Jump to content

Ερωτηση Για Υφαλμυρο


argife

Recommended Posts

Γεια σε ολους!Γιατι ειμαι ασχετος απο υφαλμυρο θα ηθελα να κανω τις παρακατω ερωτησεις για να μου λυθουν οι αποριες.Μου ειπε ενας πωλητης ενος πετ σοπ οτι μπορεις να κανεις υφαλμυρο το νερο βαζοντας λιγο χοντρο αλατι.Υσχυει κατι τετοιο,και αν ναι ποσο πρεπει να βαλεις?Οι αλλες γαριδες οπως red cherry ή Blue pearl ή baboo shrimps ζουν σε εφαλμυρο νερο ή μονο συγκεκριμενα ειδη γαριδας ζουν?

Link to comment
Share on other sites

Για να δημιουργήσεις υφάλμυρο νερό καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις αλάτι για ενυδρειακή χρήση, αυτό που χρησιμοποιούν στο θαλασσινό. επειδή δεν θα χρειάζεσαι πολύ θα σου πάει αρκετό καιρό. Γενικά στα θαλασσινά ενυδρεία προσπαθούν να έχουν αλατότητα 1,022 εως 1,025 ppt δηλαδή αναλογία 22 μέρη σε 1000 μέρη (ppt = parts per thousand). Το υφάλμυρο τώρα κυμαίνεται από 1,005 εώς 1,015 ppt και λέω κυμαίνεται διότι υφάλμυρο δημιουργείται στις εκβολές των ποταμών και αναλόγως των συνθηκών υπάρχει συνέχεια διαφορετική μείξη γλυκού και αλμυρού νερού. Άρα αν θα προσπαθήσεις να φτιάξεις υφάλμυρο νερό δεν σε πολυενδιαφέρει η αλατότητα, λίγο πάνω λίγο κάτω είσαι οκ.

Οι γαρίδες δεν ζουν σε υφάλμυρο νερό. Κάποιες (amano, bamboo, ninja, red nose) χρειάζονται υφάλμυρο νερό για να εκκολαφθούν οι γόνοι. Στην φύση ζουν σε γλυκό νερό, γεννάνε τα αυγά, παρασέρνονται στις εκβολές των ποταμών, εκκολαύονται και επιστρέφουν πίσω στο γλυκό νερό.

Link to comment
Share on other sites

...1,022 εως 1,025 ppt δηλαδή αναλογία 22 μέρη σε 1000 μέρη (ppt = parts per thousand)....

Δεν ήμουν αρκετά κατατοπιστικός.

1,022 ppt σημαίνει 22gr ανά 1000 ml δηλαδή 22gr ανά ένα λίτρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...