Jump to content

Μεταφορά ψαριών


steliosv

Recommended Posts

Θέλω να κάνω μια ερώτηση αν και είναι νωρίς αλλά θέλω να γνωρίζω πριν τοποθετήσω τα ψάρια στο ενυδρείο για να ξέρω πόσα θα πάρω για αρχή. Τώρα μένω σπέτσες λόγω σπουδών. Αθήνα θα γυρίσω σε 1-1,5 χρόνο. Όταν έρθει αυτή η στιγμή πως θα μπορέσω να μεταφόρω το ενυδρείο χώρις να αντιμετωπίσω πρόβλημα με τα ψάρια. Μια λύση που σκέφτηκα είναι να αδειάσω το μισό ενυδρείο και να το βάλω στο αυτοκίνητο και όταν φτάσω αθήνα να το ξαναγεμίσω. Το ταξίδι είναι περίπου 2,5 ώρες. Η άλλη λύση είναι να βάλω τα ψάρια σε σακούλες μεταφοράς. Να τονίσω ότι θα βάλω και φυτά μέσα. Ακούω γνώμες...

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το προβλημα το εχω και εγω φιλε μου οχι με 1 ενυδρειο αλλα με 5!

Ας αφησουμε εμενα ομως που ειναι και πιο συνθετο.

Οσα ψαρια και να παρεις, στη περιπτωση που δεν θα εχεις 1 δευτερο ενυδρειο που θα φιλοξενισει τα ψαρακια σου για οσο καιρο χρειαστει να κανεις τη "μετακομιση" τοτε θα παρεις 1 πολυ μεγαλο ρισκο.

Το 2ο ενυδρειο δεν ειναι απαραιτητο να ειναι δικο σου. Μπορει να ειναι ενος φιλου σου η ακομα και ενος καταστηματος που θα δεχτει να σε διευκολυνει.

Οι ωρες που αναφερεις δεν ειναι αυτες που θα μεινουν τα ψαρακια σου σε σακουλα αφου δεν υπολογισες την ωρα που θα χρειαστει να ξεστησεις το ενυδρειο σου και να το ξαναστησεις.

Υπαρχει και η περιπτωση να δωρισεις τα ψαρακια σου αλλα αυτη τη θεωρω ως εσχατη.

Link to comment
Share on other sites

Α και επειδη τωρα το προσεξα, μεταφορα ενυδρειου με νερο εστω και λιγο μη τη σκεφτεις ουτε για αστειο. Εγω αυτο που εκανα οταν χρειαστηκε να μεταφερω 1 ενυδρειο ηταν να γενισω 2 μπιτονακια με το 30% περιπου του ενυδρειου ωστε να εχω και λιγο στρωμενο νερο.

Link to comment
Share on other sites

Το AlexPac έχει δοχεια πλαστικά των 40 λιτρων τα οποία είναι σχετικά κοντά και φαρδιά (με μεγάλη επιφάνεια) με 12 ευρω.

Παίρνεις και αεροαντλιες μπαταρίας και προχωράς.

Ποιο πολύ κινδυνευει η βιολογία του φίλτρου σου παρά τα ψάρια...

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίσαμε με ένα φίλο μου που θέλαμε να μεταφέρουμε ενυδρείο, ψάρια και φυτά. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να αδειάσουμε εντελώς το ενυδρείο και τα ψάρια τα βάλαμε σε ενυδρειακές σακούλες και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μέσα στις σακούλες όσο περισσότερο αέρα μπορούσαμε. Τα ψαράκια έμειναν συνολικά 5-6 ώρες μέσα στις σακούλες και ευτυχώς έφτασαν όλα μια χαρά. Για εμάς ήταν μεγάλο ρίσκο αυτό και δεν ξέρω (δεν το πιστεύω για την ακρίβεια) εάν αυτό πετυχαίνει πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια μεταφορά ψαριού που έχω κάνει, είχε κρατήσει 7,5 ώρες το ζωντανό στη σακούλα. Εάν γίνει σωστά η όποια "συσκευασία" και το ψάρι είναι υγιές, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Για λόγους ασφαλείας, καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει και δεύτερη άδεια σακούλα (για αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης), λίγο αντιχλώριο και λίγο ammolock ή κάτι αντίστοιχο (νερό βρίσκεις σχεδόν παντού). Επίσης εγώ πάντα βάζω και ένα κομματάκι κερατόφυλλο μέσα στη σακούλα ή στο δοχείο μεταφοράς τους.

Τέλος θέλω να πω και κάτι που το είδα να γίνεται - και μάλιστα σε μαγαζί από υπάλληλο (!!!) - και είναι μεγάλο λάθος. Ο αέρας στη σακούλα ΔΕΝ γεμίζεται με το στόμα! Εάν το κάνεις αυτό, δεν μπαίνει μέσα οξυγόνο αλλά η εκπνοή σου!!

Πρέπει να είναι ατμοσφαιρικός.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...