Jump to content

Μούφες στο πάτο ???


Recommended Posts

Καλή Χρονιά σε όλους .

Είμαι στη διαδικασία κατασκευής βάσης - ενυδρείου και ως αρχάριος μην έχοντας φίλους με το ίδιο hobby θα ήθελα τη βοήθειά σας.Σκέφτομαι σε αυτό να φιλοξενίσω κιχλίδες αμερικής.

Οι διαστάσεις θα είναι 130χ55χ55 (πάχος 12mm με κόντρες).Σκεφτόμουν να ανοίξω δύο τρύπες στον πάτο για είσοδο έξοδο φίλτρου,και μια για την αντλία αέρα.Θα είναι ασφαλές(ειδικά για την αντλία αέρα που πρέπει να έχει μούφα με ανεπιστροφή).Που μπορώ να προμηθευτώ αυτές τις μούφες, ώστε να μάθω τι διαμέτρου τρύπες να ανοίξω στο τζάμι.Σε ποιό σημείο του πάτου να γίνουν οι τρύπες ώστε να έχω καλή κυκλοφορία.

Δύο ακόμα ερωτησούλες φίλοι μου.

Πόσο φωτισμό χρειάζομαι. Η κατασκευή θα γίνει όλη DYI μιας και ηλεκτρονικός.

Να βάλω φίλτρο βυθού ή είναι υπερβολή.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΜΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΑΚΟΥΣ. ΕΧΩ ΗΔΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΜΟΥΦΕΣ (4 ΜΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ "ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ". ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΟΥΦΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΒΥΘΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ (ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ 1 ΠΟΝΤΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ή DΙΥS ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΟΙ ΜΟΥΦΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ!! Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!! :D Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ 10ΧΙΛ!! ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΤΙΣ ΜΟΥΦΕΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ AQYAZONE ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΠΜ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΗΛ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ... :)

Link to comment
Share on other sites

Καλή Χρονιά σε όλους .

Καλή Χρονιά και σε σένα συνχομπίστα.

Είμαι στη διαδικασία κατασκευής βάσης - ενυδρείου και ως αρχάριος μην έχοντας φίλους με το ίδιο hobby θα ήθελα τη βοήθειά σας.Σκέφτομαι σε αυτό να φιλοξενίσω κιχλίδες αμερικής.

Οι διαστάσεις θα είναι 130χ55χ55 (πάχος 12mm με κόντρες).Σκεφτόμουν να ανοίξω δύο τρύπες στον πάτο για είσοδο έξοδο φίλτρου,και μια για την αντλία αέρα.Θα είναι ασφαλές(ειδικά για την αντλία αέρα που πρέπει να έχει μούφα με ανεπιστροφή).

Άνοιξε 2 τρύπες αφου πρώτα βρείς τις μούφες για την είσοδο και την έξοδο του φίλτρου σου.

Για την αεραντλία δεν χρειάζεσαι τρύπα. Απλά κατέβασε το σωληνάκι στην πισω γωνία του ενυδρείου σου και θάψτο στο χαλίκι μέχρι το σημείο που θες να βγαίνει η αερόπετρα.

Που μπορώ να προμηθευτώ αυτές τις μούφες, ώστε να μάθω τι διαμέτρου τρύπες να ανοίξω στο τζάμι.Σε ποιό σημείο του πάτου να γίνουν οι τρύπες ώστε να έχω καλή κυκλοφορία.

Τις μούφες μπορείς να τις προμηθευτές απο τον Σταματίου.Ψάξε στα καταστήματα να βρείς την διεύθυνση του.

Δύο ακόμα ερωτησούλες φίλοι μου.

Πόσο φωτισμό χρειάζομαι.

Εξαρτάται απο το αν θα το κάνεις φουλ φυτεμένο, απλό φυτεμενό η βιοτοπικό.Ξεκίνα ολα τα υπόλοιπα και οταν φτάσεις στο φωτισμό θα τα ξαναπούμε.

Η κατασκευή θα γίνει όλη DYI μιας και ηλεκτρονικός.

Να βάλω φίλτρο βυθού ή είναι υπερβολή.

Οχι είναι ξεπερασμένο.

ευχαριστώ

Να σε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά με βοηθήσατε στην επιλογή μου.

Θα γίνουν μάλλον οι τρύπες λόγο των πολλών πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν.

θα επανέρθω με τα αποτελέσματα και την έρευνα αγοράς για τις μούφες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...