Jump to content

Στήσιμο του ενυδρείου


steliosv

Recommended Posts

Χθες επιτέλους ήρθε το καινουριο ενυδρείο που πήρα. Ένα Cayman 80 120Lt. Κάθησε και το έστυσα και από το ενθουσιασμό μου να το γεμίσω όταν έβαλα το χαλίκι δεν το ξέπλυνα πρώτα με αποτέλεσμα γεμίζοντας το νερό να θολώσει. Έριξα μέσα το αντιχλώριο και βακτήρια και το έβαλα σε λειτουργία. Σήμερα έχω την εντύπωση ότι το νερό είναι λίγο πιο καθαρό. Αυτό θα καθαρίσει τώρα ή θα πρέπει να αδείασω και να ξαναγεμίσω; Μήπως ήταν λάθος που το έβαλα σε λειτουργεία και έπρεπει να βγάλω ξανα το χαλίκι να το ξεπλύνω και να το ξαναβάλω; Αυτό δεν το έκανα γιατί είχα βάλει υπόστρωμα, ένα που είναι σα χώμα και άν εβγαζα το χαλίκι θα διαλλυόταν αφού είχα ξεκινήσει να βάζω νερό. ;)

Link to comment
Share on other sites

με΄γεια το καινούριο σου ενυδρείο και καλή συνέχεια..

το χαλίκι θέλει πολύ καλό πλύσιμο πριν το βάλουμε στο ενυδρείο..

πολύ καλό όμως γιατί είναι γεμάτο σκόνη και χώμα..

αν είναι δύσκολο να το βγάλεις τώρα, θα πρέπει να κάνεις πολλές αλλαγές

νερού μέχρι να φύγει η μαυρίλα..

εγώ στη θέση σου θα έβγαζα όσο μπορούσα και θα το έπλενα, παράλληλα με τις αλλαγές ..

άλλωστε το ενυδρείο είναι καινούριο, οπότε έχεις το χρόνο..

απλά θα καθυστερήσεις το στρώσιμο λίγο..

καλή συνέχεια!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Για μένα πάντως, δεν υπάρχει λόγος τώρα να κάνεις οτιδήποτε. Ολη αυτή η λάσπη, θα κάτσει σιγά-σιγά κάτω, θα περάσει μέσα από το χαλίκι και θα πάει στον πάτο υπό μορφή "μούργας". Καλό είναι να απολυμαίνεται και να καθαρίζεται το χαλίκι πριν μπει μέσα στο ενυδρείο (πχ βράσιμο και πολλά νερά ξέπλυμα) για λόγους προστασίας περισσότερο (τυχόν ύπαρξη παθογόνων) αλλά και για να γλιτώνεις από την άσχημη εμφάνιση των πρώτων ημερών. Πάντως πολύς κόσμος που δεν κάνει αυτή τη διαδικασία, δεν θα έλεγα ότι έχει απαραίτητα και πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνίσω με τον Ντίνο!

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι αυτή τη στιγμή (μια και έχεις βάλει υπόστρωμα)!

Απλά για να καθαρίσει πιο γρήγορα το νερό απο τις σκόνες και το χώμα θα πρέπει να βάλεις υαλοβάμβακα στο φίλτρο και να τον αλλάζεις πολύ συχνά μέχρι να καθαρίσει το νερό!

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τα παιδιά, αφου εχει μπει και υποστρωμα δεν το συζηταμε. ε, και αν δεις οτι δεν καθαριζει βλεπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά εντάξει σήμερα που γύρισα σπίτι που είχα φύγει για 3ήμερο το νερό του ενυδρείου ήταν πεντακάθαρο. Αγόρασα και του έβαλα και ένα ξύλο μέσα για διακόσμηση και τώρα έχει αρχίσει να γίνεται σιγά σιγά αρκετά καλό. Σε λίγο καιρό θα του βάλω και αληθινά φυτά και μόλις ολοκληρωθεί και το στρώσιμο θα μπουν και τα ψάρια. Βεβαία ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω μέσα γιατί εκεί που έλεγα να βάλω ήμερα ψάρια και είχα βρει κάποια, σε κάποιο Pet shop που πήγα βρήκα κάτι πολύ ωραίες αφρικάνικες κιχλίδες οπότε μπορεί να βαλώ και αυτά θα το ψάξω όμως ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Κανε μια ερευνα στο fish index και πες μας ποια ειδη ψαριων σου αρεσουν να δουμε αν ταιριαζουν μεταξυ τους και αν μπορεις να τα βαλεις σε 120 λιτρα.

Καλη συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...