Jump to content

Βοηθειααα Αρχαρια Με Κιχλιδεσ Sos


christina.sou

Recommended Posts

παιδια!!! θελω βοηθεια!!!! οποιος εχει λιγο φιλοτιμο και ελευθερο χρονο ας ασχοληθει με μια ασχετη μπας και γινω σχετικη επιτελους!!!

μου ΧΑΡΙΣΑΝΕ ενα ενυδριο 180 λιτρων και 9κιχλιδες ενα αγγελοψαρο(το φαγανε) και ενα γλυφτη!!! με το στρωσιμο το στησιμο φιλτρα θερμοστατες φωτισμο θερμομετρα τα καταφερα (αφου ζουνε ακομη και γενανε!!!!) δε μπορω να βρω το ειδος των ψαριων ομως! γιατι εχουν διαφορετικα μεγεθη σχεδια μεταξυ τους!!!! εχουν γεννησει 2 φορες και εχουν επιβιωσει 4 απο αυτα τα 2 ειναι 4 μηνων και τα αλλα 2 ειναι 2μηνων!!! θελω να τα βοηθησω οσο περισσοτερο μπορω γιατι ειναι εξαιρετικα πλασματακια!!! γενικα θα θελα να ξερω για τις αλλαγες νερου και τι αλλο θα μπορουσα να κανω ωστε να ζουνε καλυτερα και να μην κινδυνευουν!!!!

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: παρακαλώ κάντε μια μεταφορά στην σωστή κατηγορία :)

Έγινε επεξεργασία - nospanos
Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες!! :D

κατ' αρχήν αν μπορεις ανεβασε μερικες φωτογραφιες για να δουμε τι ψαρακια εχεις και διαβασε εδω και οτι απορια εχεις λογικα θα στην λυσει!

Link to comment
Share on other sites

μετα λυπης μου θα σε ενημερωσω Χριστίνα οτι κανενα απο τα ψαρια σου δεν μπορει να μεινει στο ενυδρειο... εκτος οτι εχεις ανακατεψει ψαρια απο διαφορετικες ηπειρους(που εχουν διαφορετικες αναγκες) εχεις και πολυ λιγα λιτρα και λαθος διάκοσμο! στην 1η φωτο πρεπει να ειναι green terror (αμερικη), διπλα του προκειται για ενα ψαρι απο την αφρικη(λιμνη malawi), δεν μπορω να καταλαβω ακριβως πιο γιατι δεν φαινεται καθαρα! στις επομενες ειναι ενα υβριδιο παλι απο την λιμνη malawi τις οικογενειας aulonocara και διπλα μαλλον melanochromis maingano! ο γλυφτης που λες οτι εχεις, ερχεται απο αμερικη και αυτος και λεγεται πλεκο!λογικα θα εχεις τον κοινο ο οποιος γινεται 30+εκ!

οπως καταλαβαινεις κανενα απο τα ψαρια που εχεις δεν μπορει να μεινει σε ενα τετοιο ενυδρειο.. το οτι επιβιωνουν δεν σημαινει οτι ζουνε! γνωμη μου ειναι να δωσεις/χαρισεις/πουλησεις τα ψαρακια που εχεις και να ξεκινησεις απο την αρχη σωστα με ψαρια που θα χαρουν το ενυδρειο σου και θα το χαρεις κατ' επεκταση και εσυ!!

η αποφαση ειναι δικια σου και συγνωμη αν σε στεναχωρισα! :)

Link to comment
Share on other sites

μα δεν τα διαλεξα μου τα εδωσαν! και μετα δε με βοηθησε κανεις... ειναι η πρωτη ουσιαστικη γνωμη που ακουω! στη συγκεκριμενη επαρχιακη πολη που ζω σε ολα τα pet shops που εδειξα φωτογραφιες μου ειπανε πως ειναι μια χαρα και πως ειναι κιχλιδες! αλλα εγω αμφιβαλω.. μπορεις να μου πεις ποια απο αυτα να κρατησω και που να βρω πληροφοριες για να φτιαξω σωστα το ενυδριο σε παρακαλω? και φυσικα στενοχωρηθηκα! δε θα ηθελα να υποφερουν αυτα τα πλασματακια! οι ερωτησεις μου δε βοηθανε αλλα σκεψου το εξης παραδειγμα! μια μερα ξυπνας και εχεις 5 παιδια απο το πουθενα!!!! τι κανεις τοτε? ( το σταυρο σου! χαχα)

