Jump to content

Βοηθηστε Μας Να Σας Βοηθησουμε!!! Χρειαζομαστε Την Συμμετοχη Ολων Των Θαλασσινων Φιλων Μας !!


Zacharopoulos

  

11 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Αγαπητοι φιλοι/ες – συνχομπιστες – συμφορουμιτες

Όπως πολλοι από εσας εχετε καταλαβει , ο μεγαλυτερος στοχος μας είναι να μπορουμε να σας προσφερουμε αυτό που πραγματικα χρειαζεστε με οσο τον δυνατο καλυτερο τροπο ( ειτε από πλευρα κοστους , ειτε εξυπηρετησης , ειτε αξιοπιστιας).

Για να το καταφερουμε όμως αυτό , χρειαζομαστε πρωτα απ’όλα να εκφραζετε την πραγματικη και χωρις φοβο γνωμη σας , σε εμας. Γι αυτό τον λογο αποφασισαμε να ανοιξουμε αυτή την δημοσκοπηση ώστε να μας πειτε ακριβως τι χρειαζεστε. Είναι φυσιολογικο να υπαρχουν πολλες και διαφορετικες γνωμες και θελουμε να τις ακουσουμε ΟΛΕΣ οσο χρονο κι αν μας παρει.

Θα ζητησουμε από εσας όμως τα παρακατω και σας παρακαλουμε να τα προσεξετε και να κινηθειτε συμφωνα με αυτά.

  • Να αιτιολογειτε την ψηφο σας και όχι απλα να ψηφιζετε. Με αυτό τον τροπο θα μπορεσετε να προτεινετε τροπους που δεν εχουμε σκεφτει. Εάν καποιο άλλο μελος σας εχει καλυψει απολυτα τοτε ένα “Quote” και ένα σχολιο από κατω τυπου +1 είναι αρκετο ώστε να μην γραφονται τα ιδια ξανα και ξανα με αλλα λογια και μπαινουν τα μελη στην διαδικασια να διαβαζουν τα ιδια πραγματα.
  • Να σκεφτειτε πολύ σοβαρα πριν απαντησετε , όλα τα ενδεχομενα , ώστε να μην δωθουν βηματα για διαφωνιες με αλλα μελη , δεν είναι αυτος ο σκοπος. Ο καθενας θα πει την γνωμη του και δεν υπαρχει λογος για κριτικη και λογομαχιες.
  • Να διαβασετε πολύ προσεκτικα τις επιλογες , οι οποιες θεωρουμε ότι σας καλυπτουν και την επεξηγηση τους για αποφυγη παρεξηγησεων και για να καταλαβετε και από την δικη μας πλευρα πως είναι τα πραγματα και τι δυσκολιες αντιμετωπιζουμε.

Αν πιστευετε ότι πρεπει να προστεθει καποια άλλη επιλογη παρακαλω ενημερωστε μας ή ψηφιστε αυτό στο οποιο ειστε πιο κοντα και συμπληρωστε στα σχολια τι άλλο θα θελατε.

Παρακατω θα εξηγησουμε αναλυτικα τις επιλογες και τον τροπο που κινουμαστε. Όπως παντα κανουμε , θα γραψουμε αληθειες και θα εξηγησουμε ποια είναι η διαδικασια που ακολουθειται στην αγορα οσον αφορα τις εισαγωγες και τις τιμες του Livestock.

