Jump to content

μαχαιροψαρο


GUTSI

Recommended Posts

Γενικα ολα τα ειδη των μαχαιροψαρων εχουν μια ιδιαιτερη συμπεριφορα που καλο θα ηταν να κρατουνται μονα τους. Αν παρολα αυτα πρεπει οπωσδηποτε να τους βαλεις κατι μαζι θα σου προτεινα καποιο οσκαρ η καποια σχετικα ηρεμη κιχλιδα αμερικης.

Πρεπει να ξερεις οτι μιλαμε για ενα επιθετικο ψαρι που τη νυχτα καταπινει οτι χωραει στο στομα του. Αν σε αυτο συνυπολογισεις οτι φτανει περιπου,και αναλογα το ειδος παντα τους 50 ποντους,τοτε αυτα που χωρανε δεν ειναι και λιγα!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω λεω να το αφησεις μονο του αφου σου ζει.Σε τι ενυδρειο το εχεις;

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα μόνο του. Πόσα λίτρα ενυδρείο έχεις ? Θέλεις τουλάχιστον 40-50 λίτρα ανά ένα μαχαιρόψαρο και λάβε υπόψη ότι αυτό είναι σχετικό αφού μπορεί να φτάσει τους 50 (!) πόντους. Ότι ανέφερε ο blackghost7 λάβε το σοβαρά υπόψη.

Επίσης μπορείς να το βάλεις αν επιμένεις να το βάλεις με παρέα (εφόσον έχεις τα λίτρα) με Elephant Noses, Synodontis ή ακόμη με clown (loache), μεγάλα gouramis, και μεγάλα barbs ή μεγάλα Danios, ότιδήποτε μικρότερο όπως μικρά tetra κλπ θα καταλήξει νόστιμη φρέσκια τροφή :thumbup: .

Φιλικά

Ανδρέας

Link to comment
Share on other sites

Τα 60 Λιτρα για 1 μονο ψαρι αυτου του ειδους ειναι ανεκτα. Αν προσθεσεις ομως αλλα 2 "μεγαλα" ψαρια τοτε τα πραγματα ειναι παρα πολυ δυσκολα.

Ακομα και αν τα "βρουν" μεταξυ τους θα υπαρχει κυκλοφοριακο προβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Τοτε φιλε Gutsi ειναι ακομα χειροτερα. 1 ψαρι μονο που ειναι 20-30 εκ θελει μινιμουμ (γιατι ειναι αναλογα το ειδος) 200λ. και 1.20 μηκος ενυδρειο. Πραγματικα σου φαινεται λογικο σε ενα ενυδρειο 60λ με 60π μηκος και 30 πλατος να βαλεις τετοιου μεγεθους ψαρια? Ουτε να στριψουν δεν θα μπορουνε!

Για να μην υπαρχει παρεξηγηση, οταν ειπα πριν για το μαχαιροψαρο σου διευκρινισα οτι τα λιτρα αυτα ειναι ανεκτα για 1 μονο. Επισης το τελικο μεγεθος που σου ανεφερα για αυτο το ψαρι σε καμια περιπτωση δεν θα το δεις εσυ στο ενυδρειο που προκειται να το βαλεις.

Ελπιζω να σε βοηθησα. (Πραγματικα καταλαβαινω ποσο θελεις να βαλεις οσο περισσοτερα ψαρια αλλα αυτο που σκεφτεσαι ειναι τρελο!)

Link to comment
Share on other sites

Αν νομιζεις οτι αυτο ειναι καλυτερο για το ψαρι και για τα δικα σου θελω αυτο να κανεις.

Αν και προκειται για 1 φανταστικο ψαρι και μια απο τις αδυναμιες μου.

Πρεπει να φαινεται αλλωστε!!! :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - blackghost7
Link to comment
Share on other sites

ειναι μεγαλο καλο για το ψαρι γιτι εδω που το εχω τωρα ειναι σαν να σε εχουν εσενα κλεισμενο σε ενα ντουλαπι.το εχω σε 2 λιτρα. :thumbup: θα το πουλησω συντομα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...