Jump to content

προβληματισμος ... τι φιλτρο να αγορασω?


Recommended Posts

καλησπερα παιδια ..εχω σκοπο σε λιγο καιρο να αγορασω καποιο φιλτρο για το ενυδρειο μου ..απο τα διαφορα post που διαβασα βλεπω οτι ενα μεγαλο ποσοστο απο τους φιλους συνχομπηστες χρησιμοποιουν της εταιριας EHEIM(εξωτερικο). Αλλα διστυχος προβληματιστικα...βλεποντας καποιους να προτινουν και αλλα ..πχ της sera

τα οποια μου ακουγοντε εξησου αξιοπιστα..

Εχω ακουσει και εγω απο γνωστους καλα πραγματα για τα συγκεκριμενα φιλτρα της EHEIM(εξωτερικα)..αλλα τα βρισκω λιγο ακριβα ..τωρα 8α μου πειτε οτι πληρωνεις περνεις αλλα....

Το ενυδρειο μου ειναι 100 λιτρα ...ακουω προτασεις για φιλτρα...και συγκεκριμενα πιο μοντελο ταιριαζει για τα λιτρα μου..

Λογικη τιμη

Αξιοπιστο

Αθορυβο

ευκολο στο κα8αρισμα και

ασφαλες

Έγινε επεξεργασία - tony
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα θα σου πρότεινα το 2213-2215 με όλα τα χαρακτηριστικά που ποιό πάνω αναφέρεις ρίξε και μια ματιά εδώ για να δεις όλα τα χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα της eheim

http://www.eheim.com/Images/Images/chart.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εαν πας στο Τα παντα γυρω απο τον εξοπλισμο,Φιλτρανση,TetraTecEx700 γινεται μια πολυ καλη και

κατατοπιστικη συζητηση για φιλτρα.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρό τα παρακάτω φίλτρα εξίσου καλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το eheim.

Tetra

Fluwal

JBL

Μάλιστα ορισμένα από αυτά έχουν και μεγαλύτερο κάδο σε σύγκριση με τα eheim. Κάποτε η eheim υπερτερούσε σε σύγκριση με της άλλες εταιρίες, σήμερα όμως όχι. Αλλά της έμμηνε το όνομα σαν καλύτερο φίλτρο για ενυδρεία.

Όποιος πιστεύει ότι η eheim υπερτερεί σε κάποιο τομέα ας το αναφέρει εδώ να μάθουμε και εμείς.

Link to comment
Share on other sites

προτεινω fluval με κλειστα ματια.εχω 2 και ειμαι ενθουσιασμενος απο ολες τις αποψεις.οικονομικα,αθορυβα,μπολικοι καδοι,ταχυβανες,αθραυστα και αλλα ακομη πλεονεκτηματα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε η eheim υπερτερούσε σε σύγκριση με της άλλες εταιρίες, σήμερα όμως όχι. Αλλά της έμμηνε το όνομα σαν καλύτερο φίλτρο για ενυδρεία.

Πιθανον να εχεις δικιο. Ομως θυμαμαι πριν 20+ χρονια το πρωτο μου φιλτρο οτι ηταν ιταλικο, μαλλον Sicce, και ολη την ωρα με αυτο παιδευομουν, ολο κατι αλλαζα, θορυβος και λοιπα. Το 94 πηρα ενα eheim 2228 και απο τοτε δουλευει συνεχως χωρις να το εχω πειραξει καθολου και αθορυβο βεβαια. Δεν ξερω αν τωρα η ποιοτητα της eheim ειναι οπως τοτε η των αλλων κατασκευαστων ειναι καλυτερη γιατι δεν εχω ασχοληθει πολυ τα τελευταια χρονια παντως αν χρειαζοταν παλι eheim θα επαιρνα.

Τωρα για να απαντησω μερικως στον ερωτησαντα, το κοστος ενος αντικειμενου δεν περιοριζεται στην αγορα του αλλα και στην συντηρηση του.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω άποψη για τις υπόλοιπες μάρκες, πλην της ΕΗΕΙΜ. Έχω 5 εξωτερικά φίλτρα, τα οποία δουλεύουν σα σκυλιά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν τελικά καταλήξεις σε ΕΗΕΙΜ, σου προτείνω τις εξής επιλογές:

1. Παίρνεις το 2236 ECCO από aquaristik.net ή aquaristikshop.com. Το φίλτρο έρχεται μαζί με τα υλικά του (substrat pro) σε αρκετά καλή τιμή. Έχω 2 τέτοια εδώ και 2 χρόνια, το ένα σε 120άρι ενυδρείο, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σου προτείνω να το πάρεις απ' έξω, γιατί στην ελλάδα το συγκεκριμένο φίλτρο είναι πολύ πιο ακριβό.

2. Παίρνεις από Ελλάδα το 2215. Επίσης δοκιμασμένη λύση. Κατά τη γνώμη μου μην σκεφτείς καν το 2213, το οποίο είναι καλό και χρυσό, αλλά μακροπρόθεσμα θα σου πέσει μικρό. Αν καταλήξεις σε αυτό πάρε οπωσδήποτε και τις διπλές βάνες (στο 2236 δεν χρειάζονται, έχει έτοιμες).

Έγινε επεξεργασία - Torm
Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω για τις πληροφοριες παιδια , μηπως μπορει καποιος να με ενημερωσει και για τιμες εννοειτε σε ΠΜ......

2213-2215 Eheim.

Tetra

Fluwal

JBL

Με εκτιμηση tony

Link to comment
Share on other sites

Δες και το TetraTec EX600!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρηκα το 2213 της Εheim 70 euro καλα ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Ούτε κρύο ούτε ζέστη για την τιμή! Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Torm για το 2213. Θα σου "βγει" μικρό μακροπρόθεσμα. Προσωπικά το 2213 το χρησιμοποιώ σε ενυδρείο καραντίνα 50lt. Πάρε κάτι μεγαλύτερο. Καλό θα κάνεις και όχι κακό στα ψαράκια σου και στην τσέπη σου αν το καλοσκεφτείς!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...