Link to comment
Share on other sites

:hysterical: :hysterical:

δεν λεω οτι φταις εσυ Χριστινα! οι περισσοτεροι απο εμας καναμε τετοια λαθη!! :D

κατα την γνωμη μου ΚΑΝΕΝΑ απο τα ψαρια σου δεν πρεπει να κρατησεις! οι διαστασεις του ενυδριεου σου απότι βλεπω στο προφιλ σου ειναι 83(μηκος)χ42(πλατος)χ51(υψος)! κανενα απο αυτα τα ψαρια δεν μπορει να μεινει σε ενυδρειο κατω του ενος μετρου(τουλαχιστον)! θα μου πεις "ουτε 20εκ. δεν ειναι η διαφορα" και ομως οσο αφορα τις κιχλιδες μεχρι και τα 10εκ. παιζουν ρολο!

αν τα δωσεις ισως σε καποιο πετσοπ τοτε θα μπορεσεις να βαλεις καποια αλλα ψαρια! ακομα και αν σ΄αρεσουν οι κιχλιδες, υπαρχουν κιχλιδες που μπαινουν στα λιτρα σου και ειναι και πολυ ομορφες!

Link to comment
Share on other sites

μαλιστα! σε ευχαριστω για το χρονο σου Σταθη ! θα αξιοποιήσω τις συμβουλες σου εαν εχεις εξτρα χρονο μπορεις να μου γραψεις και αλλες συμβουλες και κατευθυνσεις.. τα ψαρια μες το ενυδριο ειναι συνολικα 10 και 4 που εχουν επιβιωσει απο γεννες!!!!!!!! αμφιβαλω για το αν θα επιβιωσουν ολα σε τοσο μικρο χωρο και ανησυχω πολυ! αν και κανουν ολη την ωρα χαριτωμενιες! τα χαζευω ωρες!!!! και παλι σε ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

να σαι καλα Χριστινα! :D

ελπιζω να πανε ολα καλα με το ενυδρειο σου και μια αποφαση ειναι... αμα την παρεις με πολυ λιγα λεφτα θα απογειωθει!!!

κατι τελευταιο, τα πλαστικα φυτα μονο κακο κανουν στο ενυδρειο! προτίμησε αληθινά! καποια ευκολα που δεν χρειαζονται ουτε πολυ φως ουτε ιδιαιτερη περιποιηση οπως valisneria και anubia(αν πας σε πετσοπ και τους πεις σιγουρα θα ξερουν) θα σου ελεγα και άλλα αλλά δυσκολα να επιβιωσει κατι αλλο με τις κιχλιδες! :D

Link to comment
Share on other sites

χαχα!!! εχουν μεταφερει τα παντα!!!! ειδικα ο terror εχει κανει πληρη ανακατανομη του χωρου του χαλικιου των διακοσμητικων!!! και παλι ευχαριστω! θα οργανωσω ψαξιμο και θα βλεπεις τις αποριες μου ανα διαστηματα! καλο βραδυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο πρωτος φιλαρακος σου ειναι ενα ειδος Τεξας

4736593823_92a576b2b8.jpg

Ο φιλος Σταθης ειναι Ελληνοαφρικανος για αυτο τον μπερδεψε αλλα κατα τα αλλα περι μαου μαου μπορεις να τον ρωτησεις οτι θες........ :P

