Jump to content

Αυγα Blood Parrot....


kid4ever

Recommended Posts

Καλησπερα στο φορουμ...εδω και λιγες μερες το παπαγαλοψαρο μου ηταν ανησυχο,επιθετικο, συν που εκανε γενικοτερη ανακαινιση βυθου....πριν λιγο λοιπον αρχισε να αφηνει αυγα πανω σε μια πετρα και απο τοτε ειναι ακουνιτη απο το σημειο αυτο!Το ερωτημα μου λοιπον ειναι αν πρεπει να κανω κατι εγω...ξερω οτι δεν υπαρχει ενδεχομενο γονιμοποιησης μια που δεν υπαρχει αρσενικο...αλλα με ενδιαφερει μην εχω καποιο δυσαρεστο συμβαν..οπως τσακωμους κτλ και αν πρεπει να την μεταφερω για λιγες μερες στο νοσοκομειο 20 lt που εχω μην γινει κανας σκοτωμος τωρα που φυλαει τα αυγα....?

Έγινε επεξεργασία - kid4ever
Link to comment
Share on other sites

Λες να ηρεμησει γενικοτερα και να οφειλονταν αυτη η συμπεριφορα στο οτι ηταν σε φαση ωοτοκιας;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα και παλι στο φορουμ....συνεχιζω το θεμα αυτο λοιπον μιας και το παπαγαλοψαρο μου σημερα ξαναφησε αυγα...και εχουμε παλι τα ιδια τραμπουκισμους ακομα και σε μενα που περναω διπλα απο το ενυδρειο αλλα και στο οσκαρ.....ειναι φυσιολογικο να ξαναφηνει αυγα σε διαστημα 17 ημερων...απο την προηγουμενη φορα που ανοιξα και αυτο το θεμα??? Και τωρα τι να κανω..να τα παρω παλι τα αυγα??

Έγινε επεξεργασία - kid4ever
Link to comment
Share on other sites

Σε ποσά λίτρα ενυδρείο ζουν αυτά τα δύο ψάρια;

Τι μέγεθος έχουν;

Ποιος ο λόγος να παραμείνουν τα αβγά;

:)

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν ειπα οτι θελω να μεινουν τα αυγα....απλα ρωτησα το λογο που ξαναγενναει τοσο συντομα...και εαν πρεπει να της τα ξαναπαρω...???

Link to comment
Share on other sites

Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος των ψαριών και το μέγεθος του ενυδρείου, αφού ο χαρακτήρας τους είναι δεδομένος.

Link to comment
Share on other sites

Για καντο λιγο πιο ''λιανα''.....δεν μπορω να πω οτι εχω ιδιαιτερα προβληματα ως προς την συμβιωση βασικα καθολου δεν εχω...το ενα αγνοει το αλλο παντελως.....το θεμα ειναι οτι η παπαγαλινα τωρα που εχει αυγα ειναι πιο νευρικη....αν και η κυρια απορια μου ειναι πιο ο λογος που γενναει ξανα μετα απο 17 ημερες...γινεται αυτο???

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ πως σε μικρά ενυδρεία, λόγω έλλειψης χώρου και αδυναμίας τήρησης αποστάσεων ασφαλείας, ψάρια που αρέσονται να διατηρούν περιοχές είναι ιδιαίτερα νευρικά καθώς έχουν συνέχεια έναν "εισβολέα" στην περιοχή τους και στο οπτικό τους πεδίο.

Τωρα για την παπαγαλίνα σου δεν ξέρω να απαντήσω. Είναι και ψάρια γεννετικά πειραγμένα και ποιος ξέρει τι συμπεριφορές μπορούν να εμφανίσουν.

Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα συμβίωσης, απλά αφαίρεσε τα αβγά για να ησυχάσει η παπαγαλίνα, πρόσεξε την φίλτρανση σου γιατι τα ψάρια σου γίνονται μεγαλούτσικα και ρυπαίνουν αρκετά και να παρατηρείς τακτικά για τυχόν επιθετικές συμπεριφορές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...