Jump to content

ΑΠΟΡΙΕΣ


Recommended Posts

ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ 220 ΛΙΤΡΑ ΚΑΘΑΡΑ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟ ICK.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΥΤΑ.ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΟΝ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ 30%.ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ 30% ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ (ΚΕΡΑΜΙΚΑ) ΚΑΘΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΣΤΟ PET SHOP ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ (ΕΧΕΙ ΕΝΥΔΡΕΙΟ REEF ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ) ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΩ ICK ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΘΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 1 ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΠΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ 75 ΛΙΤΡΑ.ΤΑ 50 ΛΙΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ 25 ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ GH8 KH5 KAI PH 7.5 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΨΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ ΚΤΛ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

Η καρδινάλιοι είναι γνωστό ότι είναι επιρρεπείς στο ικ όταν η συνθήκες νερού δεν είναι αυτές που χρειάζεται το ψάρί.

Αρχινάμε λοιπον

Το ΡΗ σου λοιπόν πρέπει να είναι στο 6,5. Μπορεί σε κανένα Site ή βιβλίο να διάβασες ότι ζει και σε 7,5 ΡΗ ( δεν αναφέρουν όμως πόσο ζει). Αυτό είναι λάθος.-

Η αλλαγές νερού εξαρτώνται από τα ψάρια που έχουμε. Εάν είναι λίγα και τα λίτρα του ενυδρείου μας πολλά τότε μπορούμε κάθε δυο εβδομάδες να κάνουμε αλλαγές νερού 30%. Εάν έχουμε πολλά ψάρια τότε κάθε εβδομάδα.

Η θεωρία του παλιού νερού είναι μια ξεπερασμένη θεωρία. Ενδεικτικά μπορείς να καταλάβεις από της μετρήσεις ΝΟ3 κάθε πότε πρέπει να κάνης αλλαγές. Μέτρα τα νιτρικά σου μετά από μια αλλαγή νερού και μετά ξανά μέτρησε τα μετά μια εβδομάδα, από εκεί μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα κάθε πότε πρέπει να κάνης αλλαγές. Πάντως ανά δυο εβδομάδες είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως τα ΝΟ3.

Τώρα στην δικιά σου περίπτωση. Κάνεις ένα σοβαρότατο λάθος. Πλένεις το φίλτρο κάθε δυο εβδομάδες μέγα λάθος το νωρίτερο το πλένουμε κάθε 6 μήνες και αυτό το μισό το άλλο μισό την επομένη φορά. Με την μέθοδο αυτήν καταστρέφεις τα βακτηρίδια του φίλτρού σου και έτσι δεν μπορεί να εκτελεστή ο κύκλος του αζώτου (όσο φυσικά είναι εφικτό αυτό στο ενυδρείο).

Αναρωτιέμαι τη μετρήσεις έχεις ΝΟ2, ΝΟ3, ΡΟ4.

(ίσος να σε έσωσαν τα φυτά από τα χειρότερα)

Επίσης το νερό που φτιάχνεις βάζεις μέσα αντιχλώριο ή το αφήνεις 24 ώρες να φύγει το χλώριο. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας το νερό περιέχει και βαριά μέταλλα που είναι βλαβερά για τα ψάρια, στη προκειμένη περίπτωση χρειάζεσαι αντιχλώριο με την ιδιότητα να καταστρέφει και τα βαριά μέταλλα.

Όταν αποκτούν ικ κάνης θεραπεία και αν ναι, την επαναλαμβάνεις μετά μια εβδομάδα;

Συμπέρασμα: τα ψάρια σου ίσος να εξασθενούν από έναν συνδυασμό όλον τον παραπάνω περιπτώσεων και για αυτό να αποκτούν ικ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο από τις συνεχείς θεραπείες να έχει "δυναμώσει" το πρωτόζωο και να είναι πλέον σε τέτοια επίπεδα η ανθεκτικότητά του απέναντι στα φάρμακα που χρησιμοποιεί, που να χρειάζεται ιδιαίτερα ισχυρή θεραπεία ή διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης για να το εξαλείψει.

Link to comment
Share on other sites

OI ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟ2 0 ΝΟ3 10 ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΖΩ ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ SERA MORENA.ΜΗΠΩΣ ΟΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΑΖΕΒΕΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ.ΤΟ ΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ. ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΥΡΦΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΛΥΡΩΤΙΤΕΣ ΕΝΩ ΤΟΡΗ ΟΧΙ.CO2 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝΝΑ ΒΑΛΩ.ΜΑΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...