Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_7_149615.jpg

 

 

Trachyphyllίa Geoffroyi

 

Είναι κοράλλι ειρηνικό και δεν θα ενοχλήσει κάποιο κάτοικο του ενυδρείου μας. Αντίθετα θα πρέπει να προσέξουμε με τα ψάρια τα ασπόνδυλα αλλά και τα διάφορα κοράλλια τα οποία μπορούν να το τραυματίσουν με τους μεγάλους πολύποδες τους. Συνήθως τοποθετείτε από την μέση και επάνω. Ο λόγος είναι ότι σε αυτά τα σημεία θα βρει έντονη ροή νερού και καλό φωτισμό (400-600PAR) τα οποία θα χρειαστεί για να μπορέσει να διατηρηθεί αλλά και να αναπτυχθεί. Μπορούμε να κόψουμε από οποιοδήποτε σημείο του κοραλλιού ένα κομμάτι και να το κολλήσουμε σε ένα άλλο σημείο του ενυδρείου μας η σε ειδικές βάσεις (Frag Dίsks).

 

Όπως σε όλα τα σκληρά κοράλλια έτσι και σε αυτό, καλό είναι πριν το βάλουμε στο ενυδρείο να το ελέγξουμε για διάφορους λαθρεπιβάτες τους οποίους τυχών να κουβαλάει, αλλά και να το κάνουμε ένα βύθισμα (dίρ) σε ιώδιο για να απομακρυνθούν ότι δεν μπορέσαμε να δούμε. Ακόμα και μετά από αυτήν τη διαδικασία πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε το νου μας για τυχών αυγά τα οποία υπήρχαν στο κοράλλι διότι δεν εξολοθρεύονται όλα με την διαδικασία του dip.

 

Αυτό το κοράλλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών του μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...