Jump to content

Σκεψεις Για Κιχλιδες Αμαζονιου.....


isildur_13

Recommended Posts

Καλησπερα σας... Αν και αφρικανος σκεφτομαι απο τελη αυγουστου να αλλαξω το set-up malawi που τρεχω με τα demasoni μου και να το γυρισω σε Tanganyika....! Καλοβλεπω ομως την περιπτωση για κιχλιδες αμαζονιου... γνωριζοντας οτι μπαινω σε τελειως αλλη φαση....! Το ενυδρειο μου ειναι 270 λιτρα..90 μηκος 50 πλατος 60 υψος... και διαθετω 2 fluval το 205 και το 305...! Γνωριζω οτι χρειαζομαι Α/Ο αλλα γενικα δεν ξερω ολους τους "κανονες"του αμαζονιου....! Θα μου ηταν ευχαριστω να μαθω ομως και να ακουσω καποιες προτασεις... ! Μπορω να πω οτι εχω συμπαθεια σε rams apistogramma.... αλλα ειλικρινα δεν εχω γνωσεις ωστε να ξεκινησω ενα τετοιο εγχειρημα...ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πολλόι φίλοι που ασχολούνται με αμαζόνιο δεν θά έλεγα οτι όλοι έχουν αντίστροφη όσμωση.Κάποιοι χρησιμοποιούν άλλους τρόπους αλλαγής των παραμέτρων νερού και κάποιοι καθόλου.Κάνε ενα κόπο και κοίτα λίγο aquascapes αμαζονίου που είναι διαφορετικοί από την Αφρική.Από φωτισμό θα έλεγα οτι μοιάζουμε πολύ.

:)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βαλεις αγρια ψαρια ή το ph της βρυσης σου ειναι σε λογικα πλαισια δεν χρειαζεσαι Α/Ο.Το νερο μπορει να μαλακωσει επισης με φυλα καταπα ή τυρφη.

Ωραια ειναι τοσο τα ραμ,οσο και τα απιστο.Οχι ομως και τα 2 μαζι.

Υψος και πλατος ειναι ικανοποιητικα θα ελεγα,το μηκος σε περιοριζει.

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=586 (προσοχη,βαρανε......) :)

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο ειναι DiΥ και ακομα χτυπιεμαι που δεν το μεγαλωσα περισσοτερο σε μηκος... οπως και να εχει... αν η Α/Ο δεν ειναι και τοσο απαραιτητη,ακομα καλυτερα να δουλεψω τυρφη και καταπα... εχω διαβασει καποια πραματα!! Οσον αφορα κυριε Σωκρατη το aquascape τεινω προς κατι σαν τα δισκοενυδρεια,μια εικονα με κρεμασμενες ριζες (που θα κρεμαστουν δεν ξερω... ή θα κολληθουν) κατι σαν μαγκροβια..! Επειδη "φευγω" απο ενα species ενυδρειο...σκεφτομαι κατι με περισσοτερα ειδη.....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα εγώ έχω Αμαζονίου bolivian ramirezi και μάλιστα τώρα έχουν γεννήσει και δεν χρησιμοποιώ Α/Ο καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά πρέπει να καταλήξεις σε ποιο είδος κιχλίδας θέλεις. Και τα apistogramma αλλά και τα ram μπορούν να συμβιώσουν με κάποια είδη σε αυτά τα λίτρα.Θα σου πρότεινα apisto επειδή υπάρχουν εκατοντάδες(δεκάδες για Ελλάδα ;)) είδη για να διαλέξεις και για το μέγεθός τους έχουν συμπεριφορά που τη συναντάς σε πολύ μεγαλύτερα ψάρια και επίσης τα θηλυκά είναι εξαίρετες μητέρες.Εγώ μένω στην Θεσσαλονίκη και έχω νερό βρύσης με τρελές σκληρότητες και ph 7,8.Με έναν συνδυασμό ph-minus-blackwater-τύρφης και πολύ χαμηλής ροής έχω καταφέρει να φτάσω το ph στο 6.8-7.0 XΩΡΊΣ να κάνω μαύρο το νερό(το ενυδρείο είναι full planted).

Στην Αττική αν δεν κάνω λάθος έχετε πολύ πιο χαμηλό ph και σκληρότητες και αν δεν κάνω λάθος θα κάνεις βιοτοπικό ενυδρείο και η χρήση catapa-τύρφης και ίσως blackwater θα σε καλύψει (για είδη που δεν έχουν τρελές απαιτήσεις π.χ. ph 4.5 ). Διάβασε και αυτό το θέμα αν θέλεις http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74473&st=0 .

