Jump to content

Απορία Για Ρύθμιση Teco Tr-10


Aiolos

Recommended Posts

Στις "εσωτερικές" ρυθμίσεις, κάποιος έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τη διαφορά θερμοκρασίας που θα πρέπει να ανταποκριθεί είτε το ψυκτικό, είτε το θερμαντικό.

Τα βήματα είναι 0,5 - 1.0 και 1,5 βαθμούς. Εργοστασιακά βρίσκεται στον 1,0 βαθμό, οπότε με την μεταβολή αυτού του ενός βαθμού είτε + είτε - λειτουργεί το ψυκτικό ή το θερμαντικό σώμα.

Ο ενσωματωμένος ελεγκτής θερμοκρασίας στα TECO είναι σε βήματα του 0,5 βαθμού, στην οθόνη δηλαδή εμφανίζονται νούμερα 26.0 ή 26.5 και δεν εμφανίζονται οι ενδιάμεσες τιμές, προσωπικά δεν το θεωρώ πρακτικό σε σχέση με άλλες μάρκες.

Η ερώτηση είναι η εξής

Αυτή η ρύθμιση ανταπόκρισης των 0,5 - 1,0 και 1,5 που θα ήταν καλύτερα να βρίσκεται?

Στο 1, όπου αν κατέβει στους 25 βαθμούς θα λειτουργήσει το θερμαντικό και αν πάει στους 27 θα λειτουργήσει το ψυκτικό ? (αν υποθέσουμε ότι έχουμε ορίσει σαν σταθερή θερμοκρασία τους 26 βαθμούς) ή θα ήταν καλύτερα στο 0,5 που η ανταπόκριση λειτουργίας θα ήταν ανά 0,5 βαθμούς?

Link to comment
Share on other sites

καλημερουδια,

συμφωνα με τις μετρησεις θερμοκρασιας που εχει ποσταρε ο dr. shimek

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=54627

δεν θα ηταν καλητερο να ρυθμηστει στους 1,5 βαθμους;

αναλογα με την εποχη θα εχει τις αναλογες αυξομοιωσεις

το προβλημα θα ειναι η καταπονηση του ψυκτικου καθως θα εχει μεγαλα on times για να την ριξει τοσο..

Link to comment
Share on other sites

Άρα σύμφωνα με τον shimek, και τις φυσικές μεταβολές ενός υφάλου, θα ήταν προτιμότερο να ρυθμιστεί στη διαφορά των 1.5 βαθμών δηλαδή?

..... και να υποθέσουμε ότι θέλουμε να έχουμε και... "εποχές" στο ενυδρείο μας (βασιζόμενες στις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας), ποια διαφορά θα ήταν καλύτερη για τον χειμώνα και ποια για το καλοκαίρι?

Link to comment
Share on other sites

Τα του "υφάλου" τα αφήνω στον Shimek εγώ θα σου πω για το ψυκτικό :)

Το χειμώνα μπορείς να το ρυθμίσεις στο 0.5 καθώς η αντίσταση δε θα χαλάσει από το άνοιξε κλείσε. Το καλοκαίρι μη το κατεβάσεις κάτω από 1 βαθμό (κάπου το προτείνει και η ίδια η τέκο) καθώς θα δουλεύει υπερωρίες.

Μια "καλή" ρύθμιση για το καλοκαίρι είναι στους 27,5 με differential +-1,0 και για το χειμώνα στους 26,0 με differential +-0,5 ;)

ΥΓ. Εγω πάντως δε του εμπιστεύομαι ούτε τη θέρμανση ούτε την ψύξη καθώς ο ελεκτής του είναι λίγο της "φωτιάς". Σχετικά εύκολα μπορεί να αναλάβει και την ψύξη και την θέρμανση του τέκο ο γνωστός άψογος κινέζος (SCT1000) ή ο επίσης γνωστός eliwell :)

Έγινε επεξεργασία - warhawk
Link to comment
Share on other sites

με βαση τα δεδομενα του shimek μεσα σε μια ημερα τα ζωντανα μπορουν να δεχθουν μεγαλες μεταβολες τησ θερμοκρασιας αλλα η μεση θερμοκρασια στην διαρκεια μιας χρονικης περιοδου πχ ενος μηνα πρεπει να ειναι σταθερη σε σχεση με του προηγουμενου

οι επιτρεπομενες αποκλησεις σε μεση θερμοκρασια ανα χρονικη περιοδο μπορει να ειναι της ταξης του +- 3-5%

αναλογα με την εποχη η μεση θερμοκρασια νερου θα πρεπει να κειμενεται απο 22 βαθμους τον χειμωνα και 28 το καλοκαιρι συμφωνα παντα με τις μετρησεις που υπαρχουν ηδη απο μεγαλους κοραλιογενεις υφαλους..

(μετρησεις)

βεβαια τον αξιζει να γινει αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.. μια συζητηση για το αν αξιζει..

ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι ειναι φτιαγμενοι να προσαρμοζονται στις συνθηκες που ζουν..

εαν δεν θελεις το ψυκτικο σου να δουλευει για μεγαλα χρονικα διαστηματα και να μην φθαρει νωριτερα απο την ωρα του πρεπει να ρυθμησεις μικρες αποκλισεις για να εχει οσο το δυνατον μικροτερα on times.. αν θελεις να εξομοιωσεις το φυσικο περιβαλον των κοραλιων τοτε θελει μεγαλητερα διαστηματα με μεγαλητερα on times και να εχεις μεγαλητερες ημερησιες απολησεις θερμοκρασιας...

απο οτι διαβασα παντα και πως τα καταλαβα..

Link to comment
Share on other sites

εαν δεν θελεις το ψυκτικο σου να δουλευει για μεγαλα χρονικα διαστηματα και να μην φθαρει νωριτερα απο την ωρα του πρεπει να ρυθμησεις μικρες αποκλισεις για να εχει οσο το δυνατον μικροτερα on times..

μικρές αποκλίσεις ρυθμισμένο σε μεγάλη θερμοκρασία ή μεγάλες αποκλίσεις ρυθμισμένο σε μικρή θερμοκρασία... πάντως να ξέρεις δε χαλάει από την συνεχόμενη χρήση αλλά από τα άνοιξε κλείσε και γενικώς την χρήση ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...