Jump to content

Γενικα Περι Της Δημοσκοπησης!!!


Zacharopoulos

Recommended Posts

Εδω θα μπορειτε να ανοιγετε συζητησεις ή να γραφετε την γνωμη σας , περα της ψηφου και της αιτιολογιας σας !!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας καλησπερα. Θα μπω κατ ευθειαν στο θεμα. Ποσες φορες εχουμε ρωτησει μαγαζι ποτε θα ειναι η επομενη παραλαβη και παμε την αμεσως επομενη μερα να αγορασουμε καποιο κοραλι η καποιο ψαρι.Με αυτο θελω να πω οτι ολοι λιγο πολυ κανουμε ατασθαλιες με προσωπικο ρισκο και οσες γνωσεις διαθετει ο καθενας ετσι ωστε να προφυλαξει το συστημα του. Και οι περισσοτερες παραλαβες ειναι απο μπαλι η σιγκαπουρη, τουλαχιστον οπως λενε τα μαγαζια. Μαλιστα καποια μαγαζια λενε πως αποπαρασιτωνουν τα ιδια, τα ζωντανα. Αληθεια η ψεμματα αυτο δε το ξερω. Γενικα θεωρω πως η ''ρουτινα'' του καθε μαγαζιου ειναι πολυ διαφορετικη με τα υπολοιπα και αυτο φαινεται. Στην ουσια το διλλημα ειναι αν τα ζωντανα θα ειναι περασμενα απο μια βασικη αποπαρασιτωση και προσαρμογηο.Για μενα ειτε απο ευρωπη ειτε απο αμερικη ειτε απο τον Αρη θα πρεπει να εχει την ιδια διαδικασια το ζωντανο και τη καταλληλη ''εγγυηση''. Ερωτησεις για να μας ανοιξετε τα ματια εσεις οι μαγαζατορες! 1) Ολα αυτα τα μαγαζια που λενε πως φερνουν απο μπαλι-σιγκαπουρη και ποσες ακομα χωρες απο Ασια δεν εχουν θεμα με θανατους στις παραλαβες? 2) Η μεγαλυτερη ποικιλια που βρισκεται? Σε ασια, αμερικη και γενικα εκτος ευρωπης, η εντος Ευρωπης? 3) Τα καταστηματα η οι προμηθευτες απο Ευρωπη δεν θα πρεπει να φερνουν και αυτοι απο καπου τα κοραλια και τα ψαρια? Οποτε δεν ειναι η μια η αλλη? Εκτος και αν εχει να κανει με το θεμα των εγκαταστασεων που διαθετουν τα ευρωπαικα καταστηματα η οι προμηθευτες. 4) Τα ξενα μαγαζια απο Αγγλια π.χ. που εχουν τοσο μεγαλη ποικιλια και σε πολυ καλες τιμες τι ακριβως κανουν? Εννοω φερνουν απο εξωτερικο ασια πλευρα η ευρωπη? Τελος για να εξηγουμαι ολα αυτα τα γραφω με φιλικο τονο με σκοπο να καταλαβουμε λιγα πραγματα παραπανω και στη λογικη της συζητησης. Γιατι οταν φτανετε να ρωτησετε κατι τετοιο θεωρω πως και οι ιδιοι ειστε σε ενα μεγαλο διλλημα και για να υπαρχουν τεκμηριωμενες απαντησεις πρεπει να εχουμε και τη γνωση ολου του background εξ ου και το ''πρηξιμο''!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Καταρχην να σας ευχαριστησω και εσας και το μελος Akridas66 που μπηκατε στην διαδικασια να ασχοληθειτε με το θεμα , να μας απαντησετε και να προβληματιστειτε μαζι μας.

Να ξεκινησω απο το οτι ειπατε οτι επιλεγετε την δευτερη επιλογη , αλλα δεν υπαρχει καποιος ψηφος , οποτε αν δεν εχετε ψηφισει παρακαλω να το κανετε , ωστε να βλεπουν και τα υπολοιπα μελη τα αποτελεσματα.

