Jump to content

Συντηρηση Ενυδρειου Και Στησιμο Καινουριου


Recommended Posts

Γεια σας παιδια,

Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις.

Εχω ενα ενυδρειο 590 λιτρα τοιχου κι εχω μεσα περιπου 20 χρυσοψαρα διαφορων μεγεθων (4-10). Καθε ποτε πρεπει να κανω συντηρηση? Συντηρηση εννοω αλλαγη νερου και πλυσιμο φιλτρων. μπορειτε να μου πειτε? και πως γινεται η αλλαγη νερου? βγαζω το 1/5 απο το νερο και το γεμιζω με βρυσης κι αμεσως ριχνω αντιχλωριο?

Ακομα, σκεφτομαι να παρω ενα δευτερο ενυδρειο και θα ηθελα να μαθω τι ψαρια μπορω να βαλω. Με ενδιαφερει να ειναι ανθεκτικα (ας μην ειναι οσο και τα χρυσοψαρα αλλα να μην ειναι και δυσκολο να τα ζησεις) και να ειναι ΟΜΟΡΦΑ. εντυπωσιακα. Και φυσικα θα ηθελα να μαθω πως γινεται αυτο που λετε στρωσιμο του ενυδρειου.

ευχαριστω πολυ.

ΥΓ, ποσταρω εδω γιατι νομιζω τετοιου ειδους ψαρια θελω κι εχω και χρυσοψαρα στο αλλο ενυδρειο. Αν ειναι σε λαθος μερος , η βρουμε οτι θελω αλλα ψαρια τοτε μετακινηστε το.

Link to comment
Share on other sites

συντηρηση θα ειναι 1 φορα την εβδομαδα τουλαχιστον το 1/3 του νερου.καλο θα ειναι να εχεις τεστ νιτρικων και να κρατας τα νιτρικα οσο μπορεις κατω απο 20.το τεστ θα σου δειξει ποσο ακριβως νερο πρεπει να κανεις αλλαγη ανα βδομαδα.τα φιλτρα δεν χρειαζονται τοσο συντομο καθαρισμο,αναλογως βεβαια τι φιλτρα ειναι και το τι ταισμα κανεις,αρα και το ποση βρωμια υπαρχει στο νερο.ποτε δεν καθαριζουμε το φιλτρο κατω απο τη βρυση αλλα μονο ξεπλενουμε με νερο του ενυδρειου.μολις βγαλεις το νερο το βρωμικο ριχνεις αντιχλωριο στο ενυδρειο μονο για την ποσοτητα που αφαιρεις-προσθετεις και στη συνεχεια συμπληρωνεις το φρεσκο νερο.

Link to comment
Share on other sites

Το kent marine είναι άνθρακας για θαλασσινό ενυδρείο.Τα marine flakes τροφή για ψάρια θαλάσσιου ενυδρείου.Το discus Buffer είναι για να ρίχνουμε το ph του νερού για ψάρια που θέλουν όξινο νερό,όπως οι δίσκοι.Για αυτό και η φωτογραφία με τον δίσκο.Το procell αν μπορώ να διαβάσω καλά είναι αντιχλώριο.Το ectozon είναι φάρμακο.Το πρώτο δεν το διαβάζω καλά,μάλλον βακτήρια πρέπει να είναι.Μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο intrnet για να δείς σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

To Procell είναι αντιχλώριο με πρόσθετα για την προστατευτική βλέννα των ψαριών. απ'ότι είδα έχει δοσολογία 10ml τα 40 λίτρα άρα είναι σχετικά αραιομένο.

