Jump to content

Recommended Posts

Γεια σας πάλι!! Χθες απόγευμα άνοιξα ένα θέμα στο "Καλώς ορίσατε" και προτάθηκε να ανοίξω ένα ξεχωριστό θέμα εδω πέρα πάνω στο ζήτημά μου για να μπορέσω καλύτερα να βγάλω άκρη! Για όσους λοιπόν δεν το διάβασαν, ξαναβάζω εδώ το συγκεκριμένο post:
"Δυστυχώς, ξεκίνησε άσχημα η πορεία μου όταν πήγα να βρω έναν νέο φίλο. Προχθές το βράδυ αγόρασα ένα ενυδρειάκι (το οποίο δεν μπορούσαν ΚΑΝ να μου πούνε χωρητικότητα, υπολογίζω γύρω στα 5-6 λίτρα όμως), ένα φίλτρο που μου πρότειναν, τροφή και αντιχλώριο και φυσικά, ένα νέο ψαράκι, πιο συγκεκριμένα έναν μονομάχο. Η αλήθεια είναι ότι δε μου φαινόταν και πολύ καλά, ήταν όμως σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι οι υπόλοιποι που υπήρχαν στο μαγαζί (δυστυχώς σε κυπελλάκια :( ).
Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν εντάξει και όταν τους είπα σχετικά με όσα είχα διαβάσει από το ίντερνετ για τον κύκλο που χρειάζεται το ενυδρείο πριν βάλω το ψαράκι (cycling), και αν είχαν κάτι σαν αμμωνία για να βάζω να το προετοιμάσω πριν βάλω τον μονομάχο μου είπαν ότι ήταν βλακείες αυτά και να μην ασχοληθώ καθόλου. Δυστυχώς (ήταν η πρώτη μου φορά με ψαράκι) τους πίστεψα. Γύρισα σπίτι πασιχαρής, έκανα ό,τι μου είπαν και το πρωί βρήκα το ψαράκι μου νεκρό. Από ότι έψαξα στο ίντερνετ με βάση φωτογραφίες κτλ, συνειδητοποίησα ότι έπασχε μάλλον από fin rot (φαινόταν και από το ότι έχανε μέρη από τα πτερύγιά του μέσα στο νερό), οπότε θα πέθαινε ό,τι κι αν είχα κάνει λόγω των άθλιων συνθηκών στις οποίες το είχανε. Περιττό να πω ότι τρομοκρατήθηκα και στεναχωρήθηκα απερίγραπτα. Το ενυδρείο ήταν επίσης άθλιο κατάλαβα χθες, διότι με έκοψε στα δάχτυλα και στα δύο χέρια! Εξοργισμένη επέστρεψα ό,τι είχα αγοράσει, απαίτησα πίσω τα λεφτα μου και τους έριξα χριστοπαναγίες για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες είχαν τα καημένα τα ζωντανά.
Τώρα είμαι αποφασισμένη να τα κάνω όλα σωστά, με βάση όλη την έρευνα που έχω κάνει στο ίντερνετ σχετικά με ενυδρεία και μονομάχους. Ωστόσο, χρειάζομαι βοήθεια για το πού να ξεκινήσω. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάποιο μέρος στην Αθήνα που να μπορώ να βρω ένα καλό (και σχετικά φτηνό αν γίνεται) ενυδρείο (τουλάχιστον 10λίτρων για ένα μονομάχο) και έναν υγιή και μη ταλαιπωρημένο μονομάχο, ει δυνατόν halfmoon; Δε θέλω να δίνω τα λεφτά μου σε ανθρώπους που θα συνεχίσουν απλά να φέρνουν ζωντανά και να τα εξαθλιώνουν χάρις ακριβώς σε λεφτά σαν τα δικά μου. Αν δε γίνεται δημοσίως μπορεί κάποιος να μου το στείλει σε pm ίσως; Ή να με κατατοπίσετε γενικά; Δε θέλω να την πατήσω πάλι και δε θέλω να ξαναπογοητευτώ... :( Σας ευχαριστώ όλους πολύ εκ των προτέρων και συνεχίστε την καλή δουλειά! :)"
Θα σας ήμουν πάρα πολύ ευγνώμων ό,ποια βοήθεια μπορείτε να μου δώσετε ως προς το πού να βρω τα απαραίτητα που μου χρειάζονται! Ειδικά όσον αφορά το ίδιο το ψαράκι..! Υπάρχει μήπως κάποιος εκτροφέας στην Ελλάδα (Αθήνα;; ;) όπως αυτοί που βλέπω στο aquabid; (Τι υπέροχα πλάσματα παρεμπιπτόντως!!!) Θα πάω μάλλον Δευτέρα ή Τρίτη να πάρω τουλάχιστον το ενυδρείο να ξεκινήσω τη διαδικασία κύκλου, οπότε άμα μπορείτε να μου πείτε σχετικά σύντομα θα το εκτιμούσα! :) Α, επίσης, σκέφτηκα όταν αγοράσω το φίλτρο να ζητήσω να μου το βάλουν στο ενυδρείο του μαγαζιού να τρέχει παράλληλα με τα δικά τους φίλτρα και να μαζέψει από κει ήδη τα απαραίτητα βακτήρια και μετά όταν έχω στημένο το ενυδρείο μου και έχουν περάσει 2 βδομάδες να το πάρω από κει, μαζί με το μονομάχο μου, και να τα βάλω και τα δύο μέσα! Χωρίς να χρειάζεται να βάζω μόνη μου αμμωνία και τέτοια. Τι νομίζετε;;
(sorry για το μακρύ post, είμαι λίγο τελειομανής δυστυχώς)

