Jump to content

Τι Γνώμη Έχετε Για Τον Χαλκό?


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τον χαλκό? Είστε υπέρ στο να χαλκόνουμε τα ψάρια μέσα στην καραντίνα μας πριν μπουν στο κύριος ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα,προληπτικά μόνο;

Link to comment
Share on other sites

Ναι προληπτικά πριν το βάλουμε στο κύριος ενυδρείο!

Link to comment
Share on other sites

Για πείτε και στους αρχάριους, σε τι βοηθά ο χαλκός; :D

Link to comment
Share on other sites

Απολύμανση κάνει από παράσιτα και από αρρώστιες το χρησιμοποιούν όλα τα καταστήματα ζώων στις καραντίνες τους όταν έρχονται τα ψάρια από το εισαγωγέα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω ότι το έχεις στο θαλασσινό το θέμα, δεν γίνεται σε γλυκό η απολύμανση; :)

ΥΓ. Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις... :D

Link to comment
Share on other sites

Από παθήματα αρκετών στο χόμπι νομίζω οτι κάνει καλό η καραντίνα και η παρακολούθηση για μερικές μέρες.Αν έχεις αρκετό ζωντανό στόκ είμαι σύμφωνος στο να προστατέψετε την επένδυση σας σε χρήματα γιατί με μια άρρωστη προσθήκη αυτόματα καταδικάζετε τα υπόλοιπα ζωντανά σας.Προς αρχάριους με μικρό στόκ προτείνω διάβασμα.Μην ρίχνεται πράγματα σε ρίφ ενυδρείο αν δεν διαβάσετε πρώτα καλά τις οδηγίες και αν δεν συμβουλευτείτε κάποιον έμπειρο που έχει δοκιμάσει τα εν λόγω σκευάσματα.Αν πέσει χαλκός σε ρίφ ενυδρείο είναι καταδικασμένο να μήν δέχεται ασπόνδυλα για μεγάλο χρονικό διάστημα(ίσως και χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ Αλέξ με όλα αυτά που λες ποιο πάνω. Απλά σκέφτομαι να το ξεκινήσω εγώ αυτό με τον χαλκό άλλα μόνο μέσα στην καραντίνα γιατί θεραπεία χαλκού δεν γίνεται σε reef ενυδρείο θα τα νεκρόσει όλα. Πριν 4 μήνες είχα αγοράσει ένα ψάρι το οποίο το έβλεπα τέλειο στο κατάστημα μόλις το έβαλα στο κύριος ενυδρείο μετά από 2 μέρες έβγαλε μαστήγια άσπρα στο σώμα και στα μάτια του και μέσα σε μία μέρα είχαν γεμίσει όλα τα ψάρια με αποτέλεσμα να μην προλάβω να κάνω τίποτα και από την επόμενη μέρα να αρχίζουν να πεθαίνουν με πρώτο κρούσμα τον γιατρό μετά το ψάρι που είχα αγοράσει και μετέδωσε την ασθένεια. Γιαυτο πιστεύω ότι θα ήταν καλό να έμενε το ψάρι πριν την υπαγωγή στο κύριος ενυδρείο σε καραντίνα με χαλκό!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαφωνω καθετα με τον χαλκο Μανο!!! δοκιμασε να κανεις αυτο...

Η θεωρία πίσω από τη μέθοδο μεταφοράς του ψαριου στην δεξαμενή για τη θεραπεία του Ick είναι να προχωρήσουμε ένα ψάρι από τη μια δεξαμενή στην άλλη, οπου τα παράσιτα πέφτουν απο τα ψάρια. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια νυχτας ετσι το πρωι η μεταφορα συνησταται.

Τα παράσιτα που πέφτουν δεν έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους και την εκ νέου αποδίδουν. η δεξαμενή είναι δεξαμενή του της QT, στραγγίζει απλά, την καθαριζουμε και την στεγνωνουμε τελειως με το πιστολακι των μαλιων. Το φίλτρο που χρησιμοποιουμε ως βιολογικό φίλτρο πετιέται, όπως και το νερό. Κάθε PVC, αποστειρώνεται, και κάθε εξοπλισμός μεταφοράς, Αυτό μειώνει τελικά και εξαλείφει τα παράσιτα διαθέσιμα για την επανατοποθέτηση και κατά συνέπεια το ψάρι θα καθαρισει για παντα . Αυτό δεν είναι χωρίς άγχος για τα ψάρια, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο καλύτερα από χαλκό και εξίσου αποτελεσματικός απο χαλκό ή hyposalinity. Προσωπικά, τάσσομαι υπέρ της 3πλης μεταφοράς

κλεμενο απο reefcentral kai to link... καλο διαβασμα!!

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1996525&page=7

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...