Το Denibac είναι βακτήρια αλλά δεν βρήκα δοσολογίες. Τα υπόλοιπα καλά στα είπε ο Stelios. Μην πάρεις δεύτερο ενυδρείο ακόμα. Στρώσε το ενυδρείο με τα χρυσόψαρα, δες πως θα σου πάει και μετά βλέπεις τι θα πάρεις και τι θα κάνεις. Μπορεί να το βαρεθείς. Το τι ψάρια θα βάλεις εξαρτάται από το μέγεθος του ενυδρείου και από τις απαιτήσεις σου. Τσέκαρε τις λίστες με τα είδη και δες τι απαιτήσεις έχουν. Βασικό τι μετρήσεις έχεις στο νερό σου;

Link to comment
Share on other sites

εδω οι μετρησεις μου

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74082&hl=&fromsearch=1

οποτε το αντιχλωριο πανακριβο ε? γιατι να μην παρω αλλο ενυδρειο? το ενυδρειο με τα χρυσοψαρα ειναι στρωμενο, τι εννοεις?

Link to comment
Share on other sites

ειμαστε σιγουροι οτι πρεπει να ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη και συχνη η αλλαγη νερου?

Πιστευεις οτι θα σου λεγαμε ψεματα???Τα νιτρικα σου θα σου δειξουν ποτε θελεις αλλαγη νερου αλλα η εβδομαδιαια αλλαγη νερου 30% που κανουν οι περισσοτεροι χομπιστες ειναι η πιο καλη κατα τη γνωμη μου.Ειδικα σε ενυδρειο με χρυσοψαρα τα οποια βρομιζουν πολυ,αν δεν εχεις πολυ καλο φιλτρο η φιλτρα μη περιμενεις να κανεις αλλαγες αργοτερα απο εβδομαδα.

Link to comment
Share on other sites

επειδη τα ενυδρεια με χρυσοψαρα δεν εχουν πολλα φυτα, τα νιτρικα ανεβαινουν πιο γρηγορα, οποτε και πιο μεγαλη αλλαγη νερου

Link to comment
Share on other sites

παιδια δεν εχω λογο να μη σας πιστεψω, για αυτο ειμαι εδω αλλωστε, για να μαθω! απλα σκεφτειτε κι εσεις οτι πολλοι μου εχουν πει πολλα. Σημερα το πρωι παλι πηγα σε ΑΛΛΟΝ πετσοπα και μου ειπε, "ανα βδομαδα?? οχι καλε, ανα μηνα και ανετα".

προσωπικα, τωρα που βρηκα φθηνο αντιχλωρικο και η αλλαγη του νερου μου μπορει να γινει περιπου 10 λεπτα ακομα και τα 100-200 λιτρα πατωντας ενα κουμπι, δεν εχω λογο να μην το κανω. Απλα θελω να μαθω τα κολπα.

Link to comment
Share on other sites

Ασε τους πετσοπαδες να λενε οτι θελουν!Καλητερα πρωτα να ρωτας εδω και μετα να πηγαινεις για ψωνια στο πετσοπ,εκτος αν ειναι γνωστης των πραγματων και χομπιστας.Ετσι μειωνεις στο ελαχιστο τις λανθασμενες-περιττες αγορες!

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν ακούσει ότι μπορείς να φανταστείς από τους πετσοπάδες.Και ειδικά παλαιότερα που δεν υπήρχε το internet.Μόνο από κάποια βιβλία αλλά και πάλι γνώμες δεν έπαιρνες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι ακόμα άλλο ενυδρείο. Άσε να μάθεις τώρα με το υπάρχον και αφού δείς τι είσαι διατεθιμένος να κάνεις πας σε άλλο ενυδρείο. Να σου δώσω παράδειγμα, τα πρώτα δυο ενυδρεία μου τα πήρα με διαφορά 2 μηνών. Και χωρίς να ξέρω τα όρια (μου και των ενυδρείων μου) έκανα και πολλές άχρηστες αγορές και πήρα και ζωντανά τα οποία σε αργότερο χρόνο με περιορίσανε αλλά και με δυσκολέψανε σαν χομπίστα και σαν απαιτήσεις νερού και σε απαιτήσεις πρόσθετων αλλά και σε χαμένη ώρα. Εγώ θα σου πρότεινα να πήγαινες για κανα καφέ από συνχομπίστες κοντά σου, να δεις τα διάφορα είδη σε ενυδρείο να καταλάβεις τι ζητάει το ψάρι και τι προεργασία απαιτεί. Εγώ έμπλεξα με την όσμοση για ψάρια αμαζονίου και χάρισα τα ψάρια στο 4μηνο γιατί δεν ήθελα να κάνω τον χημικό για να φτιάξω το νερό όπως το χρειάζονταν τα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

Ε και για τον ιδιο λογο ακριβως κι εγω εχω δει πια ειδη μου ταιριαζουν και ποια οχι.

