Jump to content

Θα Ήθελα Μια Βοήθεια..


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.. εχω ένα ενυδρειο 76 λιτρων.. την τελευταια εβδομαδα εχει εμφανιστει μια καφε-κιτρινη ουσία η οποια εχει επικαθησει πάνω σε πέτρες που εχω μέσα στο ενυδρειο και σε ενα σημειο του γυαλιου του ενυδρειου, και όσο παει γινεται και πιο σκούρη! Δεν γνωρίζω τι είναι.. έχει αντιμετωπήσει κανεις κατι τετοιο? ειναι κάτι που πρέπει να το προσεξω απο δω και περα..?

Το τι εχει γίνει στο ενυδρειο, και τί αλλαγες εγιναν θα σας εξηγησω αμεσως..

Οταν πρωτοπηρα το ενυδρειο ειχα πολυ κακη εως κακιστη πληροφορηση για το οτιδηποτε.. αλλωστε οσο ζεις μαθαινεις..

Το ενυδρειο το ειχα να δουλευει μονο του με την φιλτρανση ριχνοντας μεσα στο ενυδρειο συμπληρωματα Βακτηριων που πήρα απο το καταστημα για να στρωθει το ενυδρειο..

σιγα σιγα με τον καιρο εχω βάλει και τα ψαρια μου μεσα τα οποια αποτελουνται απο 5 red danio, 2 red eye, 2 χηρες 2 ινδιανακια, 2 sae και εναν γλυφτη..

τον δευτερο μηνα, τοποθετησα στο φιλτρο μεσα ανθρακα για πιο διαυγες νερο,

μεσα σε αυτο το διαστημα ο γλυφτης συγχωρεθηκε, διοτι το φιλτρο που ειχα καπως του γατζωσε το στομα και ειχε σαν συνεπεια να το σκοτωσει το ψαρι.. (δεν εχω παρει γλυφτη απο τοτε, παει 2 μηνες τωρα)

Οταν εμαθα οτι ο ανθρακας ειναι για φαρμακευτικη χρηση τον εβγαλα αμεσως και τοποθετησα μεσα στο φίλτρο Siporax (να σημειωθει οτι ο ανθρακας εμεινε στο φλιτρο μεσα για περιπου ενα μηνα! μη με βρίσετε δεν ήξερα οτι ειναι για φαρμακευτικη χρηση και οτι το εχουμε για το πολυ 2 μερες, αλλα μου ειχαν πει απο τα μαγαζια.. μετα εμαθα για αυτο το forum και ενημερωνομαι τελεια πλεον πιστευω)

εχει 3 βδομαδες με το σιποραξ μεσα στο φίλτρο και όλα βαινουν καλως..

εχει 3 βδομαδες που εχω βάλει και μια μικρη ανουμπια μεσα η οποια μεγαλωνει διαρκως και τα ψαρια μου τσιμπανε τα φυλλα και τρωνε τους μισχους απο το φυτο..

αλλα μου εχει εμφανιστει αυτη η καφε-κιτρινη ουσια πανω στις πετρες και το γυαλι απο το ενυδρειο που δεν ξερω τι ειναι και ΑΝ πρεπει να κανω κατι.. εχω βγάλει μια πετρα απο μεσα που εχει αυτη την ουσια πανω του και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι αφαιρειται λιγο μετα απο πολυ τριψιμο... αλλο στοιχειο ειναι οτι τα σημεια που εχουν εμφανισει αυτη την ουσια ειναι σε μικρη ακτινα απο τον πορολιθο που βγαινει το οξυγωνο.. ο πορολιθος εχει αρκετη ουσια πανω του.. το σωληνακι του οξυγωνωτη ειναιπεντακαθαρο, παρα μονο σε ενα σημειο που εχει κιτρινισει λιγο το οποιο ειναι ακριβως στην εισοδο του οξυγωνωτη το οποιο πιστευω οτι ειναι απλα κλασσικη κιτρινιλα απο PVC σωληνακι..

ΤΙ ΚΑΝΩ??

περεπιπτωντως PH 7,7

αμμωνια 0

Link to comment
Share on other sites

να σημειωθει οτι παλαιοτερα ειχα επιπλεον 2 αγγελοψαρα και 1 ραμιρεζι τα οποια τα εχω δωσει σε αλλο ενυδρειο... ξερω οτι δεν παιζει ρολο αλλα το αναφερω για να ειμαι κομπλε!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε .

αν μπορούσες να βάλεις καμιά φωτό για να μασ βοηθήσεις περισσότερο θα ήταν καλύτερα.

τι πέτρες έχεις στο ενυδρείο ? συνήθως αυτό το πράγμα και στα σημεία που αναφέρεις έιναι άλγη αλλά κολλάω λίγο στο χρώμα.δώσε μας και άλλα στοιχεία αν και δεν μου φαίνεται κάτι σοβαρό . νιτρικά πως πάμε?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που μπορω να φανταστω ειναι διατομικη αλγη, και ειναι συνηθες φαινομενο σε φρεσκοστημενα ενυδρεια. Ενας αλλος παραγωντας ειναι ο χαμηλος φωτισμος και ισως δεν αλλαζεται και το νερο του τακτικα..........

Μπορεις να βαλεις και κανενα σαλιγκαρακι για να σου την καθαριση.

Οσο για τα ψαρια που εχεις ειναι κοπαδοψαρα και εσυ τα εχεις σε ζευγαρια ας πουμε και αυτο δεν τα βοηθα γενικος στην ηρεμη συμβιωση. Θα σου προτεινα να κρατησεις ενα δυο ειδη να μεγαλωσεις το κοπαδι τους και τα αλλα να τα δωσεις.

Επισης πλεκο μην ξαναβαλεις μεσα γιατι τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα. Μπορεις να κοιταξεις για κανενα ανκιστρους αλλα θα πρεπει να τον ταιζεις καμια ταμπλετα βυθου και κανα κολοκυθακι για να μην σου ροκανιζει τα φυτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...