Jump to content

Δυό Αφρικάνες Στον Αμαζόνιο


hms

Recommended Posts

Χαιρετώ την ομορφη παρέα του aquazone. Μετά απο πολλούς πειραματισμούς με αρκετά ενυδρεία και πολλά ψάρια ήρθε ο καιρος για ενα νεο project :D Όπως λεει και ο τίτλος δυό Αφρικάνες στον Αμαζόνιο. Όπως θα καταλαβάτε ο λόγος γινεται για ζευγάρι Pelvicachromis pulcher γνωστά ως kribensis :) Λοιπόν έχουμε και λέμε, ενυδρείο 60 λίτρων (juwel rekord 600) (ευχαριστω τον Φώτη) απο προχθές τρέχει με εξωτερικό φίλτρο fluval 206, λαμπα day-light με ανακλαστηρα, στο εξωτερικο εχω βάλει 3 διχτάκια με sera simporax και απο την άλλη τα σφουγγαρια της fluval. :) Στο βυθό χαλίκι το JBL manado. Απο φυτά έβαλα μετά το στήσιμο δυό εχινόδορους με τα ταμπλέτα λιπάσματος, ακόμα σκέφτομαι ρίζα με java fern, valisneria, polysperma, lilaeopsis brasiliensis και οτι αλλο καλο προτείνετε. :D Πείτε μου γνώμες για το ζευγάρι τι πρέπει να προσέξω, προσωπικές εμπειρίες ; :) Το νερο θα ειναι βρύσης ph 8. :) Για το στρώσιμο δεν βιάζομαι οσο πάρει ρίχνω nitrivec και ταιζω μετρήσεις σε λίγο καιρο και βλέπουμε :) Ακούω γνώμες :)

Έγινε επεξεργασία - hms
Link to comment
Share on other sites

lilaeopsis brasiliensis ειναι πολυ ιδιετερο φυτο και θελει πολυ φωτισμο και co2,αν δεν τα εχεις αυτα καλυτερα μη το βαλεις,ασε που απ οτι ξερω τα κριμπ σκαβουν οπωτε και θα στο ξυλωσουν.

Link to comment
Share on other sites

Θα εχω co2 αλλα σκέφτομαι να το βάλω σε λειτουργία αργότερα, σωστα παιζει τα γρασιδια να τα ξηλώνουν τα krib αλλα θα δω :)

Έγινε επεξεργασία - hms
Link to comment
Share on other sites

Καλα εκτος απο το co2 και ο φωτισμος σου θελει αναβαθμιση για το γρασιδι γιατι μ αυτον που εχεις τωρα δεν κανει για τετοια φυτα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω rasta αλλα μάλλον δεν θα βάλω επιπλέον φωτισμό, τα υπόλοιπα φυτα νομίζω πως ειναι αρκετα εύκολα και θα χρησιμοποιώ και καλή λυπανση. Άλλες εμπειρίες απο τα krib έχουμε ; (σκεφτόμουν και τα apistogramma αλλα θέλουν μαλακοτερο νερο).

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχεις σκοπο να βαλεις και αλλο φωτιμο τοτε μη βαλεις γρασιδι γιατι θα δωσεις τζαμπα τα λεφτα σου και ειδικα αυτο που διαλεξες το οποιο ειναι πολυ περιεργο οσον αφορα τον φωτισμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5η μερα λειτουργίας σημερα, έκανα μετρήσεις αμμωνιας σχεδόν μηδενική, εχω ταίσει τις προηγούμενες μερες και προσθεσα τα βακτηρια. Το ενα δίχτυ με simporax παιζει να ειναι ενεργό απο βακτηρια, θα ξανακανω μετρήσεις τις επόμενες μερες.

Οριστε δυο πρώτες φωτο post-20480-0-41730400-1378798983_thumb.jpgpost-20480-0-25318800-1378798996_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - hms
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...