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου και παλι.

Ο μονομαχος σου μαλλον πεθανε λογο αμμωνιας.

Παμε στα ερωτηματα σου τωρα.

Για ενυδρειο μπορεις να κοιταξεις στην κατηγορια των αγγελιων οπου μπορεις να βρεις ενυδρειο με εξοπλησμο πιο μεγαλο απο 10 λιτρα και να το παρεις και φθηνα.

Για ψαρακι τωρα,ειναι καποιο μελος εδω που πριν λιγες μερες ειχε γεννα απο τους μονομαχους του οπωτε μπορει να σου δωσει καποιο αν δεν εχεις βρει ηδη.Εκτροφεας δεν νομιζω οτι υπαρχει εδω στην Ελλαδα.

Θα πρεπει να διαβασεις τα αρθρα για τον κυκλο του αζωτου ωστε να ξεκινησεις σωστα αυτη τη φορα.Θα σε συμβουλευα να μη πας το φιλτρο στο πετ σοπ για να το βαλει να τρεχει με τα δικα τους γιατι μπορει να σου μεταφερει καποια αρρωστια στο δικο σου.Μπορει να βαλεις μπολι απο καποιον χομπιστα που εχει υγειες και ωριμο ενυδρειο και να κανεις τη δουλεια σου σωστα.

Link to comment
Share on other sites

οπως τα ειπε ο φιλος ρασταφιαν απο επανω...αλλιως διαβαζεις για τον κυκλο του αζωτου οπως επισης το προφιλ του μονομαχου και ξεκινας σιγα σιγα και οτι απορια εχεις εδω ειμαστε....βρησκεις ενα ενυδρειακη τουλαχιστον 10-15λιτρα(με φως,φιλτρο,βιολογικο υλικο τυπου σιποραξ) που αρεσει και σου ταιριαζει και ειναι στα λεφτα σου,ενα μπουκαλακι βακτυριδια και ενα αντιχλωριο,διαβαζεις προσεχτηκα τις οδηγιες και σε συνεργειασια με τις γνωσεις που θα εχεις αποκτησει ξεκινας.....

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο! :) Δεν θα το κάνω λοιπόν αυτό με το φίλτρο καλύτερα. Το "μπόλι" αυτό που διαβάζω και σε άλλες ανακοινώσεις-άρθρα εδώ στο φόρουμ, τι ακριβώς είναι; Είναι κάτι που σχετίζεται με το φίλτρο ή είναι κάτι σαν σποράκι φυτικό; Σόρι αν ακούγεται λίγο άκυρο ή χαζό αυτό! Ίσως αν είναι αρκετά καλός αυτός ο φίλος-χομπίστας με τη γέννα μονομάχων να μου δώσει και λίγο από αυτό, γιατί, όπως θα έχετε καταλάβει για να ρωτάω συνέχεια εδώ, δεν έχω κανέναν γνωστό με ενυδρείο ή ψαράκια! :/ Προς το παρόν είμαι ακόμη στην αναζήτηση μονομάχου, τώρα θα κοιτάξω τις αγγελίες για τα ενυδρεία.

