Jump to content

Σκαλαρια Βάσανο


Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα ...

Έχω ενα juwel vision 180 παίδες και μεσα εγω 3 σκαλαρια 2 γκουραμι και ενα πλεκο.τα 2 σκαλαρια τα έχω απο μωρά το ενα το θυληκο το έβαλα αργότερα.οταν έβαλα τη θυληκο έγινε ζευγάρι νε τον έναν και μετά προβλήματα .πολυ επίθεση χαμός.το έδωσα σε ενα φίλο μου μεγάλωσε αρκετά και τωρα το ξανά πήρα πίσω .και πάλι χαμός μένει μονο του και οταν παει να βγει τσίμπημα.παλια είχα ενα μικρότερο ενυδρειο αλλα νόμιζα ότι τωρα που πήρα λίγο μεγαλύτερο δεν θα είχα πρόβλημα .μετρησεις νερού φυσιολογικές δουλεύω 8ωρες λάμπες και έχω μεσα ρίζες (2) 2 πετρουλες και άμμο με χαλίκι.

Να πάω να πάρω ακόμα 2 με 3 σκαλαρια;αααα οταν ήμουν πάνω στην αλλαγή του ενυδρειου σε μεγαλύτερο τα ψαρια τα είχα δώσει όλα στον φίλο μου με ενα 400 λίτρα ενυδρειο με 1 σκαλαρια μεσα και ενα γκουραμι και εκεί ο δικός μου αρσενικού τσιμπαγε το άλλο του φίλου μου που ήταν και 2 πλαίσιος ο άλλος.τραμπουκος τι να πω.

Ελπίζω να μην σας κουρασα ευχαριστω στην παρεα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε μου.

Για αρχη να σου πω πως σκαλαρια και γκουραμι δεν πολυταιριαζουν και ισως να εχεις κι εκει προβλημα στο μελλον.

Οσο για τα σκαλαρια τωρα, απο την στιγμη που εγινε ζευγαρι να ξερεις πως θα ριχνουν πολυ ξυλο σε οποιονδηποτε πλησιαζει. Τα σκαλαρια θελουν κοπαδι για να νοιωθουν ασφαλεια, να μοιραζεται η επιθετικοτητα ή για αυτες τις περιπτωσεις να κανει παρεα το μοναχικο σου σκαλαρι! Οποτε 2 περιπτωσεις μπορω να σκεφτω: ή δινεις το μοναχικο σκαλαρι ή βαζεις αλλα 2-3. Το θεμα ειναι βεβαια και τι διαστασεις εχει το ενυδρειο σου. Ειναι αρκετα μεγαλο να φιλοξενησει 6 ενηλικα σκαλαρια; Κρυψωνες αρκετες υπαρχουν;

Βαλε μια φωτο απο το ενυδρειο σου!

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει καθολου κρυψωνες για αρχη! Θα πρεπει κατι να κανεις γιαυτο ειτε με περισσοτερα φυτα ειτε με περισσοτερες μεγαλυτερες ριζες ετσι ωστε τα ψαρια που στρεσαρονται να εχουν καπου να καταφυγουν.

Οι διαστασεις που δινεις ειναι οι μοικτες σωστα; Οριακα θα ελεγα 5 σκαλαρια και μπορει να λεω και πολλα!

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειναι μοικτες.ριζες λες και περισσότερα φυτα ε; Θα πάρω να βάλω φυτά για αρχή.τι μου λες να βάλω κάτι εύκολο σαν την ανουμπια ας πούμε .

Link to comment
Share on other sites

Ναι ευκολα φυτα. Ανουμπια, βαλισνερια, μικροσοριουμ, εχινοδορο μπλεχερι και προτιμησε μεγαλες ριζες! Θα δεις οτι το ζευγαρι οταν γεννησει ειναι πιθανο να το κανει πανω σε καποιο φυτο

Link to comment
Share on other sites

Ωραία θα πάω να πάρω αύριο πρωί ..φυτευτα ειναι όλα η πιάνουν και σε ρίζες;

Link to comment
Share on other sites

Μόλις βρω λεφτά θα πάρω φυτά να βάλω .εδωσα το σκαλαρι σε φίλο το ενα και τωρα δεν έχω πρόβλημα το ζευγάρι μονο του και ειναι ήρεμο !!! Φυτά οταν θα πάρω θα βάλω να δείτε φωτο να μου πείτε γνώμες και μετά αν δούμε ότι παει να βάλω ξανά μεσα το σκαλαρι που έδωσα θα το βάλω.ολα θα τα δούμε παρέα παίδες και ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον !!!!!!!!! Θα ενημερώσω για νεότερα !!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οταν το ξαναβαλεις μπορει να ειναι χειροτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...