Jump to content

Pseudanthias Dispar


Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_9_58998.jpg

 

 

Pseudanthias dispar

 

Στο ενυδρείο συνίσταται να σχηματίζουν ομάδες από πέντε άτομα και πάνω δημιουργώντας μια ιεραρχική κοινωνία με ένα και μόνο κυρίαρχο αρσενικό. Για καλύτερη διαβίωση απαιτούν αρκετή ποσότητα βράχου καθώς και επαρκή  χώρο στο ενυδρείο λόγω της κινητικότητας που τα χαρακτηρίζει. Τα περισσότερα του είδους προτιμούν χαμηλό φωτισμό.

 

Σαρκοφάγο είδος και η διατροφή τους είναι βασισμένη σε ζωντανούς οργανισμούς (αμφίποδα, κωπίποδα, Arfemia), αλλά και σε αντίστοιχες κατεψυγμένες τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνες. Μπορεί να προσαρμοστούν  ώστε να δεχθούν και τροφή σε νιφάδες. Λόγω του μεταβολισμού του συγκεκριμένου είδους πρέπει να σιτίζονται δύο έως και τρεις φορές την ημέρα.

 

Η διαφοροποίηση του φύλου γίνεται από το μέγεθος όπου το αρσενικό είναι μεγαλύτερο με πιο έντονο χρωματισμό, και πιο εκτεταμένο το ραχιαίο πτερύγιο με κόκκινες αποχρώσεις. Το είδος αυτό είναι ερμαφρόδιτο, και όταν το κυρίαρχο αρσενικό πεθάνει το αμέσως μεγαλύτερο θηλυκό θα μεταλλαχθεί σε αρσενικό, όπου στην ομάδα πρέπει να υπάρχει μόνο ένα, ειδάλλως θα υπάρχουν διαμάχες μέχρι να παραμείνει μόνο το ένα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...