Jump to content

Νεος και μεταφορα ενυδρειου σε αλλο


Recommended Posts

Καλημερα παιδια και καλως σας βρηκα,

νεος στο φορουμ αλλα και στον εκπληκτικό κοσμο του ενυδρειου. Το ενυδρειο μου ειναι τις juwel 80χ30χ35 και ο εξοπλισμος που χρησιμοποιω ειναι ο μαμησιος δηλαδη αυτος που το συνοδευε οταν το πηρα.

το εχω σε λειτουργία περιπου 1,5 μηνα, τις πρωτες 15 μερες ακολουθησα τις οδηγιες στρωσιματος και μετα εβαλα τα ψαρακια μου. Χθες καποια στιγμη ειδα στην ακρη κατω στον πατο απο την εξωτερικη μερια λιγακι νερο και νομισα οτι καποιο τζαμι ειχε ανοιξει, φοβουμενος μηπως γινει τιποτα χειροτερο πηγα και πηρα ενα αλλο ενυδρειο απο εναν γνωστο μου το οποιο δεν το χρησιμοποιει και μετεφερα ολο το νερο,τα σφουγγάρια του φιλτρου, τα διακοσμητικα και τα ψαρακια στο νεο ενυδρειο ωστε να δω τι προβλημα υπηρχε στο δικο μου. Τελικα τα τζαμια ηταν μια χαρα και δεν υπηρχε διαρροή, μετα εμαθα πως ο μικρουλης αδερφος μου ειχε ριξει λιγο νερο εκει!!!!

ενταξει λεω ας τα ξαναβαλω ολα παλι στο δικο μου, εβαλα το χαλικι, τα διακοσμητικα,τα σφουγγαρια στο φιλτρο, το 50% του παλιου νερου + 50% νερο λιγο ζεστο απο την βρυση μαζι με αντιχλωριο. Η διαδικασια ολη αυτη κρατησε γυρω στις 2,5 ωρες. Λετε να υπαρχει καποιο προβλημα ή να χαλασε κατι στη βιολογια του ενυδρειου μου?? να προσθεσω πως δεν εχω κανει ποτε καποιο τεστ για το νερο και θελω να μου πειτε τι πρεπει να παρω ωστε να το κανω

τα ψαρια που εχω ειναι 2 γλυφτες, 1 γατοψαρο, 1 καρχαριακι νομιζω silver πρεπει να λεγεται και αλλα 2 ιδια που δεν ξερω πως λεγονται. ανεβαζω και μερικες φοτο για να μου πειτε την γνωμη σας για το ενυδρειο μου, αν σας αρεσει και αν κατι πρεπει να αλλαξω

http://img219.imageshack.us/img219/46/dsc00608dz9.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/7808/dsc00607bh2.jpg

http://img64.imageshack.us/img64/3585/dsc00596wk7.jpg

τα ψαρια που δεν τα γνωριζω ειναι αυτα

http://img64.imageshack.us/img64/225/dsc00604pr6.jpg

http://img226.imageshack.us/img226/4861/dsc00603ze1.jpg

http://img226.imageshack.us/img226/3927/dsc00602ft3.jpg

Δηστυχως πρεπει να να πω οτι το ενα απο αυτα τα ψαρακια μου επεσε κατω στο εδαφος απο υψος περιπου 1,5μ

ελπιζω να μην επαθε κατι, παντως το βλεπω να συμπεριφερεται οπως πριν!

Και ολα αυτα παιδια τελικα για το ΤΙΠΟΤΑ, ελπιζω να μην μην σας κουρασα

φιλικα

Βασιλης

Link to comment
Share on other sites

- Φιλε μου γεια σου!Απο οτι εχω διαβασει εδω στο forum, τελικα δεν υπαρχει ατομο που να ξεκινησε και να μην εχει κανει λαθη.Δε θελω να σε απογοητεψω μ αυτο αλωστε κανεις μας δεν ειναι αλαθητος.

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο καθ'οτι και ο ιδιος νεος στο χωρο (αλλα αφου "επεσε" πολυ διαβασμα απο μενα στα θεματα του aquazone αλλα και απο τη γυναικα μου για τις αμετρητες ωρες που περασα και περνω στον η/υ ;) )θα ηθελα να σου πω τα εξης σχολια μου.

- Να ξερεις οτι το φυτεμενο σου προσφερει περισσοτερες συγκινησεις γι'αυτο και σου το προτεινω να αρχισεις να το σκεφτεσαι

-τα κοχυλια δεν ταιριαζουν με ενυδρεια του γλυκου νερο(παλια ειχα και εγω και τα εβγαλα)

-βαλε σκουρο φοντο,π.χ. μαυρο χαρτονι-χαριζει

-οι φυσσαλιδες δε σου προσφερουν τιποτα παρα μονο αισθητικο ειναι το αποτελεσμα(βαλε ζωντανα φυτα και βγαλε την αεροπετρα)

-και στο τελος το σημαντικοτερο δες ξανα το προφιλ των ψαριων σου,καθως πολλα απο αυτα αν οχι ολα εχουν μεγαλο τελικο μεγεθος(παιζει ρολο) πραγμα απαγορευτικο για τα λιτρα σου

Αυτα τα λιγα και παλι συγνωμη για το αν σε στεναχωρησα :D

Link to comment
Share on other sites

καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση σου και δεν με απογοητευεις γιατι ξερω οτι δεν εχω κανει και οτι το καλυτερο δυνατο.

σιγουρα το φυτεμενο που λες απο διαφορες φοτο που ειδα ειναι το κατι αλλο πολυ ομορφο, οταν αρχισα να το φτιαχνω το σκεφτομουν αλλα εδω στη περιοχη μου δεν βρηκα φυτα εκτος απο ψευτικα και πανω στον ενθουσιασμο να το ετοιμασω και να βαλω κανενα ψαρακι μεσα το αμελησα τελειως αλλα μαλλον ηρθε η ωρα να στραφω προς εκει! οταν τελικα βαλω τα φυτα εχω σκοπο να βγαλω τα κοχυλια απο μεσα.

στο πισω μερος εχω βαλει μαυρο χαρτονι αλλα τωρα δεν φαινεται καλα γιατι με ολα αυτα που εκανα χθες το νερο θόλωσε. οσο για το μεγεθος στα ψαρια εγω δεν το γνωριζα, αλλωστε εαν δεν ξερεις ο αλλος απο το petshop σου

δινει οτι θελει. ευχαριστω παντως θα προσεχω την επομενη φορα στην επιλογη των ψαριων

Link to comment
Share on other sites

Καλως Ήρθες και από εμένα.

Θέλω να προσθέσω ότι αν τα κοχύλια σου είναι αληθινά, πρέπει να τα βγάλεις ΑΜΕΣΑ γιατί ανεβάζουν την σκληρότητα του νερού και τα ψάρια που έχεις (αν δεν κάνω λάθος) δεν το προτιμούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...