Jump to content

Επιτελους!!!!


Recommended Posts

Γεια σας αυριο οπου θα παω θαλασσα μετα από πολλυ σκεψη σκευτομαι να φερω μαζι μου καποιο πολλυ μικρο ψαρακι,2-3 ζωντανα κοχιλια και 1-2 γαριδες το ενυδρειο είναι 20 λιτρα

 

 

από εξοπλισμο εχω:  1) skimmer

                                  1) ρεφακτομετρο

                                  1) μαγνιτενιο σφουγγαρι

                                  1) θερμοστατη

                                  1) θερμομετρο

                                  1) λεντ φοτιστικο

                                  3) τεστ νερου

 

η αμος θα συλεκτει από τον βυθο της θαλασσας η από ένα μεγαλιτερο ενυδρειο γλυκου νερου

 

εάν κατι δεν το εχω σκευτη σωστα η πιστευεται ότι ο εξοπλισμος μου είναι ελιπυς παρακαλω να μου το πειται διοτι αυριο θα μπει σε λιτουργεια

 

Link to comment
Share on other sites

επισεις εχω και μια ψυχτρα αλλα δεν εχω φιλτρο χρειαζεται??.α τεληκα χρισιμοποιησω αμμο από άλλο ενυδρειο υπαρχει πρόβλημα??

Link to comment
Share on other sites

στησε πρωτα το ενυδρειο , στρωστο και αν ολα πανε καλα βαλε ζωντανα μεσα

απο εξοπλισμο δεν γνωριζω για θαλασσινα θα σου πουν οι κατοχοι!!! :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

παρε λιγο άμμο απο τη θάλασσα. .παρε νερό. .παρε βραχο ζωντανό πορώδη. .μη πάρεις ζωντανά γιατί σε μια εβδομάδα θα σου ψοφήσουν. .αφησε το ενυδρείο σου να δουλεύει καμιά 15 μέρες κανε τις μετρήσεις σου και μετα βαλε ενα ψαράκι. .αν οι μετρήσεις σου είναι εντάξει. .η ψήκτρα δε θέλει φίλτρο μόνο κυκλοφορητη...

Link to comment
Share on other sites

Τι μεσογειακα ψαρια θα βαλεις σε 20 λιτρα????Ουτε γαριδα μεσογειακη δεν χωραει.Τσαμπα ο κοπος σου θα ειναι

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δεν το σκεφτηκες αρκετα.. :) .Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα προσπαθεια για μεσογειακο σε 20 λιτρα τη θεωρω καταδικασμενη.

Τα λιτρα ειναι ελαχιστα και η συνθηκες θα αλλαζουν δραματικα απο ωρα σε ωρα,σκεφτηκες τι θερμοκρασια θα πιανουν 20 λιτρα τετοιες μερες τη στιγμη που τα ζωντανα που σκεφτεσαι θελουν κατω απο 24 βαθμους στη χειροτερη?Και επειδη φανταζομαι δε θα βαλεις τσιλερ,η χρηση ανεμιστηρων θα αλλαζει επισης δραματικα την αλατοτητα.Βραχο,τραγανα και οχι απλα βραχακια!! ,δεν χωραει ουτε δυο κιλα,που θα στηριξεις τη βιολογια ?Αν βαλεις και αμμο δε αστα να πανε..Επισης εχε υποψη οτι τα περισσοτερα απο τα μεσογειακα ειδη σε συνθηκες ενυδρειου,καθημερινο ταισμα δηλαδη,μεγαλωνουν οσο γρηγορα δε φανταζεσαι.Επισης καποια τρεφονται με τροφη που δεν μπορεις να τους παρεχεις οποτε τα καταδικαζεις.Η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι αν σε γοητευει η ιδεα του μεσογειακου,κατ αρχην θα πρεπει να εχεις προσβαση σε καθαρο θαλασσινο νερο,ισως καποιοι διαφωνησουν αλλα το θεωρω απαραιτητο.Μετα θα χρειαστεις γυαλα πανω απο 100 λιτρα και ενα μετρο μηκος και οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα,τουλαχιστον δε 60-70 λιτρα για γαριδαδικο.Επισης τα 'βραχακια ' οπως και στο reef,δεν εχουν διακοσμητικο ρολο..ειναι το μεσο που θα στηριχθει η βιολογια του ενυδρειου.Χρειαζεσαι λοιπον τραγανα,πορωδη 'βραχο' κατα προτιμησει ζωντανο που θα βρεις απο ψαραδες που καθαριζουν τα διχτυα.Αν ειναι νεκρος θα χρειαστει τον καιρο του να ζωντανεψει.Ολες οι θαλασσινες πετρες που σου φαινονται πορωδεις ΔΕΝ ειναι τραγανα και δεν προσφερουν ΤΙΠΟΤΑ.Αμμο οχι βεβαια απο αλλο ενυδρειο γλυκου αλλα μεσα απο τη θαλασσα και καλυτερα τουλαχιστον 5-6 ποντους για να εχεις το λεγομενο deep sand bed.Μετα θα πρεπει να μελετησεις το θεμα της κυκλοφοριας.Σε λιγα σχετικα λιτρα και αν εχεις προσβαση στη θαλασσα δεν θα χρειαστεις σκιμερ αν κανεις συχνες αλλαγες.Χρειαζεται επισης ενα φιλτρακι για ανθρακα και αντιφοσφωρο.Ο φωτισμος αν μιλαμε για fish only ειναι δευτερευουσας σημασιας αλλιως μπλεκει κι αλλο το πραγμα.

Link to comment
Share on other sites

:bye2:πω πω μου φενεται απλησιαστο ευχαριστο που μου ανηξες τα ματια δεν ειχα ιδεα σε υπερ ευχαριστω (synagridas) εγω λογω της εμπειριας μου σε αλλα ενυδρεια γλυκου νερου οπου ειχα μεγαλη επιτυχεια πιστεψα ότι τοσω ευκολω είναι και το θαλασσηνο τελοσ παντον αφου το μπατζετ μου είναι αδυνατο θα το αφήσω το θεμα για αργοτερα και θα κανω το ενυδρειακι μου γαριδαδικο :bigemo_harabe_net-117:

Link to comment
Share on other sites

Δε σπαταλησες καθολου χρονο,η βασικη πηγη γνωσης ειναι η ανταλλαγη εμπειριων σε ενα φορουμ,αλλιως θα ανηγαμε την εγκυκλοπαιδεια :) Σου μετεφερα απλως μια δικη μου 8μηνη εμπειρια με ενα 75αρι μεσογειακο που μου αφησε πονους στη μεση απο το κουβαλημα δυο 20λιτρων μπετονιων καθε Κυριακη απο απομακρη παραλια και πολυτιμες εμπειριες για το επομενο σε πιο σωστη βαση..Ευτυχως ειχα την ανεση να επιστρεψω τα ζωντανα στη θαλασσα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...