Jump to content

Φύλλο Απιστόγραμμα Και Συμπεριφορά


takis17

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Έχω 3 απιστογραμμα ( μάλλον viejita ). Στο petshop δεν καταφεραμε να βρούμε φύλλο. Το ένα απο τα τρία συνέχεια κυνηγάει τα άλλα δυο και δεν τα αφήνει σε ησυχία. Τα δύο πανε κ τρυπώνουν όπου βρουν αλλά ο κυνηγός κανει βόλτες για να τα εντοπίσει κ πάλι κυνήγι. Τα δύο τα βλεπω αγχωμένα πολύ. Παραθέτω και φωτογραφίες όπου φαίνεται ο ενας κυνηγός (πιο άσπρος) κ το ενα θήραμα. Μήπως να απομακρύνω το αγρίμι για να μη βρω νεκρα τα αλλα; Ευχαριστώ πολύ.

post-59141-0-66519800-1408742733_thumb.jpg

post-59141-0-85357300-1408742811_thumb.jpg

post-59141-0-40923200-1408742841_thumb.jpg

post-59141-0-79518800-1408742884_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για πες λιτρα και ποσο καιρο τα εχεις;

Link to comment
Share on other sites

Aν τυχον ειναικαι τα τρια ιδιου φυλλου τοτε θα εχεις προβλημα. Και τωρα εχεις προβλημα. Δυστυχως ειναι μικρο το ενυδρειο για κατι παραπανω απο ζευγαρι. Παρακολουθα προσεκτικα τις κινησεις των ψαριων και βλεπουμε. Αν αυξηθει η επιθετικοτητα ή καποιο ψαρι δεν την παλευει το αφαιρεις!

Το ενυδρειο ειναι στρωμενο;

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζουν τα ίδια. Ένας κυνηγάει ανελέητα τα άλλα δύο. Τα δύο φαίνονται σαν να ψάχνουν πως θα φύγουν από το ενυδρείο. Υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει η κατάσταση ; τα αφήνω και βλέπουμε ; το ενυδρείο είναι στρωμένο ναι.

Link to comment
Share on other sites

Τα ψαράκια σου τρώνε όλα; Από κρυψώνες πως πας; Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να έχεις αρκετές, αλλά και εμπόδια που θα εμποδίζουν την οπτική επαφή. Είναι αρκετά πιθανό να έχεις κάποια απώλεια. Είναι ανεπαρκή τα λίτρα σε περίπτωση ασυμφωνίας χαρακτήρων ή περισσότερων του ενός αρσενικών!

Εγώ σε ενυδρείο 120 λίτρων (100 καθαρά) είχα αρσενικό και θηλυκό bolivian ram που όμως δεν είχαν ταιριάξει για να σχηματίσουν ζευγάρι και είχα κυνηγητό. Όταν ξέφευγε η κατάσταση, για να δώσω περισσότερο χώρο στο πιο αδύναμο ψάρι (το θηλυκό μου) είχα καρφώσει κάθετα στην άμμο αδιαφανή πλαστικά καπάκια. Σκέψου τα σαν οδοφράγματα ας πούμε. Έτσι δεν υπήρχε οπτική επαφή και μπορούσε να κυκλοφορεί λίγο παραπάνω. Αυτό όμως είναι προσωρινή λύση. Στο τέλος το θηλυκό μου, κατέληξε από ασθένεια, που ίσως να οφείλεται και στην πίεση που δεχόταν!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω σιγουρα για το συγκεκριμενο ειδος απιστο αλλα σε αλλα δεν ειναι και δυσκολο να δεις το φυλο(χρωματα ,μεγεθος..)Δεν ισχυει το ιδιο σ αυτα?Ρωταω γιατι και τα τρια θυληκα μου φαινονται..

Link to comment
Share on other sites

Ποσο μεγεθος εχουν τα ψαρια;Μικρα μου φαινονται,οποτε αν δεν μεγαλωσουν λιγο,απολυτα δεν λεω κατι για φυλο.Εχεις αρκετες κρυψωνες μεσα στο ενυδρειο,ή τσακωνονται για την ιδια κρυψωνα;

:)

Link to comment
Share on other sites

Οι 2 τελευταιες φωτο δειχνουν κατα πασα πιθανοτητα αρσενικο(α). Το πρωτο και το δευτερο φερνει για θηλυκο αλλα δεν το συνηθιζουν τοσο να εχουν το πανω χερι.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά απο κρυψωνες καλά πάμε. Εχω μια μεγάλη ρίζα με πολλά εξογκώματα και αυλάκια. Έχω μέσα και πεντε εύκολα φυτά. Σκέφτομαι για αγορα κι άλλης ρίζας. Στις φωτογραφίες εχω βάλει τα 2 από τα 3 απιστο που έχω στο ενυδρείο. Οι δύο πρωτες φωτογραφίες απεικονίζουν τον άγριο του ενυδρείου και οι άλλες δύο το ένα από τα ήρεμα. Παρατηρώ οτι το άγριο κινείται σε ολα τα μήκη του ενυδρείου και ψάχνει τα άλλα δύο τα οποία κρύβονται και παραμένουν ακίνητα όπου βρουν.χθες τα βρηκα κρυμμένα μεταξύ φίλτρου και τζαμιού που δεν πίστευα ότι μπορεί να χωρέσει εκεί ψάρι. Μόλις τα ελευθέρωσα άρχισε το άγριο να τα κυνηγάει. Φαίνεται ότι τα έχει στρεσαρει και δε ξέρω αν πρέπει να το απομακρύνω. Το άγριο φαινεται υγιέστατο και τρώει κανονικά ενω τα άλλα δύο αγχωμένα και προσπαθω να τους ριξω τροφη κοντά τους γιατί δεν τολμάνε να κολυμπήσουν και να βρουν τροφή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...