Jump to content

Κλασσικά Επιθετικά Σκαλαρια......


makisxron

Recommended Posts

πριν κανα μηνα ειχα ενα ενυδρειο με 2 δισκους και 3 σκαλαρια τα (2 ηταν ζευγαρι) και εναν πλεκο..... το ενυδρειο 250 και κατι παραπανω. μου ειχατε πει να διωξω τους δισκους και τον πλεκο.... ειχα αντιρησεις ομως στο τελοος το εκανα πηρα 2 ανσιστρους.... και προσφτα 1 εβδομαδα πηρα αλλο ενα σκαλαρι συνολο 4

και τωρα το προβλημα μου..... το νεο σκαλαρακι που πηρα ειναι μικρουλι γυρω στους 5 ποντους τα υπολοιπα 3 ειναι μεγαλα γυρω στους 14-17 το μικρο σκαλαρι εχει ενταχθει στην παρεα με το ζευγαρι (σκαλαρια) και δεν το πειραζει κανεις ισως το προστατεθουν κιολας το αλλο σκαλαρι τρωει συνεχεια ξυλο.... παντα το κυνηγουσε το ζευγαρι αλλα τωρα τελευταια απο τοτε που εκανα τις αλλαγες μπορω να πω οτι το εχουν ρημαξει.... εχουν αρχισει και του τρωνε τα πτερυγια τι να κανω???? να το διωξω για να το γλυτωσω???? ή να παρω κίαλα για να γινουν ομαδα και να "μοιραστουν το ξυλο"????? SOS

Link to comment
Share on other sites

να κατσεις λιγο να διαβασεις για το τι θελουν τα ζωα που εχεις.

καβγαδες παντα θα εχεις.κιχλιδες ειναι.

βγαλε το μικρο,μην βαζεις αλλα και καε κοινωνικο ενυδρειο βαζοντας αλλους μικροτερους κατοικους που δεν μεγαλωνουν και δεν ενοχλουν-ενοχλουνται απο τα σκαλαρια.

Link to comment
Share on other sites

το μικρο δεν το πειραζει κανεις αντιθετα ενταχθηκε πολυ γρηγορα στο group με το ζευγαρι, το μεγαλο πειραζουν πολυ εντονα τον τελευταιο καιρο.... και παλια το τσιμπουσαν αλλα τωρα παραγινε!!!! μπορεις να μου προτινεις καποιο φορουμ να διαβασω??? ή να μου προτινεις ψαρακια???? αν παρω αλλα 2 σκαλαρακια δεν θα ομαδοποιηθουν???? νομιζα πως θα ειναι καλυτερα τα πραγματα γιατι εχω διαβασει οτι ζουν σε ομαδες 6-7 ατομων mini......

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να μου προτινεις καποιο φορουμ να διαβασω???

:bigemo_harabe_net-83::bigemo_harabe_net-83: γιατι εδω μεσα δεν σου αρεσει?δεν βρισκεις αυτο που ψαχνεις...?

Link to comment
Share on other sites

οταν λεω φορουμ δεν ενοοω αλλο σαϊτ εννοω να μου πεις πηγαινε στις κιχλιδες συζητηση " κουραμπιες " και θα βρεις τις απαντησεις σου.... πηγαινε στα γενικα συζητηση " μπροκολο " κατι τετοιο περιμενα..... να σε ρωτησω τωρα, αν παρω αλλα 2 σκαλαρακια ακομα θα ηρεμησει καθολου το ξυλο???? αυτα δεν πρεπει να ειναι ομαδα των 6-7??? η θα τα κανω χειροτερα???

Link to comment
Share on other sites

ειμαι κατα των ''μασημενων τροφων''.αφου υπαρχει το κουμπι ''αναζητηση'',μπορεις σε λιγα λεπτα να γινεις σοφος.

απο εκει και μετα δεν χρειαζεται να βαλεις αλλα ατομα .δεν βοηθανε και τα λιτρα σου και πιθανοτατα δεν θα λυσεις το προβλημα.

αλλαξε μεσα την διακοσμηση για να τα μπερδεψεις.πολλες φορεε πιανει το κολπο.

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

το ενυδρειο μεσα εχει εχει 4 ξυλα..... στα οποια μπορει να κρυφτει το ενα σκαλαρι που κυνηγανε!!! ηδη εχω αλλαξει διακοσμηση και δεν βοηθησε και ετσι σκεφτικα μηπως μπορει καποιος να βοηθησει μιπως υπαρχει αλλο προβλημα που δεν φανταζομαι..... και ρωταω επιμονα για να βαλω αλλα σκαλαρια γιατι το πετ που ψωνιζω μου ειπε ποσα εχεις του λεω 4 μου λεει αυτα ζουν σε ομαδες των 6-7 παρε αλλα 2-3 και θα ηρεμησουν και ηθελα μια γνωμη αντικιμενικων ανθρωπων που δεν θελουν να πουλησουν κατι...... αλλα μαλλον δεν σε πετυχα στη μερα σου.... η δεν εχεις ορεξη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τα σκαλάρια θέλουν όντως κοπάδι, για να μοιράζεται η όποια επιθετικότητα. Το θέμα είναι, ότι χρειάζονται και πολλά λίτρα αν μιλάμε για ομάδα και σίγουρα μεγάλο ύψος ενυδρείου.

Δεν ξέρω αν μπορείς να προσθέσεις φυτά για να δημιουργήσεις περισσότερες κρυψώνες.

Μια άλλη λύση είναι να κρατήσεις μόνο το ζευγάρι.

Link to comment
Share on other sites

Αν το ζευγαρι ειναι ενεργο θα ειναι και επιθετικο. Το ζευγος επιτιθεται εκει που βλεπει απειλη. Εχεις δει γεννα; Για ψαξε σε κανενα πλατυ φυλλο μην και εχουν γεννησει και τα προστατευουν.

Οπως λεει κι ο Δημητρης με πολλα ατομα μοιραζεται η επιθετκοτητα αλλα τα λιτρα σου νομιζω ειναι λιγα για να βαλεις κι αλλα σκαλαρια. Τι μηκος εχει, 100χ50χ60; Εγω φαντασου εχω 8 σε ενα ενυδρειο 450 λιτρων και γινεται πολεμος. Αν βαλεις τελοσπαντων βαλε αλλο ενα το πολυ και κανε υπομονη μεχρι να μεγαλωσει και το μικρο.

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω 7 σκαλαρια σε 300λιτρα καθαρα και τα 4 ειναι ζευγαρια.... οταν ειναι καιρος να γεννησουν γινεται πολεμος.... ειδικα τα δυο θυληκα σκοτωνονται....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...