Jump to content

Ξυλα | Πετρες | Χαλικι


Recommended Posts

Εχει εδω και 3 μερες μαζευω πετρε για τα 15λιτρα μου με μονομαχους. Και θα ηθελα να ρωτησω

1) Τι θα πρεπει να προσεξω?

2) Πως καταλαβαινω οτι ειναι καταλληλες οι πετρες?

3) Πως καλαλαβαινω πως ειναι ακαταλληλες οι πετρες?

4) Με τι να τις καθαρισω? Τις εχω ζεματισει και τις εχω πλυνει με σαπουνι και ξυδι καλα! Τιποτε αλλο?

Επισης εχω διαβασει οτι καποια μελη κυριως απο αλλα φορουμ παιρνουν ξυλλα απο την φυση και τα βαζουν στο ενυδριο τους.

1) Ειναι δυνατον να συμβει αυτο εφοσιον επιπλεουν [απο οσο ξερω] τα ξυλλα?

2) Αν γινεται..ειναι καταλληλα για μονομαχο?

Τελος εχω αγορασει ενα ψιλο χαλικι κοκκινο που η αρχικη του συσκεβασια το προτεινε ως διακοσμητικο στο σπιτι αλλα εγω λογω χαμηλης τιμης το αγορασα.Αρχικα οταν το επλυνα εβγαλε χρωμα κοκκινο μετα ξανα και ξανα και ξανα μεχρι που δεν εβγαζε.

1) Αν το βαλω στο ενυδρειακι υπαρχει περιπτωσει να αντιμετωπισω προβλημα αν βγαλει λιγο χρωμα?

2) Στην αρχη μυριζε καπως σαν πλαστικο και μυριζει καπως και τωρα. Θα υπαρξει προβλημα με την μυρωδια στο ενυδρειο? Διευκρινιζω οτι δεν ειναι αρωματικα τα πετραδακια!

Αυταα! Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα δεν θελω να κανω καμια χαζομαρα!

Link to comment
Share on other sites

το βαμμενο χαλικι ειναι ακαταλληλο για ενυδρειο.πολυ δε περισσοτερο το δικο σου αφου ηδη εχει βγαλει χρωμα.αλλαξε το πολυ συντομα.

αν θελεις να βαλεις ξυλο καλυτερα προτιμησε απο πετ σοπ.ειναι σιγουρο οτι ειναι καταλληλο.

εαν επιπλεει αστο μερικες μερες σε ενα κουβα για να παρει νερο και να βαρυνει.

για τις πετρες...1 σταγονα κεζαπ(το οξυ που καθαριζουμε) πανω στην πετρα θα σου δειξει.εαν αφρισει η πετρα τοτε ειναι ασβεστολιθικη και ειναι ακαταλληλη.εαν δεν αφρισει πααααρα πολυ καλο πλυσιμο-ξεβγαλμα και την βαζεις.

υγ.απορρυπαντικα και σαπουνι δεν χρησιμοποιουμε ποτε στο ενυδρειο.προσοχη λοιπον.

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

Το χαλικι αυτο που εχω ηδη ειναι χρωματιστο οποτε ποια η διαφορα [το σκεπτικο μου ]? Το εχω πλυνα καμια 20αρια φορες και πιστευω εχει βγει το ΄'περιττο'' χρωμα! Αν το βρασω??

Ξυλλα δεν εχει το πετ σοπ για αυτο ρωτησα αν γινεται .

Οσο για τις πετρες τις εχω καθαρισει πολυυυυυυ πολυυυυ καλα και πιστευω ειναι ετοιμες..δεν εχω κεζαπ αλλα εχω ξυδι [ενα φιλος απο το φορουμ μου ειπε οτι γινεται και με αυτο] με το ξυδι δεν αφρισε..! Να το εμπιστευτω?

Link to comment
Share on other sites

Τα χρωματιστά χαλίκια δεν τα προτιμούμε για ενυδρειακή χρήση.Είναι τεχνικά βαμμένα και μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν πρόβλημα με αποτέλεσμα να ψάχνεσαι για το τί φταίει.Στη Θεσσα/νικη έχετε κάποια από τα φθηνότερα πετ σοπ και σίγουρα έχουν ξύλα.Απλά να πας από κοντά να τα δείς μιας και το ενυδρείο σου είναι μικρό.Αν οι πέτρες είναι ασβεστολιθικές θα σου ανεβάσουν το ph.Αλλά σε 15-17 λίτρα και πέτρες και ξύλο?Καλύτερα θα ήταν να βάλεις μόνο ξύλο και να δέσεις πάνω του κάποια ανούμπια ή και να βάλεις και κάποιο ακόμα εύκολο φυτό χωρίς απαιτήσεις σε φωτισμό και υπόστρωμα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε στελιο μενω σερρες για αυτο και δεν μπορω να βρω χαλικια σωστα... οσα εχω δει εχουν χρωμα χρυσο και ασημι [ αθλια ] στα πετ σοπ.. Eχω δυο μονομαχοενυδρεια για αυτο και θελω και ρωταω για ξυλλα.. Τι να πω? Ειχα σκοπο να τα τοποθετησω σημερα αλλα απο οτι φαινεται δεν θα μπουν... Τελος παντων ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

αννα εισαι διπλα στη θεσσαλονικη.ακομη και αν δεν ερθεις η ιδια να βρεις σωστο χαλικακι,μπορεις να παραγγειλεις απο καποιο καταστημα εδω και να παραλαβεις πολυ γρηγορα ειτε με κουριερ η με το κτελ.

Link to comment
Share on other sites

Άννα καλύτερα λίγη αναμονή για να γίνουν όα όπως πρέπει παρά κάτι βιαστικό που θα το μετανιώσεις στην πορεία και θα είσαι ράβε-ξήλωνε.Όπως σου λέει και ο klaz είσαι κοντά στη Θεσσ/νίκη οπότε μπορείς είτε να παραγγείλεις αυτό που θές ή να κάνεις ένα κατάλογο και να πας εσύ η ίδια κάποιο Σάββατο για βόλτα και να τα πάρεις. Έτσι θα μπορέσεις να πάρεις και κάποια φυτά που μόνο καλό κάνουν σε ένα ενυδρείο.Ίσως ακόμα να έβαζες και άμμο αν σου αρέσει σαν ιδέα και σαν διακόσμηση.ΓΌσο για ξύλα,κάποια κάνουν αλλά πρέπει να είναι πολύ καιρό στον ήλιο ώστε να έχουν στεγνώσει τελείως.Όμως πως μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν έχουν ριπανθεί με οτιδήποτε θα ήταν θάνατος για το ενυδρείο? Μπορείς ακόμα να βρείς και κάποια ξύλα από τις αγγελίες εδώ. Και καλά και σίγουρα και φθηνότερα από τα μαγαζιά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...