Επιλογη 1η: «Αγορα Livestock από Ευρωπαικη Καραντινα». Η συγκεκριμενη επιλογη είναι άλλη μια καινοτομια που εμεις εισαγαμε στον χωρο του ενυδρειου , η οποια φυσικα προηλθε από την δικια σας αναζητηση για κατι τετοιο. Όταν παρουσιασαμε το καταστημα μας πρωτη φορα εδώ στο AZ οι περισσοτεροι από εσας που μπηκατε στην διαδικασια να μας καλωσορισετε (και σας ευχαριστουμε γι αυτό) μας ζητησατε Livestock χωρις προβληματα που θα σας εμπνεει αξιοπιστια. Αυτό που καταφεραμε με την συγκεκριμενη επιλογη (κατά κοινη ομολογια οσων εχουν συνεργαστει μαζι μας) ηταν η διαθεση Livestock και πιο συγκεκριμενα ψαριων (που είναι η κυρια αιτια μεταφορας ασθενειων και δημιουργιας προβληματων στο συστημα σας) χωρις προβληματα ασθενειων ή αιφνιδιου θανατου μερικες ημερες μετα (χωρις λογο) και η δημιουργια προβληματος στο συστημα του καταναλωτη-χομπιστα. Ποσοι από εμας δεν εχουμε αγορασει ένα πανεμορφο ψαρακι με την χαρα ότι θα βαλουμε κατι καινουριο στο συστημα μας και τελικα καταληξαμε ειτε με ένα ενυδρειο γεματο ασθενειες που μετεφερε το ειδος που αγορασαμε (κατά κυριο λογο με Ich) ειτε με την απωλεια του ψαριου που πληρωσαμε 2-3 ημερες μετα επειδη εκεινο σταματησε να τρωει ?!?! ειτε με την απωλεια του μερικες ημερες μετα ενώ εκεινο ετρωγε και αδυνατιζε?!?!? Και ποσοι ηταν εκεινοι που την «πατησαν» αρκετες φορες και στο τελος εκλεισαν το ενυδρειο τους?? Ακριβως αυτό εξαλειψαμε με τις εισαγωγες μας από Ευρωπαικη καραντινα. Δυστυχως για εμας και κατ’επεκταση και για εσας , το κοστος αυξηθηκε αρκετα. Πολλες φορες το κοστος ισως ηταν ακομα και διπλασιο για το ιδιο ειδος ψαριου που ερχοταν από την Ινδονησια ή την Σινγκαπουρη και βρισκατε σε αλλα καταστηματα. Καταλαβαινετε όμως ότι για να φτασει εκει το κοστος που καλειται να πληρωσει ο τελικος καταναλωτης , εχουμε και εμεις πληρωσει το αντιστοιχο κοστος στην Ευρωπαικη καραντινα , που στην ουσια κανει την «βρωμοδουλεια» για εμας και εσας και τελικα ουτε εμεις αλλα ουτε εσεις παιρνετε καποιο ρισκο.

Επιλογη 2η: «Αγορα Livestock από χωρες εκτος Ε.Ε. αφου παραμεινει μερικες ημερες στο καταστημα σας» Σε αυτή την περιπτωση , οι συνθηκες είναι τελειως διαφορετικες από την ευρωπαικη καραντινα. Δηλαδη παραλαμβανουμε κατευθειαν από χωρες εκτος Ευρωπαικης Ενωσης , Ινδονησια , Σινγκαπουρη , Βιετναμ , Ισραηλ ή Αμερικη. Εισαγουμε και προσαρμοζουμε το Livestock το οποιο εχει ταξιδεψει εως και 48 ωρες σε αντιθεση με την ευρωπαικη καραντινα που ταξιδευει 6 περιπου ωρες (φανταζεστε το stress που εχει υποστει το Livestock και τα προβληματα που δημιουργουντε μετα από τοσες ωρες , όπως αμμωνια , χαμηλο ph κα) . Το κραταμε στις εγκαταστασεις μας περιπου 7 ημερες ψαχνοντας για ορατα σημαδια ασθενειων επανω του , αλλα και σημαδια εσωτερικων ασθενειων ή αρνησης τροφης. Σημειωνουμε τις διατροφικες του συνηθειες και ενημερωνουμε τον καταναλωτη κατά την διαρκεια της αγορας. Το αρνητικο σε αυτή την περιπτωση είναι ότι πολλα από τα ψαρια κυριως , αλλα και γενικοτερα ολο το Livestock ,εισαγονται ηδη νεκρα μεσα στην σακουλα μεταφορας λογω πολυωρου ταξιδιου και ακομα περισσοτερα πεθαινουν μεσα στο διαστημα που τα κραταμε εδώ , ειτε από αρνηση τροφης ειτε από ασθενειες (γενικα , δεν θα επεκταθουμε). Καταλαβαινετε όμως και εδώ ότι το κοστος τους δεν μπορουμε να το καλυψουμε εμεις γιατι αυτό θα καθιστουσε την κάθε εισαγωγη ζημιογονα για εμας οποτε και δεν θα εισαγαμε καθολου Livestock από αυτές τις χωρες. Το κοστος λοιπον του νεκρου Livestock επιβαρυνει τα ζωντανα που θα απομεινουν να πωληθουν και ετσι παλι ανεβαινει η τελικη τιμη που βαραινει τον καταναλωτη. Σε καμια περιπτωση δεν φτανουμε στα επιπεδα τιμων της Ευρωπαικης Καραντινας , αλλα τα πλησιαζουμε αρκετα. Η καλυτερη φραση που θα μπορουσαμε να αναφερουμε εδώ είναι ότι «Πλησιαζουμε τις τιμες της Ευρωπαικης καραντινας , ακριβως τοσο , οσο πλησιαζουμε την ποιοτητα της» μετα την διαδικασια που ακολουθουμε στο καταστημα μας. (Διαβαστε τα ** στο τελος του ποστ)

