Jump to content

120 Λιτρα


Recommended Posts

Παιδια καλησπερα!

Επιτελους εχτες πηρα ενα μεταχειρισμενο 120αρι με διαστασεις 100x40x30 και ειμαι στην αναζητηση βασης. Ως τοτε ψαχνω να δω τι ψαρακια να βαλω...Πειτε ιδεες...Εχω ηδη ενα μικρο 20λιτρο με ενα guppy (συντομα θα του φερω και παρεα). Να το κανω κοινωνικο φυτεμενο με guppies, platties, mollies; Να βαλω νανοκιχλιδες Αφρικης (που μου αρεσουν τοοοοσο κι εχω ακουσει και τοσο ωραια πραγματα για τη συμπεριφορα τους); Να βαλω νανοκιχλιδες Αμερικης; Να βαλω αλλα ψαρακια;

Πειτε μου τη γνωμη σας!!!Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Αφού σου αρέσουν οι νάνο κιχλήδες θα σου έλεγα να της βάλεις! Όλες οι κιχλήδες και κύριος της Αφρικής είναι ψάρια με προσωπικότητα και με ωραίες συμπεριφορές και πάνω από όλα δεν θα της βαρεθείς εύκολα!

Link to comment
Share on other sites

Εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο ειδος; Επισης λογικα για τα λιτρα μου θα βαλω μονο ενα ζευγαρι,ε; Πανε με κανενα αλλο μικρο ψαρακι;

Link to comment
Share on other sites

Παιδια να ρωτησω κατι, αλλα μη με βρισετε αν πω βλακεια. Επισης, αν τελικα αυτο ισχυει θα ειμαι πολυ χαρουμενη, καθως θα εχω βρει τη λυση στο προβλημα μου. σε καποια αρθρα στο ιντερνετλεει οτι (αν και δεν ειναι το ιδανικο) τα guppies μπορουν να συμβιωσουν και με καποια ειδη νανοκιχλιδων, ας πουμε για συνδιασμο με κακατοειδες νανοκιχλιδες....που μου αρεσει και πολυ. Απ'οτι ειδα σε αυτο το λινκ, δεν εχουν μεγαλες διαφορες στις τιμες του νερου, υπαρχει σε ολες τις παραμετρους μια τιμη που καλυπτει και τα δυο ειδη. Μπορω να τα βαλω μαζι οντως; Η τελος παντων μπορω να συνδυασω guppies με καποιο αλλο διαφορετικο απο τα ζωοτοκα ειδος;

Ευχαριστω!

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

ισως καποιοι να το εχουν δοκιμασει με επιτυχια.το θεμα ειναι πως οι νανοκιχλιδες ιδιαιτερα την περιοδο του ζευγαρωματος γινονται επιθετικες και τα αργα μικρα γκαπακια δεν θα εχουν και πολλες ελπιδες επιβιωσης.

καλυτερα μεινε σε ζωοτοκα οπως πλατι,μολλυ,ξιφοφορους εαν θελεις γκαπακια.

Link to comment
Share on other sites

εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο ειδος; επισης λογικα για τα λιτρα μου θα βαλω μονο ενα ζευγαρι,ε; Πανε με κανενα αλλο μικρο ψαρακι;

εγώ θα σου πρώτηνα τα brevis να βάλεις ένα αρσενικό με τέσσερα κοριτσάκια και πολλά κελήφι από σαλίγκαρια.
Link to comment
Share on other sites

annaki εσυ τι θελεις να βαλεις? δηλ εχεις κατι σαν ιδεα στο μυαλο σου? το ενυδρειο σου πως το φανταζεσαι με φουλ φυτα ή με πετρεσ κ με καποιεσ ριζες βαλισνερια?

Link to comment
Share on other sites

Βασικα αυτο ειναι το προβλημα μου. Οτι το ενυδρειο μου το φανταζομαι φουλ φυτεμενο, με καμια ριζα και οχι μεγαλες πετρες, αλλα απο την αλλη απο ψαρια θελω πιο πολυ κατι πιο κοντα σε νανοκιχλιδες...εχω ακουσει για τις συμπεριφορες τους και θα ηθελα να τις δω...να δω πως συμπεριφερεται κι ενα διαφορετικο ειδος ψαριου. Ομως, εχω κι ενα guppy σε ενα 20 λιτρο, που αμεσως μολις παιρνω την αποφαση να βαλω κιχλιδες, το κοιταω και σκεφτομαι πως ειναι κριμα να μεινει για παντα εκει και πως θα μπορουσα να του δωσω ενα πολυ ωραιοτερο σπιτακι...και ξαναμπερδευομαι...γι αυτο ελεγα αν γινοταν να τα βαλω μαζι...να εχω και τα δυο...αλλα μαλλον τα θελω ολα δικα μου!

Link to comment
Share on other sites

Εάν το θέμα σου είναι το 1 guppy, μπορείς να το χαρίσεις σε κάποιον που έχει ήδη έτοιμο ένα καλύτερο σπίτι γιαυτό, και να φτιάξεις το νέο σου ενυδρείο όπως το θέλεις.

:)

Link to comment
Share on other sites

+1000 στον ilouvatar!!!

Αν πάλι θέλεις φυτεμένο ενυδρείο μπορείς να φτιάξεις ένα πανέμορφο κοινωνικό με ζωοτοκα να νιώσεις και την χαρά της γέννας!!!

Αργότερα με ένα ενυδρείο 60 λίτρων μπορείς άνετα να φιλοξενήσεις κάποιο είδος νανοκυχλιδας, τώρα όμως μην τα μπερδέψεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...