Jump to content

Aλλαγη Φαρμακευτικης Αγωγης - Τι Προσεχουμε?!


Recommended Posts

Παιδια σκεφτομαι να αλλαξω φαρμακευτικη αγωγη στη καραντινα που εχω το αγγελοψαρο μου. Ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να προσεξω οσον αφορα αλλαγες νερου, ποσο καιρο αφου σταματησω τη μια αγωγη να ξεκινησω την αλλη. Αν πρεπει να ταισω καθολου πριν ξεκινησω και την επομενη.

Η καραντινα ηταν καινουρια και χρησιμοποιω furan-2 και θα το αλλαξω μαλλον σε Εsha 2000 γτ απο οτι φαινεται ειναι παρασιτο απο οσο εψαξα στο ιντερνετ.

Γενικα παντως ηθελα να μθω τι πρεπει γενικα να προσεχουμε σε αλλαγη φαρμακευτικης αγωγης και γενικα περι της καραντινας!??

ευχραιστω!!!

Στοιχεια καραντινας

30 λιτρα

φιλτρο

θερμοκρασια 27ο

αδειο απο χαλικια διακοσμητικα

νερο του βασικου ενυδρειου

Έγινε επεξεργασία - nightmare
Link to comment
Share on other sites

Αν στην καραντίνα υπάρχει σωστό φίλτρο πρόσθεσε άνθρακα για να αφαιρέσεις το παλιό φάρμακο, και κάνε μια καλή αλλαγή νερού. Την επόμενη μέρα πρόσθεσε το νεό φάρμακο. Καλό είναι να μην συνδυάζουμε αγωγές οταν πρόκειται για φάρμακα άλλων εταιρειών γιατί δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσουν μεταξύ τους. Καλύτερο δε απ όλα είναι πριν χρησιμοποιήσουμε φάρμακο να σιγουρευτούμε οτι είναι το κατάλληλο για την περιπτωσή μας.

Τώρα οσον αφορά την χρήση του esha είναι ήπιο φάρμακο, και απ ότι θυμάμαι δεν γράφει πουθενά να μην ταίζουμε κατά την χρήση του τα ψάρια. Εννοείται με συγκράτηση μιας και βρίσκεται σε ενυδρείο με περιορισμένη βιολογία. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ Φιλτρο που εχω ειναι το MAGI-380 της RESUN. Αποσο ειδα ανοιγουν τα καπακια αλλα δε ξερω αν δυναται να παρει ανθρακα. Αλλος τροπος απλος με ανθρακα δεν υπαρχει ετσι? Αν ειναι θα βαλω μερικα κομματακια μεσα σε διχτυ μεσα στο φιλτρακι οσο χωρεσει. Να ρωτησω και κατι αλλο. Πειραζει αν ο ανθρακας μπει σε αλλο φιλτρο στο μεγαλο ενυδρειο μου στον ιδιο χωρο με τα βιολογικα (μακαρονια κλπ)? Σε διχτακι εννοειται παντα αλλα στο ιδιο καπακι?

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ Φιλτρο που εχω ειναι το MAGI-380 της RESUN. Αποσο ειδα ανοιγουν τα καπακια αλλα δε ξερω αν δυναται να παρει ανθρακα. Αλλος τροπος απλος με ανθρακα δεν υπαρχει ετσι? Αν ειναι θα βαλω μερικα κομματακια μεσα σε διχτυ μεσα στο φιλτρακι οσο χωρεσει. Σωστά

Να ρωτησω και κατι αλλο. Πειραζει αν ο ανθρακας μπει σε αλλο φιλτρο στο μεγαλο ενυδρειο μου στον ιδιο χωρο με τα βιολογικα (μακαρονια κλπ)? Σε διχτακι εννοειται παντα αλλα στο ιδιο καπακι? Δεν πειράζει αλλά να εξασφαλίσεις να υπάρχει σωστή ροή. Τον άνθρακα τον χρησιμοποιούμε μόνο για συγκεκριμένο λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Oταν λες σωστη ροη τι εννοεις? το πως ειναι κατανεμημενα στο φιλτρο? Πανω πανω υαλοβαμβακας και κατω στο δευτερο καπακι βιολογια και οταν βαζω και ανθρακα

Link to comment
Share on other sites

Σωστή ροή εννοώ οτι θα πρέπει το νερό να περνά σωστά απ όλα τα στάδια φιλτραρίσματος

Link to comment
Share on other sites

Αναγκάζοντας το νερό να κάνει την διαδρομή μέσα από το σκαφάκι που περιέχει τα σακουλάκια που έχουμε μέσα τον άνθρακα, πολλές φορές φράζει από διάφορα σωματίδια βρώμες με αποτέλεσμα το νερό να περνά από σημεία διαφυγής που βρίσκει σε άλλα σημεία και στη πραγματικότητα παρακάμπτει τον άνθρακα και μόνο λίγο από αυτό ταξιδεύει μέσα από τα σημεία που πρέπει. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...