Jump to content

SOS!


Recommended Posts

Παιδια βοηθεια!μονο τη πτωτη φορα ριχνω βακτηρια και αντιχλωριο?γιατι εγω καταβα οτι ριχνω καθε μερα για 10 μερες και σημερα 3η μερα το νερο ειναι κατακιτρινο!!!

Link to comment
Share on other sites

Το αντίχλώριο το ρίχνουμε μια φορά και τα βακτηρίδια επίσης. Δώσε όμως πιο πολλά στοιχεία για το ενυδρείο σου. Λίτρα, νιτρικά Kh, Gh, Ph, θερμοκρασία, φυτά πέτρες η έχεις καμιά ρίζα μέσα ή άλλα διακοσμητικά έαν υπάρχουν φυσικά. Έβαλες τίποτα μέσα στο φίλτρο Ίσος να είναι και αιωρούμενοι άλγη αν είναι πρασινοκίτρινο. Το νερό μπορεί να θολώσει και από τα πολλά βακτηρίδια αλλά σε 3 μέρες είναι μάλλον απίθανο να είναι από τα βακτηρίδια.

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινισω και διορθωστε με αν εχω λαθος. Το αντιχλωριο μπαινει καθε φορα στο νερο που θα προσθσεις στο ενυδρειο οταν κανεις αλλαγη. Το βαζεις σε αλλο δοχειο και προσθετεις το αντιχλωριο, πριν ριξεις το νεο νερο στο ενυδρειο, αυτο που δεν ξερω με σιγουρια ειναι ποσο περιμενεις για να το προσθεσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αντιχλωριο βαζουμε καθε φορα που κανουμε αλλαγες νερου με νερο της βρυσης και βακτηρια επισης.Καποιοι θα σου πουνε οτι βακτηρια δεν ριχνουμε καθε φορα που κανουμε αλλαγη νερου αλλα μαζι με το νερο που αλλαζεις πετας και βακτηρια που ειναι αιωρουμενα στο νερο.Εγω σε καθε αλλαγη νερου προσθετω και την αναλογη δοση βακτηριδιων εδω και 1 χρονο και δεν ειχα ποτε αμμωνια και προβλημα με το ενυδρειο μου

Link to comment
Share on other sites

Οταν στρωνεις το ενυδρειο ακολουθεις την δοσολογια που σου λεει το προιον που εχεις αγορασει.Συγκεκριμενα στο stress zyme αμα στρωνεις το ενυδρειο σου λεει να βαλεις την 1,7,14,21 μερα 10 ml στα 38λ και μετα καθε βδομαδα που σου λεω και εγω δηλ με την αλλαγη νερου 5ml σε 38λ.Τωρα εσυ πρατεις αναλογα με τι προιον εχεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το χρώμα έχεις πολλές αιτίες!

Πώς όμως στρώνεις το ενυδρείο μόνο με βακτήρια;

Δες εδώ για το στρώσιμο και άλλα βασικά πράγματα:

Τα πρώτα μου βήματα…, Ξεκινώντας και προχωρώντας σωστά

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=5266

Η Συντήρηση του ενυδρείου

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4649

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...