Επιλογη 3η: «Δεν με νοιαζει αρκει να είναι το πιο φτηνο στην αγορα» Είναι πολύ ευκολο για εμας , να μην ασχοληθουμε καθολου με το Livestock μας και να το διανεμουμε στην αγορα με το φθηνοτερο κοστος την επομενη κιολας ημερα της εισαγωγης. Τι εννοουμε?? Εννοειται ότι θα παραλαβουμε και θα προσαρμοσουμε το Livestock με την ιδια σοβαροτητα και διαδικασια που ακολουθουμε στην δευτερη επιλογη. Θα είναι όμως αμεσα διαθεσιμο στον καταναλωτη. Αυτό σημαινει ότι δεν θα εχουμε τον χρονο να «ελεγξουμε» το Livestock και να ενημερωσουμε τον καταναλωτη. Αρα με λιγα λογια καλειστε να αγορασετε κατι πολύ φτηνα , φτηνοτερα από ολη την υπολοιπη αγορα (και κυριολεκτουμε σε αυτό) αλλα να παρετε το ρισκο της επιβιωσης του οργανισμου αυτου (με τις δικες σας καραντινες και διαδικασιες). Εννοειται και παλι ότι αν εχουμε προλαβει να δουμε ότι καποιο ψαρι είναι αρρωστο ή «προβληματικο» με την γενικοτερη εννοια (Ασθενειες , διατροφη κτλπ) δεν το διαθετουμε προς πωληση εκτος αν επιλεξει διαφορετικα ο καταναλωτης ο οποιος όμως θα εχει ενημερωθει απολυτα.

Θα παρακαλεσουμε να συμμετεχετε ολοι σε αυτή την δημοσκοπηση , ασχετως αν ειστε πελατες μας ή όχι.

Καταλαβαινουμε απολυτα ότι η εποχη είναι πολύ δυσκολη , αλλα απαιτησεις τυπου «θελω την καλυτερη ποιοτητα στην πιο χαμηλη τιμη της αγορας» δεν μπορουν να βοηθησουν ουτε εσας , ουτε εμας.

Οτιδηποτε θελετε να γραψετε που δεν εχει να κανει με την δημοσκοπηση και την αιτιολογια της ψηφου σας, σας δινουμε το ελευθερο να ανοιξετε ένα άλλο θεμα κατω από την ενοτητα «Γενικα» και να το γραψετε εκει και να γινει οποιαδηποτε συζητηση θελετε. Εδώ παρακαλουμε μονο η ψηφος σας και η αντιστοιχη αιτιολογια της. Εχουμε ηδη ανοιξει για εσας ενα θεμα εδω !!!

