Jump to content
 • Τελευταίες 10 Δημοσιεύσεις

  • Έχεις δίκιο δεν χρειάζεται κανένα χημικό όσο τα πράγματα πάνε καλά. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πάνε πάντα πρύμα. Τι θα γίνει αν αρρωστήσουν κάποια ψάρια? Τι θα γίνει αν τα φυτά προσβληθούν από κάποιο μύκητα. Χαλκός (οικολογικό σκεύασμα) είναι τοξικό για τα ψάρια άρα αποκλείεται. κλπ κλπ. Αν εκλείψουν τα ψάρια ιδίως αλλά και τα φυτά το σύστημα θα καταρρεύσει. Βέβαια σε μικρή κλίματα το πείραμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και διδακτικό, σε μεγαλύτερη κλίμακα δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι αξίζει. Υπάρχουν μέσα στο Aquazone αρκετές διάσπαρτες αναφορές σε aquaponics. Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω για το concept και όχι για την δική σου υλοποίηση η οποία έχει σαν επίκεντρο το ενυδρείο και απλά αξιοποιείς τα απόβλητα. Θα επιθυμούσα και εγώ να μιλήσω με τον κύριο Ζαρμπή, αλλά αν έχεις απορίες μπορώ να σου συστήσω μια ομάδα στο FB που ο διαχειριστής της έχει υλοποιήσει (από όσο μπορώ να συμπεράνω με κάποια επιστημονική υποστήριξη) μια πειραματική μονάδα και ίσως μπορεί να δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες.
  • Οκ, νόμιζα έτσι όπως το έγραφες με το λάστιχο ότι το έβαζες κατευθείαν απο τη βρύση. Για το φίλτρο, σαν απόδοση από ότι γράφει φτάνει σε συνδυασμό με αυτό που ήδη έχεις, σαν μάρκα δεν το ξέρω να σου πω για αξιοπιστία.   
  • κοιταχτε ποιος μας εκανε τη τιμή να ξεμυτίσει επιτέλους!
      
  • @salamander
   Το προτεινεις γιατι οντως οι Τ5 απλώνουν περισσότερο απο τα λεντ,  γιατί ειναι τραγικά οικονομικότερη λύση απο οτιδηποτε ή γιατί θα κάνει την ίδια δουλειά με τη μπάρα της orphek?
   Σκέφτομαι αν το orphek ειναι πολύ ανώτερο να το κάνω το έξοδο τα Χριστούγεννα αλλά αν ειναι λιγο ανώτερο απο τη blue plus να μη ξοδευτώ.
  • Έχει μερικές μέρες το φίλτρο που εκεί που δουλεύει κανονικά κάποια στιγμή ψεκάζει απότομα λες και πετάει μετά μικρές φυσαλίδες ξέρετε τι μπορεί να είναι???
  • Βάλε την τ5 που δεν έχεις τώρα, θα απλώσει το φως καλύτερα. 
  • Στις οδηγίες των βακτηρίων λέει να προσθέτω μια ποσότητα ανά 7 μέρες τίποτα άλλο.   
  • Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου το νερό το αλλάζω έτσι όπως είπες το χειμώνα με δοχεία κτλπ. όσο αφορά το φίλτρο έλεγα να βάλω ένα και μεγάλο  1200l/h ftanei?  Θα έβαζα το βιολογικό + υλικό αυτό που έχω.. γενικά το μεγαλύτερο που βρήκα με μια ματιά ήταν 1000  ή 1200 νομίζω   https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/5701-fluval-407-εξωτερικό-φίλτρο-015561104500.html https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/2477-dophin-astro-2210-εξωτερικό-φίλτρο-6938104012091.html         με αυτό τη παίζει?  (ελπίζω να επιτρέπονται λινκς )
  • Αφού δεν υπάρχουν ψάρια μέσα μη σε αγχώνει τίποτα. Βακτήρια βαζεις σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Έχεις διαβάσει για τη διαδικασία στρωσίματος?
  • Έχω ετοιμάσει νερό από σήμερα με αντιχλώρριο να κάνω ένα 10 -20 % αλλαγή νερού.Θα πρέπει μετά να προσθέσω βακτήρια που θα αντιστοιχούν στο νερό που θα προσθέσω?? και δεν θα ξανακάνω μετά  αλλαγή νερού  μέχρι να φτιάξουν οι μετρήσεις??? Δεν θα έπρεπε να είχα βάλει φυτά??? Τι άλλο λάθος έχω κάνει εκτός από το νερό του aircondition.??
 • Ανακοινώσεις

  • aquazoneforum.jpg.afe74fb68bc3d7d2fb1004fd41fd5304.jpg

    

   Το αγαπημένο μας Aquazone.gr σήμερα κλείνει τα 15 του χρόνια ζωής.

    

   Συγκεκριμένα ήταν 29/07/2005 και 22:09 το βράδυ...

    

   Χρόνια πολλά σε όλους εσάς που στηρίζετε όλα αυτά τα  χρόνια αυτήν την προσπάθεια μας και εκ μέρους όλης της ομάδας,

   σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να βελτιώσουμε κάθε πλευρά του χόμπυ μας για όλους μας...

    

   Η εκδήλωση για τον εορτασμό των 15ων γενεθλίων του αγαπημένου μας Aquazone.gr θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στο γνωστό σημείο συνάντησης 

    

    

×