Jump to content

Ερωτησεις!!!


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα να με βοηθήσετε..

Κατ'αρχήν πλέον το ενυδρείο μου αποτελείται από : 1 pleco 5 tetra serpae 2 silver shark 2 ghost phantom και τελευταία προσθήκη προχθές 2 αγγελόψαρα.. Διάβασα προχθές μερικά άσχημα πράγματα για τα 2 ghost phantom knife και έχω αγχωθεί λιγάκι.. Επίσης έτυχε να δω όταν έβαλα τα δύο αγγελόψαρα (μετά από κανά δύο ώρες το πρόσεξα) ότι του ενός το μάτι είναι κόκκινο... Λέτε να έχει καμία σχέση;; Δεν έχω παρατηρήσει γενικά επιθετική συμπεριφορά και δε θυμάμαι αν όταν το πήρα από το μαγαζί ήταν έτσι κόκκινο το μάτι του.. Και κάτι άλλο. Έχω παρατηρήσει πως όλα μου τα ψαράκια το πρωί τρώνε από την επιφάνεια του ενυδρείου.. Το βράδυ για κανέναν λόγο.. Περιμένουν να τους το μεταφέρει η ροή του νερού από το φίλτρο και περιμένουν χαμηλά.. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.. Επίσης το πρωί μου φαίνονται πιο ήρεμα.. Το βράδυ κάνουν ένα περίεργο τρέμουλο κοιτώντας προς τα πάνω και κάπου διάβασα ότι μπορεί να έχουν κάποιο βακτήριο που τους ενοχλεί.. Επίσης το 1 από τα 5 tetra έχει φουσκωμένη κοιλίτσα όπου πάλι διάβασα για κάποιο βακτήριο (αρρώστια).. Αλλά παρ'όλα αυτά κολυμπάει γρήγορα όταν παίζει με τους άλλους και τρώει κανονικά.. Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ..

Περιμένω τη βοήθεια σας!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι στα 100lt.. Ρώτησα και μου είπαν πως είναι ΟΚ αφού το pleco είναι πάντα κάτω και τα δύο ghost phantom είναι πάντα πίσω από τα λουλούδια.. Ουσιαστικά μέσα στο ενυδρείο κυκλοφορούν τα 5 μικρούλια tetra τα 2 silver shark και τα 2 αγγελόψαρα... Μου είπαν κιόλας ότι έχω περιθώριο και για 2 gurrami που μένουν αρκετά ψηλά..... :bigemo_harabe_net-111:

Ακούω γνώμες!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να αναφέρω ότι από μετρήσεις που έκανα σήμερα έχω: NH4=0

NO2=0

NO3=50

και αύριο έχω προγραμματισμένη αλλαγή νερού 20% που του κάνω ανά 15 μέρες!!!

Link to comment
Share on other sites

Η σύνθεση των ψαριών που έχεις είναι μπερδεμένη.

Τα αγγελόψαρα είναι κοπαδόψαρα που χρειάζονται αρκετό χώρο (υπολόγισε 5-6 άτομα μίνιμουμ το κοπάδι) .Αν υποθέσουμε οτι αυτά τα δυο που έχεις είναι ζευγάρι τότε είσαι οριακά εντάξει με τα 100 λτ με την προυπόθεση οτι το ενυδρείο σου έχει το κατάλληλο ύψος.

Τα silver shark δεν κολλάνε πουθενά και κοίταξε να τα δώσεις γιατί είναι πολύ δραστήρια ψάρια και με το πέρα δώθε θα δημιουργούν στρες στα υπόλοιπα (άσε που μεγαλώνουν αρκετά).

Γκουράμια μην βάλεις έχεις ήδη αρκετούς μπελάδες. :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

ποτέ δεν ακούμε πετσοπάδες, διαβάζουμε το προφίλ των ψαριών που μας αρέσουνε και βάζουμε στο ενυδρείο τα σωστά ψάρια, κοίτα να δείς όλοι σαν αρχάριοι τα ίδια κάναμε ακόμα και τώρα μπορεί να παρασυρθούμε, οπότε δε τρέχει τίποτα ή τα πάς πίσω ή τα βάζεις αγγελία εδώ και βαζεις τα σωστά ψάρια στο ενυδρείο σου :bigemo_harabe_net-81: , καλή συνέχεια....................

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά δε μου είπατε για τις παρατηρήσεις κάτι.... :helpsmilie: Είναι κάτι που μπορώ να κάνω;;;

Link to comment
Share on other sites

το ενυδρείο σου είναι 70 με 80 καθαρά λίτρα. Εχει 70cm μήκος ( οπότε 68 cm λόγω πάχους τζαμιού) και 40 cm ύψος (οπότε 35 cm λόγω χαλικιόυ και δεν σου υπολογίζω το κενό που μένει απάνω).

pleco : 250 λίτρα το ελάχιστο

silver shark: 600 λίτρα

αγγελόψαρα : 120 lt για διαπιστωμένο ζευγάρι και ύψος ενυδρειου τους 55 cm

ghost phantom: 200 λίτρα, τουλάχιστον 120 εκατοστά μήκος και μόνα τους χωρίς συγκατοίκους

gurrami : 60 λίτρα το ελάχιστο αποκλειστικά για 1 αρσενικό και 2 θηλυκά ( αυτά μπορέις να τα βάλεις)

tetra serpae: περίπου 60 Λίτρα ( αυτά μπορείς να τα κρατήσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...