Για αυτο αρχισα με χρυσοωαρα που ειναι ευκολα. Για αυτο θελω κι ενα η περισσοτερα ενυδρεια με απλα ψαρακια. Να φτιαξω το βυθο, τη διακοσμηση κτλ. Δεν ειμαι απο τους απαιτητικους χομπιστες και ουτε ισως γινω. Προς το παρων τα ορια μου τα κουμανταρο!

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη φιλε μου,αλλα αυτο που βλεπω ειναι οτι εχεις βαλει πλορη για αλλα 2 ενυδρεια και ακομη ψαχνεσαι για το πρωτο που ηδη εχεις...Επεισης σε βλεπω να δινεις πολυ εμφαση στα λεφτα,ξερω οτι ειναι δυσκολοι καιροι για ολους μας,αλλα σκεψου οτι εχεις ενα μεγαλο ενυδρειο ηδη το οποιο εχει μια α συντηριση,για σκεψου να εχεις αλλα 2...Γνωμη μου ειναι να μεινεις με το μεγαλο για αρχη ωστε να μπεις στο κλιμα του χομπυ,να διαβασεις,να τριφτεις πανω σ αυτο κα μετα να πας και στα αλλα..ειναι ακριβο χομπυ,βεβαια εσυ ξερεις καλητερα τι θελεις να κανεις απλα εγω στο λεω για να μη βρεθεις προ εκπληξεων..

Link to comment
Share on other sites

παραθετω την κυρια ερωτηση του αρχικου ποστ

"Ακομα, σκεφτομαι να παρω ενα δευτερο ενυδρειο και θα ηθελα να μαθω τι ψαρια μπορω να βαλω. Με ενδιαφερει να ειναι ανθεκτικα (ας μην ειναι οσο και τα χρυσοψαρα αλλα να μην ειναι και δυσκολο να τα ζησεις) και να ειναι ΟΜΟΡΦΑ. εντυπωσιακα. Και φυσικα θα ηθελα να μαθω πως γινεται αυτο που λετε στρωσιμο του ενυδρειου."

Link to comment
Share on other sites

Ποσα λιτρα ενυδρειο?φανταζομαι δεν θελεις να μπεις στη διαδηκασια να επεξεργαζεσαι και να μαλακωνεις το νερο της βρυσης σου?

Το στρωσιμο θα το βρεις αν ψαξεις στα αρθρα του φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα συμβουλες για 50αρι και για 100αρι ενυδρειο. οπως ειπα και πριν, κυριως με ενδιαφερει να ειναι ομορφα ψαρια και οσο το δυνατον σκληρα (ας πουμε ενω μαρεσουν οι δισκοι ακουω οτι ειναι πολυ δυσκολοι).

Link to comment
Share on other sites

Οπωτε πας σε ψαρια σκληρου νερου,δηλαδη απλα βρυσης.Σε 50 μπορεις να βαλεις καποια ζωοτοκα,οπως γκαπυ,η μονομαχο με κανενα σαλιγκαρο και ισως καποιες γαριδες,μονο γαριδες,ισως καποια cpd.

Στα 100 λιτρα εχεις πιο πολλες επιλογες,ζωοτοκα και παλι,cpd,pseudomugil furcatus,pseudomugil gertudae,pearl danio,αφρικανικες κιχλιδες της λιμνης Ταγκανικα.Αυτα μου ερχονται τωρα προχειρα.

Link to comment
Share on other sites

Τα βρισκεις ευκολα αλλα δεν ξερω αν μπαινει στο 100αρι γιατι ειναι ψαριαπο τη λιμνη Μαλαουι και νομιζω θελουν περισσοτερα λιτρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...