Κατα τα αλλα η αληθεια ειναι πως κατι θα πρεπει να κανεις και να ξαναφτιαξεις την συνθεση σου γιατι το ενυδρειο σου θα ειναι παντα σε κατασταση τρυκιμιας και ατελιωτου σκαψιματος και αψιμαχιων, και οσο περναει ο χρονος τα πραγματα θα γινονται ολο και ποιο δυσκολα. Τα πλαστικα φυτα για την ψρα μεχρι να δεις τη θα κανεις θα σου ελεγα να μην τα βγαλεις γιατι προσφερουν τουλαχιστων ενα σχετικο καμουφλαζ και προσωρινες κρυψωνες στα διαφορα ψαρια σου. Ηταν φυσικο και επομενο το σκαλαρακι να ειχε αυτη την καταληξη μια που ηταν ο αδυναμος κρικος στην ολη ψαροσουπα. Θα σου προτεινα να δωσεις τα ψαρακια σου σε καποιο πετσοπ μηπως και στα ανταλαξει με καποιο αλλο ειδος εφοσων ψαχτεις λιγο στο τη θελεις να βαλεις μεσα.

Φιλικοτατα Ρικαρντος.......... :)

Link to comment
Share on other sites

μπραβο βρε παιδια! βοηθηστε! γιατι οι διαφορετικες γνωσεις επι του θεματος παντα βοηθανε! τα πλαστικα φυτα οντως τα εχουνε βοηθησει γιατι κρυβονται απο πισω! σε πρωτο πλανο λεω να βγαλω τοn herichtys (με πονο ψυχης ειναι τον αγαπησα γιατι μοιαζει να χει νοημοσυνη και να παρατηρει τα παντα εντος και εκτος ενυδρειου) και τον πλεκο που ειναι τα πιο μεγαλα! απο τα υπολοιπα τα pseudotropheus (ειδατε διαβασα!) ειναι σε πολυ μικροτερο μεγεθος και δεν μου ειπατε τι να κανω μαζι τους και αν μπορω να τα κρατησω! αυτα ειναι που γενανε!!! και πως να αλλαξω διακοσμο αφου κρυβονται εκει τα μωρα ψαρακια ???????? μια να κανουν προς τα εξω εχουν γινει μεζες!!!! παρακατω ειναι αυτο που πιστευω πως ειναι pseudotropheus, ειναι το πιο μεγαλοσωμο απο το ειδος τους συνολικα στο ενυδρειο εχω 4 τετοια! και δε μπορω να ξεχωρισω ποιο ειναι αρσενικο και ποιο θηλυκο! το θηλυκο που φτιαχνει και φρουρει τις φωλιες το χω εντοπισει για τα υπολοιπα δεν εχω ιδεα γιατι αλλαζουν το χρωμα τους! εχω και αλλα ψαρια μεσα στο ενυδρειο αλλα αυτα τηρω μια σειρα γιατι οι πολλες πληροφοριες μπερδευουν! παιδια ευχαριστω !!!! και παλι!!!!

post-51838-0-87673300-1354191466_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χριστινα, πραγματικα εαν μπορουσα θα τον επαιρνα εγω τον Τεξας μια που ειναι ομορφος ο μπαγασας και εχω λατρεια με τις Αμερικανες.

Οσο για τα Αφρικανικα καλυτερα να περειμενεις απαντηση απο το Σταθη που ειναι το στοιχειο του.

Καλη συνεχεια απο εμενα........... :)

Link to comment
Share on other sites

το ψαρακι που βλεπω τωρα καλυτερα μαλλον μου μοιαζει για pseudotropheus elongatus! ειναι ενα αρκετα επιθετικο ειδος της λιμνης malawi της αφρικης! αν σ'αρεσει αυτο θα πρεπει να αναβαθμίσεις τα λιτρα σου Χριστινα! για ενα species(δηλαδη μονο με ενα ειδος ψαριου) ενυδρειο θα χρειαστεις τουλαχιστον 1 μετρο μηκος και 150 λιτρα! μπαινουν σε χαρεμια(1 αρσενικο/3-4 θηλυκα) για να μοιραζεται η επιθετικότητα του αρσενικου και χρειαζονται πολλες πολλες πετρες!!!δες εδω για να παρεις μια ιδεα! αν παλι δεν μπορεις να παρεις μεγαλυτερο αναγκαστικα θα εισαι με αυτο το ενυδρειο και θα κρατησεις μονο αυτα και με την διακοσμηση που σου ειπα! :D