Οσον αφορα τους προβληματισμους σας και το ποστ σας. Καταρχην ειναι λογικο να εχετε αυτες τις αποριες , και γι αυτο ειμαστε εδω , ωστε να μπορεσουμε να δωσουμε απαντησεις. Εχουμε αποδειξει επανηλειμμενα οτι δεν εχουμε να κρυψουμε τιποτα και ειμαστε απολυτα διαφανεις στις διαδικασιες που ακολουθουμε.

Πριν φτασω ομως να εξηγησω και να απαντησω στις αποριες σας , θα σταθω καπου αλλου.

Πρωτον σε καμια περιπτωση δεν εχουμε κανενα διλημμα και καμια ουσιαστικη αναγκη να κανουμε αυτη την δημοσκοπηση. Η ανταποκριση που εχει δειξει ο κοσμος στις προπαραγγελιες μας απο Ευρωπαικη Καραντινα ειναι τρομερη και σας ευχαριστουμε γι αυτο. Αρα ο λογος αυτης της δημοσκοπησης ειναι καθαρα γιατι παντα προσπαθουμε να εξυπηρετησουμε ολους τους χομπιστες , και να δημιουργησουμε μια αγορα καταλληλη για ΟΛΟΥΣ και οχι μονο για τα "μεγαλα πορτοφολια". Δεν ειμαστε περιστασιακοι , δεν ψαχνουμε την μεγαλη μπαζα ωστε να πλουτισουμε και να εξαφανιστουμε. Βρισκομαστε στο πλευρο του χομπιστα (και οχι του καταναλωτη) απο το 1983.

Απαντησατε στο θεμα της δημοσκοπησης το εξης "Η ποιοτητα αλλωστε δεν πρεπει να μειωνεται ουτως η αλλως.". Να διευκρινισω κατι εδω. Αν εννοειτε οτι δεν πρεπει να αλλαζει η διαδικασια της προσαρμογης και η φροντιδα του Livestock θα συμφωνησω απολυτα οπως ηδη εχω γραψει.

"Εννοειται ότι θα παραλαβουμε και θα προσαρμοσουμε το Livestock με την ιδια σοβαροτητα και διαδικασια που ακολουθουμε στην δευτερη επιλογη." και "Εννοειται και παλι ότι αν εχουμε προλαβει να δουμε ότι καποιο ψαρι είναι αρρωστο ή «προβληματικο» με την γενικοτερη εννοια (Ασθενειες , διατροφη κτλπ) δεν το διαθετουμε προς πωληση εκτος αν επιλεξει διαφορετικα ο καταναλωτης ο οποιος όμως θα εχει ενημερωθει απολυτα." Αυτα εμεις τα θεωρουμε ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τους καταναλωτες. Αν ομως εννοειται οτι δεν θα επρεπε να ειναι διαφορετικη η ποιοτητα του ζωντανου ασχετως αν ερχεται απο τριτες χωρες ή απο Ευρωπη , τοτε κανετε μεγαλο "λαθος". προφανως και ενας οργανισμος ο οποιος εχει περασει 30 ημερες σε καραντινα , και ταξοδευει 6 ωρες να ερθει σε εμενα , και μενει και 5 μερες σε μενα πριν το παρει ο καταναλωτης , εχει αλλη ποιοτητα απο εναν οργανισμο που το πρωι "πιαστηκε" απο το φυσικο του περιβαλλον (θαλασσα) , μπηκε σε μια σακουλα , και ταξιδεψε απο 30-48 ωρες για να ερθει σε μενα , ακομα και αν μεινει 10-20-30 ημερες στα ενυδρεια μου πριν το παρει ο τελικος καταναλωτης. Για τον ιδιο λογο που προφανως καταλαβαινετε οτι αλλαζει η ποιοτητα , αλλαζει και η τελικη τιμη προς εσας , αλλα και η τιμη που αγοραζω εγω απο τους προμηθευτες μου.

οσον αφορα το θεμα της αποπαρασιτωσης. ισως καποιοι να αποπαρασιτωνουν οπως λετε τα ζωντανα που παραλαμβανουν . Το στρεςς που δημιουργουν σε αυτα τα ζωντανα ομως με την αποπαρασιτωση να γινεται αμεσως μετα απο 36 (κατα μεσο ορο) ωρες ταξιδι ειναι απλα ασυλληπτο. Για 1-2-3 ημερες δειχνει ενταξει και μολις αλλαξει ξανα περιβαλλον για να μπει στο συστημα του καταναλωτη , απλα ψωφαει χωρις λογο απο το στρεςς. Το εχετε σκεφτει αυτο?? Αρα λοιπον η λυση δεν ειναι η αποπαρασιτωση , αλλα η καλη ποιοτητα Livestock Που δεν χρειαζεται αποπαρασιτωση....

