Jump to content

Recommended Posts

RedClawedCrab2600chi450_zpsf224d150.jpg.37530df784e9cfb19496f26f13b8d837.jpg

 

 

 

 

Επιστημονικό Όνομα: Perisesarma Βidens (De Haan, 1835)
Κοινές Ονομασίες: Red Clawed Crab, Mangrove Crab, Red Crab
Ελληνικό Όνομα: Καβούρι με Κόκκινες Δαγκάνες

 

Γενική Κατηγορία: Ασπόνδυλα
Κλάση: -
Οικογένεια: Sesarmidae

 

Μέγεθος: Μέχρι 5 cm

 

Βιότοπος: Ταϊλάνδη , Σιγκαπούρη , Χονγκ Κονγκ

 

Συντήρηση στο ενυδρείο:
PH: 7,5 - 8,5

KH: 8+°kH

GH: 20°dGH

Θερμοκρασία: 21-26° C

Λίτρα: Τουλάχιστον 40 λίτρα

 

Κοινωνική συμπεριφορά: Δεν είναι και ο πιο εύκολος συγκάτοικος σε ένα ενυδρείο αφού έχει δαγκάνες. Μπορεί να ζήσει με μεγαλύτερα του σε μέγεθος ψάρια, που ζουν σε ψηλές σκληρότητες καθώς δεν θα τους επιτεθεί. Τα μικρά ψάρια θα προσπαθήσει να τα απομακρύνει από την περιοχή του τουλάχιστον τραυματίζοντας τα.

 

Διαχωρισμός φύλου: Δύσκολα να τα διαχωρίσεις απλώς κοιτάζοντας τα. Γενικά τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα (4cm) από τα θυληκά (3-4cm). Επίσης τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερες δαγκάνες. Για να τα διαχωρίσουμε πρέπει να τα κοιτάξουμε από κάτω όπου τα αρσενικά έχουν διαφορετικό κέλυφος από τα θηλυκά. Δείτε εδώ.

 

Διακόσμηση ενυδρείου: Άμμος ή λεπτόκοκκο χαλίκι, πέτρες και ξύλα.

 

Ζώνη Κολύμβησης: Σε όλο το ενυδρείο αφού μπορεί να σκαρφαλώσει παντού.

 

Διατροφή: Παμφάγο, ξηρά τροφή, άλγη, λαθρεπιβάτες, μωρά ψαριών.

 

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: 3-4 χρόνια.

 

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Το θηλυκό μεταφέρει εκατοντάδες αυγά στην κοιλία της και αρσενικός τα γονιμοποιεί. Χρειάζεται υφάλμυρο νερό ώστε να εκκολαφθούν οι γόνοι.

 

Γενικές πληροφορίες: Καθώς τους αρέσει να παίρνουν αέρα κάποιο διακοσμητικό στοιχείο του ενυδρείου πρέπει να βγαίνει εκτός νερού ώστε να σκαρφαλώνουν πάνω σε αυτό, πράγμα που τους αρέσει πολύ. Επακόλουθο αυτού πρέπει να είναι κλειστό το ενυδρείο ώστε να μην δραπετεύσουν. Δεν μπορεί να μπει σε φυτεμένο ενυδρείο αφού είναι καλός ''κουρέας'' ενώ αν θα τοποθετηθούν σε κοινωνικό ενυδρείο πρέπει να τους παρέχονται αρκετές κρυψώνες.

 

Μιας και οι γόνοι χρειάζονται υφάλμυρο νερό για να εκκολαφθούν η αναπαραγωγή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη αν όχι και αδύνατη. Όποιος θελήσει να το προσπαθήσει ας διαβάσει εδώ.

Αν θέλουμε να τα χαρούμε για αρκετά χρόνια στο ενυδρείο μας δεν πρέπει να τα έχουμε σε 100% γλυκό νερό αφού προτιμούν λίγη αλμύρα. Καλύτερα να υπάρχει λίγο αλάτι στο ενυδρείο τις τάξεως 5-15 ppt (ή χοντρά χοντρά υπολογισμένο ένα κουταλάκι του γλυκού ανά 4 λίτρα). Τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο θαλασσινό αλάτι είναι ευεργετικά για αυτά τα πλάσματα. Κατά συνέπεια, φυσικό ή συνθετικό θαλασσινό αλάτι θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο ενυδρείο, σε αντίθεση με απλό αλάτι. Καθώς μεγαλώνει το καβούρι θα αλλάξει το καβούκι του και η χρήση του αλατιού θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Κατά την αλλαγή αφού είναι ευάλωτο θα κρυφτεί για λίγες μέρες. Το παλιό καβούκι το βγάζουμε από το ενυδρείο.

Τα Red Clawed Crabs ζουν σε μεγάλες αποικίες, τα αρσενικά είναι εδαφικά και τσακώνονται μεταξύ τους μερικές φορές μέχρι θανάτου. Καλό θα ήταν να μην έχουμε πολλά αρσενικά σε μικρά ενυδρεία.

 

 

RedClawedCrab4600chi450_zpscdd7fab4.jpg.89efc35ef51d27b081f6d0a45233c303.jpg

 

RedClawedCrab3400chi300_zpsf283c5cc.jpg.a38d4a3366e11f58c50c0b099385f9bb.jpg

 

Το προφίλ δημιουργήθηκε απο το μέλος panstelios22

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...