Jump to content

Protula Pacifica


Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_13_150250.jpg

 

 

Protula pacifaca

 

Η θέση είναι κυρίως στο πυθμένα του ενυδρείου, και συνήθως προσκολλημένο επάνω στους βράχους. Όταν ενοχλείται κλείνει και αποτραβιέται μέσα στο σωλήνα. Υπάρχει περίπτωση να απορρίψει την κορώνα, σημάδι ότι ενοχλείται από το περιβάλλον, η οποία μετά από διάστημα μερικών εβδομάδων αντικαθίσταται με νέα. Η απόρριψη της κορώνας εάν συμβαίνει  συχνά είναι δείγμα ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι οι καλύτερες.

 

Προτείνεται  να φιλοξενηθεί  σε ώριμο σύστημα γιατί  η κύρια πηγή τροφής είναι το πλαγκτόν. Ως  συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να προστεθεί φυτοπλαγκτόν, και υγρά οργανικά, μιας και σιτίζεται απορροφώντας τις θρεπτικές ουσίες. Εάν η θέση στην οποία είναι τοποθετημένο δεν καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες, θα αποχωρίσει από τον σωλήνα, αναζητώντας μια καλύτερη θέση και  θα χτίσει εκεί ένα νέο.

 

Αναπαράγεται σεξουαλικά ή με διάσπαση και έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο σε περιβάλλον ενυδρείο. Έχει απαιτήσεις σε ασβέστιο και σωστή αλκαλικότητα ώστε να μπορέσει να αυξηθεί.Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις κακές συνθήκες νερού και στον χαλκό. Εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες  καθώς και η διατροφή, ζουν αρκετά χρόνια. Ένας από τους κύριους θηρευτές του είναι τα Butterfly fish.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...