Θα συμφωνησω 1000% μαζι σας οσον αφορα το θεμα των "εγγυησεων" που δινονται απο τα καταστημα , ασχετως της χωρας προελευσης του ζωντανου.

Παμε τωρα στις ερωτησεις.

1) προφανως και εχουν , και η διαδικασια τιμολογησης ειναι ακριβως αυτη που περιεγραψα στο αλλο θεμα στην επιλογη 2. Αν δεν καταλαβα καλα την ερωτηση θα χαρω να με βοηθησετε να απαντησω στην σωστη :) :)

2)Αλλοι ζωντανοι οργανισμοι "ψαρευονται" στην Αμερικη , αλλοι στην Ινδονησια , αλλοι στην ερυθρα θαλασσα , αλλοι στην Αυστραλια και αλλα ΠΟΛΛΑ μερη του κοσμου. Η ευρωπη μαζευοντας ζωντανα απο ολες αυτες τις περιοχες , εννοειται οτι εχει την μεγαλυτερη ποικιλια.

3) προφανως οι Ευρωπαιοι προμηθευτες και χονδρεμποροι , προμηθευονται το Livestock απο τις ιδιες περιοχες που προμηθευομαστε και εμεις και πολλες φορες απο τους ιδιους προμηθευτες. Η διαφορα ειναι οτι σε αυτους (οχι σε ολους , σε 2 η 3 σε ολη την ευρωπη γινεται αυτο) τα ψαρια περνανε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ (οχι 2-3 ημερων που λενε πολλοι ελληνες καταστηματαρχες , δεν υπαρχει τετοια καραντινα) αναλογα το ειδος και την ιδιαιτεροτητα του καθε ζωντανου. Ο Ευρωπαιος προμηθευτης μου , μου εχει αρνηθει πωληση απο πολλα ειδη , επειδη δεν ειχαν περασει οι μερες που ηθελε να τα κρατησει (δεν θα αναφερθω περαιτερω γιατι δεν υπαρχει λογος , μπορουμε να τα συζητησουμε καποια αλλη στιγμη εκτενεστερα.) Ολη αυτη η διαδικασια απαιτει χρονο και χρημα , που αντιστοιχα καλουμαστε εμεις να πληρωσουμε οταν αγορασουμε.

4) Καποιοι απο τριτες χωρες και καποιοι απο Ευρωπη , δεν θα μπορουσα να ξερω!! Την αντιστοιχη ποικιλια παντως και ακομα μεγαλυτερη μπορω να εχω και εγω , αλλα δεν υπαρχει κοινο να την απορροφησει οπως καταλαβαινετε οποτε και δεν τα Stockαρω , αν ριξετε ομως μια ματια στο Stock List μου απο Ευρωπη θα καταλαβετε τι εννοω ( σε αυτο το θεμα μπορειτε να βρειτε το stock list και εδω μπορειτε να δειτε καποια σπανια ψαρια.) οσον αφορα τις τιμες , ειναι πολυ απλο , αλλη ειναι η τιμη για να αγορασεις 30 Acanthurus Achilles Και αλλη η τιμη για να αγορασεις 3 !!!

φανταζομαι οτι σας καλυψα !! θα ηθελα την γνωμη σας επι αυτου και βεβαια οποιαδηποτε αλλη ερωτηση θα χαρω να την απαντησω.

Εννοειται οτι και εγω μιλαω σε φιλικο τονο και δεν θα ηθελα να παρεξηγηθει οτιδηποτε , αν μου εχει ξεφυγει κατι , καποια φραση που μοιαζει προκλητικη , καθως προσπαθω μεσα στις υποχρεωσεις της ημερας και σε εργασιμες ωρες για εμενα , να απαντησω και σε εσας.

Με εκτιμηση

Εκ μερους του Fish & Pet Planet

Κωστας Ζαχαροπουλος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...