Jump to content

Δημιουργώντας Ένα Τεράριο


Recommended Posts

Το τεράριο (terrarium) είναι ένας μικρός γυάλινος κήπος. Η λέξη προήλθε από το λατινικό terra (γη) και την κατάληξη arium από παράφραση της λέξης aquarium (ενυδρείο) αφού ο γυάλινος κόσμος είναι βασική προϋπόθεση και για τα δύο αυτά τεχνητά οικοσυστήματα.

Η τεχνική της δημιουργίας ενός τέτοιου κήπου είναι αρκετά παλιά και ήταν δημοφιλής την Βικτωριανή εποχή. Στις μέρες μας είναι επίσης δημοφιλής μεταξύ των φίλων των λουλουδιών και των φυτών. Σε ένα τεράριο μπορείτε να δημιουργήσετε τεχνητά όλων των ειδών τα άγρια τοπία από ένα δάσος μέχρι μια έρημο ή μια τροπική ζούγκλα. Επιπλέον τα τεράρια μπορεί να είναι πολύ διακοσμητικά και είναι ένα καλό δώρο για ανθρώπους που έχουν αλλεργίες στη γύρη των φυτών

. Με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και με την φωτοσύνθεση τα φυτά παράγουν το φαγητό τους. Το νερό στο τεράριο ανακυκλώνεται περνώντας από την υγρή μορφή στην αέρια και επιστρέφοντας πάλι, καθώς η υγρασία του αέρα έρχεται σε επαφή με τα γυάλινα τοιχώματα και επιστρέφει στο χώμα καθώς απορροφάται από τις ρίζες των φυτών.

http://cosmo.gr/articles/living/Spiti/savoirville/dhmioyrgwntas-ena-terario.2385468.html

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...