Link to comment
Share on other sites

Στο φιλτρο μας εχουμε βιολογικα υλικα που εκει κανουν αποικιες τα βακτηρια που καθαριζουν το νερο.Αν παρεις λιγο βιολογικο υλικο απο ενα φιλτρο που δουλευει αρκετο καιρο σε ενα υγειες ενυδρειο και το βαλεις μεσα στο φιλτρο σου,αυτοματα εχεις μεταφερει λιγο ετοιμη βιολογια και μπολιαζεις το δικο σου φιλτρο.Ετσι θα βαλεις πιο γρηγορα το ψαρακι σου.

Link to comment
Share on other sites

Α, κατάλαβα! Ευχαριστώ πολύ! :) Και πόσο καιρό παίρνει μετά για να μπορέσω να βάλω δίχως ζήτημα για την ασφάλειά του μέσα το ψάρι; Σε περίπτωση που βρω κάποιον διατεθειμένο να με βοηθήσει, πώς θα μεταφέρω το βιολογικό υλικό; Να πάρω απλώς λίγο από το σφουγγαράκι του φίλτρου του να το βάλω στο δικό μου;

Link to comment
Share on other sites

Αν βαλεις μπολι θα πρεπει να βαλεις και αμεσα ψαρι για να διατηρισεις και να πολλαπλασιασεις τις αποικιες των βακτηριδιων.

Το βιολογικο υλικο ειναι συνηθως sera siporax η eheim substract pro καλο ειναι να εχεις στο φιλτρο σου και εσυ λιγο βιολογικο υλικο εκτος απο σφουγγαρι,ετσι θα εχεις καλητερη βιολογια στο ενυδρειο σου.

Αυτος που θα σου δωσει το μπολι θα σου βαλει λιγο απο αυτο το υλικο σε ενα σακουλακι με λιγο νερο ενυδρειου και θα το παρεις,θα το ριξεις μαζι με το δικο σου και θα εισαι οκ.

Κοιτα εδω αν βρεις καποιο μελος που μενει κοντα σου,στειλτου ενα πμ και ζητα του λιγο μπολι :)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76469

Έγινε επεξεργασία - rastafarian
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ και πάλι πολύ! :) Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν αυτούς που μόλις και σιγά σιγά βρίσκουν τα πατήματά τους..! Παρεμπιπτόντως είδα ότι είσαι συντονιστής, ανέβασα μία αγγελία ζήτησης για μονομάχους, δεν έχει εγκρυθεί όμως ακόμη και φοβάμαι μήπως έκανα κάτι λάθος στη σύνταξή της ή κάτι.. Έχει σχέση το ότι είμαι νέο μέλος και αργούν απλά να ανέβουν αγγελίες μ; Γιατί αν είναι απλά αυτό κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ και πάλι πολύ! :) Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν αυτούς που μόλις και σιγά σιγά βρίσκουν τα πατήματά τους..! Παρεμπιπτόντως είδα ότι είσαι συντονιστής, ανέβασα μία αγγελία ζήτησης για μονομάχους, δεν έχει εγκρυθεί όμως ακόμη και φοβάμαι μήπως έκανα κάτι λάθος στη σύνταξή της ή κάτι.. Έχει σχέση το ότι είμαι νέο μέλος και αργούν απλά να ανέβουν αγγελίες μ; Γιατί αν είναι απλά αυτό κανένα πρόβλημα.

Και βεβαια υπαρχουν ανθρωποι που ειναι προθυμοι να βοηθησουν νεους χομπιστες να μαθουν,ωστε και αυτοι με την σειρα τους να βοηθησουν τους επομενους ετσι ωστε να παμε το χομπυ μας πιο ψηλα.

Οριστε και η αγγελια σου,εχει αναρτιθει http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79347 :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...