πολυ σωστα με διόρθωσε ο Ρικ για την αμερικανα σου!! :D

Έγινε επεξεργασία - adlib
Link to comment
Share on other sites

μια χαρα μου τα λες και με διαφωτιζεις! σε ευχαριστω ξανα! θα βγαλω τα υπολοιπα και θα κρατησω τα Pseudotropheus elongatus. ομως πες μου εαν μπορεις και γνωριζεις πώς θα αλλαξω το διακοσμο του ενυδριου απο τη στιγμη που εχω μεσα τα μικρα ψαρακια! εαν μετακινησω τα αντικειμενα και τα βγαλω απο τις φωλιες τους θα τα φανε! και μετα θα ανεβασω ηχητικο ντοκουμεντο απο το κλαμα μου και δε θα σας αρεσει καθολου! χαχα!!! επισης πως μπορω να φυτεψω απο τη στιγμη που δεν εχω υποστρωμα ? οσο για τις πετρες θα πρεπει να σχηματιζουν σπηλιες? (πρωτα θα τις βρασω)

Link to comment
Share on other sites

αν κρατησεις τα ψαρια αυτα τοτε μπορεις να κρατισεις την αμμο που εχεις ή ακομα καλυτερα να βαλεις χαλαζιακη μπεζ για να δειχνει πιο βιοτοπικο! οι πετρες δεν θελουν βρασιμο απλα πολυ καλο πλύσιμο! πρεπει να σχηματιζουν σπηλιές(δες το λινκ που σου εστειλα πριν για το στήσιμο) καλυτερα να φτιαξεις ενα μεγαλο νταμαρι με πετρες! μην τις φοβηθεις, βαλε μπολικες! πολυ σημαντικο ειναι να μπουν πρωτα οι πετρες και απο πανω η αμμο για να δεσει η κατασκευη! οπότε βγαζεις ολα τα ψαρακια, τα βαζεις π.χ. σε μια λεκάνη με νερο του ενυδρειου και το φιλτρο τους, τα δινεις ολα εκτος απο τα elongatus, διαμορφώνεις τον διοκοσμο, κανεις μια γεναια αλλαγη νερου 50% και τα ξαναβαζεις μεσα! τι φιλτρανση εχεις?

Link to comment
Share on other sites

δε θυμαμαι τη μαρκα.. αλλα ειναι απο αυτα που μπαινουν σε κουτι στην πισω γωνια του ενυδριου και εχουν 6 σφουγγαρια απο διαφορετικα υλικα το νερο μπαινει και βγαινει απο το πανω μερος. μου τα εφτιαξαν σε pet shop. και εχω και αυτο που βγαζει πολλες μπουρμπουληθρες για την οξυγονωση

Link to comment
Share on other sites

οκ... πρεπει φυσικα καποια στιγμη να προχωρήσεις και σε μεγαλυτερο ενυδρειο και σε καλυτερο φιλτρο ομως Χριστινα! αυτο να το εχεις κατα νου.. ξερω οι εποχες ειναι δυσκολες αλλα αν ψαξεις στις αγγελιες του φορουμ ολο και κατι θα βρεις!

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω παρα πολυ!!!! θελω να ξεκινησω σωστα ενα μικρο που εχω ηδη για να βαλω τα μικρα ψαρακια! προκειται για ενα 40λιτρο! για πες μου εδω τι κανουμε? οτι εκανα κ στο πρωτο? δηλαδη νερο βρυσης νερο παλιου ενυδρειου και καθε μερα τροφη για μια βδομαδα μεχρι να βγουνε σωστες μετρησεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...