Με εκτιμηση

Κωστας Ζαχαροπουλος

** Καποιοι από εσας μολις διαβασατε πρωτη φορα την διαδικασια της τιμολογησης του Livestock. Ισως να σας φαινεται περιεργο ή ακομα και «απατεωνια» αλλα θα πρεπει να μπειτε στην θεση μας για να το κατανοησετε απολυτα και να μην το παρεξηγησετε. Από την άλλη σιγουρα υπαρχουν και αρκετοι που νομιζουν ότι ξερουν , επειδη «καποιοι» τους εχουν πει πως γινεται και θα τρεξουν να πουν «Μα γιατι φορτωνετε το Livestock που απομενει με το κοστος του νεκρου Livestock , αφου οι προμηθευτες σας , σας καλυπτουν DOA (Dead On Arrival)????» και να μας κατηγορησουν. Αυτους που θα σκεφτουν ετσι να τους ενημερωσω ότι τωρα πια μονο λιγοι προμηθευτες καλυπτουν DOA και κανενας ΠΟΤΕ ΔΕΝ καλυπτε και ΔΕΝ καλυπτει τα μεταφορικα (Το κοστος του νερου που περιεχει η σακουλα και το βαρος του ψαριου) το οποιο είναι το 80% του συνολικου κοστους . Για παραδειγμα , αν ένα ψαρι κοστιζει Χ ευρω σε εμας και μαζι με τα μεταφορικα του κοστιζει 4Χ και αυτό το ψαρι ερθει νεκρο θα μας καλυψουν ως DOA το Χ κοστος αλλα θα πρεπει να πληρωσουμε τα 4Χ. Φανταστειτε τι θα γινει αν θα ερθει μια ολοκληρη παραγγελια με ψωφια. Χωρις να εχουμε κατι να πουλησουμε θα εχουμε επιβαρυνθει το κοστος των μεταφορικων οπου είναι τα 4Χ σε μια λοιπον παραγγελια 1000€ τα 800€ είναι μεταφορικα. ( τα νουμερα είναι υποθετικα).

Έγινε επεξεργασία - Zacharopoulos
Link to comment
Share on other sites

Εγω λεω οτι προτιμω να πληρωσω κατι παραπανω και να ξερω οτι ειναι απο ΕΕ, εχει μηνει στο μαγαζι λιγες μερες και να εχω καποια ενημερωσει προς τις διατροφηκες συνηθειες του...

Οι καιροι ειναι δυσκολοι για ολους μας, εφοσον ομως επιλεγουμε αυτο το χομπυ, πρεπει να εχουμε πρωτα δεχτη σωμα και πνευμα οτι καποια εξοδα πρεπει και ειναι απαραιτητα....

Εμεις σαν χομπυστες δεν ειχαμε ποτε DOA, αλλα ειχαμε μαγαζια και επαγγελματιες που αρκετες φορες μας αντικατεστησαν το ψαρακι ή το κοραλλι, ενω δεν ειχαν καμια ευθηνη!!!

Οποτε χιλιες φορες 10-15€ πανω παρα στεναχωρια, συν εξοδα για αντικατασταση, συν εξοδα μετακινησεις(εγω που μενω μακρυα πρεπει να τα συμπεριλαβω), συν λογια και παρεξηγεισης με το μαγαζι!!!

Αυτα....καλη συνεχεια!!

Link to comment
Share on other sites

Επιλογη 2 για μεγαλη ποικιλια και νορμαλ τιμες. Στις μερες μας δεν υπαρχει το ''ας δωσουμε κατι παραπανω''. Η ποιοτητα αλλωστε δεν πρεπει να μειωνεται ουτως η αλλως. Θα τεκμηριωσω την αποψη μου και στο ποστ που εχετε ανοιξει για το λογο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...