Jump to content

Επιλογη Ψαριων!!!


matso

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ......ΛΟΙΠΟΜ ΕΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΝΑ PETT SHOP ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 112LT.......ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΟΛΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΥ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ.....ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ Τ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ......ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟΥ....ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΕ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟ......ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΥΣΤΕΜΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!!:(

Link to comment
Share on other sites

το πρωτο πραγμα που θα σου προτεινω ειναι να μπεις στις αναλογες ενωτητες του φορουμ και να δεις τα ψαρια και τα τοπια που αντιστιχουν σε καθε ειδος ψαριου υπαρχουν πολλα πανεμορφα ψαρια γλυκου νερου αλλα θελει ψαξιμο

πολλοι στην αρχη ξεκινανε με ζωοτοκα

ειναι σχετικα ευκολα, αντεχουν και το βασικοτερο γεννανε σαν τρελα

και ειναι και οικονομικα

απο την στιγμη που εχεις το ενυδρειο πριν αποφασησεις ψαρια και τοπια μπορεις να αρχιζεις να το στρονεις

δοσε μας πληροφοριες για το ενυδρειο και το φιλτραρισμα που θα εχει

Link to comment
Share on other sites

TO ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΙΛΤΡΟ,ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑ, 1 ΛΑΜΠΑ 11 Watt

ΤΡΟΦΗ KAI ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ ACTI.....ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ Eheim external filter 2213.....ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΟ???ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΣΤΟ PETT SHOP ΤΑ ΓΚΑΠΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΥ ΜΙΚΡΑ......ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΥΤΕΥΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΛΕΞΩ.......

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, κατάλαβα ότι σου αρέσουν τα πιο μεγάλα ψάρια, οπότε τα ψάρια που προτείνω και λόγω ότι ο φωτισμός σου που δεν είναι ότι καλύτερο ( εννοώ για φυτεμένο ενυδρείο) είναι 2 με 3 Fancy χρυσόψαρα δες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36771&st=0&p=323424entry323424 . δηλαδή η διακόσμηση του ενυδρείου θα είναι πέτρες και μεγάλα κομμάτια ξύλων άντε και καμιά Anubia ( φυτό) , καλή συνέχεια :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ κωστα.....κανενα αλο ειδος???εγω θελω δηλαδη αμα γινεται το τοπιο το ενυδρειο μου να ειναι με εντονα χρωματα οπως ενα θαλασσινο.....πολλα ζηταω ε????

Link to comment
Share on other sites

αυτά που θα χρειαστείς για θαλασσινό ενυδρείο είναι τα εξής: ( πρέπει όμως να αλλάξεις κατηγορία και να σου απαντήσουν οι ειδικοί του είδους)

Νεκρός Βράχος + Ζωντανός βράχος , Αραγωνίτης , skimmer , Κυκλοφορητής, Tεστ + αντιφώσφορο, άνθρακα , Αλάτι, Αντίστροφη όσμωση , Ρεφρακτόμετρο (για μέτρηση αλατιού)

Τροφές, απόχες, αλλαγή λαμπών κλπ . για να έχεις ένα πρώτο μπούσουλα. γενικά δεν έχω εμπειρία σε αυτό

Link to comment
Share on other sites

Να φανταστώ το ενυδρείο είναι 80 εκατοστά μήκος? Γενικά πολλά και μεγάλα ψάρια σε 112 λίτρα δεν μπορείς να βάλεις.

Εγώ προτείνω, αφού δεν σου άρεσαν τα γκάπυ, να πας σε κάποιο είδος τέτρα ως κοπάδι για αρχή, και μόλις στρώσει ο βυθός σου, να βάλεις κάποιο κοπαδάκι corydoras (γατόψαρα) και κανέναν ancistrus.

Δες στα θεματικά του φόρουμ, στις παρουσιάσεις ενυδρείων, τι έχουν κάνει άλλοι χομπίστες σε ενυδρεία με παρόμοιες διαστάσεις με το δικό σου.

Link to comment
Share on other sites

εγω σου προτεινω αυτο

http://www.aquarium4u.gr/%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B1/lamprologus-ocellatus-gold-ocellatus (1 ζευγαρι ή ενα χαρεμι),αλλα πρεπει να στησεις το ενυδρειο αναλογα γι αυτο τοειδος.....

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΨΑΡΙΑ ΓΥΡΟ ΣΤ 10-15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΑΙ Ν ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.....ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩ....ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.....ΑΠΟ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΕ????:(

Link to comment
Share on other sites

10 - 15 εκατοστά νομίζω ότι είναι πολλά για τις διαστάσεις και τα λίτρα του ενυδρείου σου.

Υπάρχουν πάρα πάρα πολλές επιλογές ψάξε το λίγο και δες αυτά που σου προτείνουν τα πιο έμπειρα μέλη.

Φρόντισε να οπλιστείς με υπομονή και τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν. :)

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΠΟΛΛΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.....;)ΕΝΑ ΖΕΓΑΡΙ ΓΚΟΥΡΑΜΙ 8 ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ???ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΣ???

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην αν θελεις γραφε με μικρα Ελληνικα γιατι ειναι κανονας του φορουμ.

Γκουραμι μπορεις να βαλεις,το θεμα ειναι που θα βρεις θυληκα τα οποια δεν τα φερνουν τα πετσοπ γιατι ειναι αχρωμα. Επεισης για να τα κρατησεις θα πρεπει να ριξεις τις σκληροτητες και το πεχα του νερου της βρυσης σου γιατι θελουν πιο μαλακο νερο.

Link to comment
Share on other sites

Θελει πολυ ψαξιμο για να πετυχεις θυληκα στο εμπορειο. Επεισης εισαι ετοιμος να μπεις στη διαδηκασια για να χαμηλωσεις τις σκληροτητες και το πεχα του νερου σου?

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να επεξεργαστεις το νερο της βρυσης σου με αντιστρωφη οσμωση η με τυρφη.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω φιλε.....τελικα βρηκα 2 ψαρια το ενα ειναι αυτο Corydoras sterbai και το αλο ειναι Αγγελόψαρο.....μπορω να τα ταιριαξω ετσι δεν ειναι????και θα ζητουσα αν γεινεται να με δινατε λιγεσ πληροφοριες για αυτα τα 2 ψαρια.....

Link to comment
Share on other sites

Αγγελόψαρα δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις καθώς χρειάζονται μεγαλύτερο μήκος και σίγουρα ύψος ενυδρείου.

Corydoras sterbai μπορείς να βάλεις ένα κοπαδάκι, αρκεί να έχεις άμμο στον βυθό του ενυδρείου. Βέβαια, καλό θα ήταν τα corydoras να τα βάλεις αργότερα, όταν θα έχει στρώσει ο βυθός σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...