Jump to content

Φυτά και λίπασμα!


husq

Recommended Posts

Να ρωτήσω και εγώ κάτι περί φυτών ρε παΐδια? Δεν έχω υπόστρωμα αλλά έχω 5-6 φυτά κάθε πότε πρέπει να βάζω σίδηρο και λίπασμα? Έχω σίδηρο σε χάπια της sera λίπασμα δεν έχω πάρει ακόμα!

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις πες μας

τι φυτά έχεις πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο τι φωτισμό έχεις CO2 υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

2 Vallisneria Americana

1 Myriophyllum aquaticum

1 Ludwigia rapens

1 Echinodorus red

1 Java moss

Αυτά έχω από φυτά οι λάμπες μου δεν θυμάμαι τη είναι αλλά θέλουν άλλαγμα για τη είναι 1 χρόνο πάνω το ενυδρείο είναι 125lt, co2 δεν έχω.

Link to comment
Share on other sites

Όσο πιο καλές συνθήκες επιβίωσης προσφέρούμε στα φυτά μας τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα έχουμε. Μπορείς με ταμπλέτες και λίπασμα στην στήλη να συντηρήσεις τα φυτά που αναφέρεις, αλλά όταν η συνθήκες δεν είναι ιδανικές μην περιμένεις και θαύματα, και αν τελικά επιβιώσουν η όχι τα φυτά εξαρτάτε από το τον συνδυασμό φως, πλήρης λίπανση (όχι μόνο Fe), υπόστρωμα, μέγεθος κόκκου χαλικιού, πάχος βυθού, CO2 και ποιότητα νερού. Όπως βλέπεις δεν επιχειρώ να σου απαντήσω άμεσα αν ζήσουν ή όχι τα φυτά σου διότι δεν γνωρίζω όλους τους παράγοντες του ενυδρείου σου. Πάντως υπό όρούς είναι εφικτό να συντηρήσουμε φυτά χωρίς υπόστρωμα.

Σε ότι αφορά πόσο λίπασμα χρειάζονται εξαρτάτε πάντα από το είδος του λιπάσματος. Εδώ η κάθε εταιρία έχει την δική της δοσολογία διάβασε λοιπόν τη προτείνουν η κατασκευαστές του λιπάσματος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν φυτα που ζουν κανονικαχωρισ CO2?Εγω ακομα σκεφτομαι αν θα βαλω πλαστικα φυτα η αληθινα.Δε θελω ομως να αγορασω και μπουκαλα co2.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς κάλλιστα να βάλεις μερικά εύκολα φυτά στο ενυδρείο σου, χωρίς να αγοράσεις μπουκάλα και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ειδικό υπόστρωμα. Εάν αργότερα αποκτήσεις και άλγες, μπορείς να τις αντιμετωπίσεις με προσθήκη Flourish excel ή και DIY co2 με πολύ απλό και εύκολο τρόπο. Ή μπορεί να προσθέσεις και καμιά λαμπίτσα ακόμα...

Ξέρω αρκετά ενυδρεία που έχουν μέσα αληθινά φυτά χωρίς υπόστρωμα, χωρίς καθόλου προσθήκη co2 και χωρίς λιπάσματα. Βέβαια αυτά τα ενυδρεία δεν είναι ούτε υψηλών απαιτήσεων, ούτε έχουν τις φοβερές εμφανίσεις που μπορεί να έχεις δει σε διάφορες φωτογραφίες. Ομως οι κάτοχοί τους έχουν όλα τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης των φυσικών φυτών, χωρίς να πολυασχολούνται. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.

Για μένα, φυτεμένο ενυδρείο δεν σημαίνει απαραίτητα και να πρέπει να έχεις σπουδάσει υδρωπονικές καλλιέργειες με μάστερ στο εξωτερικό, ή να πουλήσεις το χωράφι στο χωριό για να πάρεις τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται... :D Βέβαια, δεν θα έχεις και τις αντίστοιχες απαιτήσεις... ;)

Μερικά εύκολα φυτά που μπορείς να ξεκινήσεις, με τα ονόματά τους:

κερατόφυλλο (Ceratophyllum demersum)

elodea (egeria densa)

Anubias barteri (ανούμπια)

Vesicularia dubyana (java moss)

Hygrophila difformis (Ντοματιά)

Hygrophila polysperma

φακή (φυτό επιφάνειας - Lemna minor)

αλλά και πολλά άλλα ακόμη, που θα βρεις στον κατάλογο των φυτών:

http://www.aquazone.gr/images/plants/plant_print.html

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...