Βασίλης :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον μελετησα τα απιστο... ειναι οντως ενδιαφερον.. αλλα εχω ενα θεματακι!! ειναι υπερβολικα μικρα σε μεγεθος για τα δικα μου θελω πλεον!! ειχα παντα μικρα σε μεγεθος ψαρια...(ειχα και μικρα ενυδρεια αλλωστε..) και "κοιταω" μια επιλογη σε ψαρι που θα ξεπερναει τα 10-12 εκατοστα!! Ισως ειναι μια λανθασμενη θεση μου,αλλα καπως ετσι το αντιλαμβανομαι τωρα!! Συνεχιζω την αναζητηση και περιμενω και αλλες προτασεις παιδια.. σας ευχαριστω!! Το θεμα με την Α/Ο νομιζω το καταλαβα για τα καλα!!! Ισως μου ειναι αχρειαστη,κατι που με ικανοποιει..!

Link to comment
Share on other sites

Τους εχω τσεκαρει τους "καταδικους" αλλα ενα ζευγαρι??? ξερω οτι δεν εχω κανα τονο ενυδρειο... αλλα 2 ψαρια σε 270 λιτρα?? Δικιο εχετε το ξερω... και μεγαλα ψαρια και περισσοτερα... πολλα θελω...! Προσπαθω να βρω μια λυση!! Ωραια ψαρια παντως!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω.... εχω ανοιξει ποστ και στους δισκους... αλλα ακομα μαθαινω..:))

Link to comment
Share on other sites

pelv.pulcher με μια 6αδα απο congo tetra!! αν και το μηκος για τα τετρα ειναι οριακο ισως και μικρο θα το επιχειρούσα λογο πλατους!

αφρικανικο ποταμι δηλαδη αλλα με τιμες νερου κοντα αμερικης!

Link to comment
Share on other sites

αχχαχαχαχαχαχαχαχ οι αφρικανοι κινουντε και σε αλλες κατηγοριες και δεν θελουν να ξεφυγω!! χχαχαχαχα η Ταγκανικα ηταν η πρωτη μου σκεψη... αλλα δεν θελω να αποκλεισω τιποτα αλλο.. και η Αμερικη εχει ενδιαφερον ψαρια!! Φιλε μου Κωστα... περιεργο ψαρακι... ωραιο αλλα καπως αδιαφορο θα ελεγα!! :(

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχεις πολύ μικρό μήκος και δεν έχεις και πολλά περιθώρια...

http://www.seriouslyfish.com/search/laetacaraΤο γένος Laetacara είναι αρκετά ενδιαφέρον (ξέρω ότι τα δυο από τα τρία είδη του λινκ δεν ξεπερνούν τα 9cm αλλά ρίξτα μια ματιά γιατί όπως είπα δεν έχεις πολλά περιθώρια).Το Laetacara thayeri(όπως και τα mesonauta festivus) είναι μεγάλο ψάρι και θέλει 120cm μήκος σύμφωνα με το Seriously Fish αλλά μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση για άλλες απόψεις όσων αναφορά τις απαιτήσεις του ψαριού καθώς και για τα άλλα δεκάδες είδη Laetacara.

Μπορείς να ψάξεις και για το firemouth http://www.seriouslyfish.com/species/thorichthys-meeki/ (δεν ξέρω πολλά για το είδος αλλά σύμφωνα με το λινκ μπορείς να συντηρήσεις οριακά ένα ζευγάρι).

Bolivian Ram:http://www.seriouslyfish.com/species/mikrogeophagus-altispinosus/

Προσωπικά όπως είπα και πριν προτείνω apisto, ram ή bolivian ram ή laetacara (όλα σε χαρέμι) μαζί με κοπαδόψαρα

Ελπίζω να βοήθησα ;)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παρα πολυ για τις προτασεις.. ξοδευεται χρονο για ολες αυτες και αυτο με συγκινει!!! εχω ψιλοκαταληξει... bbetta το firemouth μου αρεσε... αλλα μαλλον θα προχωρησω για δισκους... ή αμα δεν παει καλα στο μυαλο μου και στο ψαξιμο να ασχοληθω με τα σκαλαρια...Ενα απο τα 2 λοιπον... απλα εχω μια απορια... δισκους ειμαι πολυ οριακα εως και λαθος για το ενυδρειο μου... μηπως ειναι το ιδιο και για τα σκαλαρια??

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και στους Γεωφάγους ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...