Jump to content

Αντλία συντριβανιου


eltzor

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Έχω μια λίμνη που είναι 2000-2500 λίτρα. Παίζει για 2-3 χρόνια αλλά δεν έχω καλό φίλτρο και έχω πολύ άλγη (σε σημείο που βλέπεις οτι είναι βούρκος). Επίσης έχω μια λάμπα UV 8w ή 11w (δεν θυμάμαι τώρα αλλά μπορώ να το δω αν έχει πολύ σημασία).  Σκέφτομαι να αλλάξω το φίλτρο αυτό (μαζί με την αντλία) και να βάλω μεγαλύτερο. Σκέφτομαι εκτός που θα καθαρίζει το φίλτρο, να μπορώ να συνδιάσω και μια αντλία συντριβανιού να πετάει το νερό και να δημιουργεί ανατάραξη του νερού. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει τι χρειάζομαι και αν γίνεται όσο πιο χαμηλή τιμή?

 

Ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία - eltzor
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ανεβάσεις καμία φωτογραφία να δούμε την λίμνη σου?

 

Τι κυκλοφορητή έχεις? Τι αντλία έχεις? Τι ψάρια? Όταν λες βούρκος εννοείς ότι έχεις αρκετή τριχοειδής ή αιωρούμενη άλγη?

 

Ο κυκλοφορητής καλό είναι μπορεί να γυρνάει το νερό σου δυο φορές την ώρα. Δηλαδή με μα αντλία 4000-5000λτ/ώρα θα είσαι μια χαρά.

 

Η θεωρία λέει ότι οι περισσότερες λάμπες UV δίνουν αναλογία ~ 8 Watt / 1.000lt και χρειάζονται αλλαγή λάμπας αρκετά συχνά (κάθε 6 μίνες). Αυτό εξαρτάτε και από την ηλιοκάλυψη που έχεις. Θα σε απαλλάξει από την αιωρούμενη άλγη.

 

 Φίλτρο, χμ.... καλύτερα να φτιάξεις κάτι δικό σου γιατί τα έτοιμα είναι αρκετά ακριβά. Αυτό εξαρτάτε και από τα ψάρια που έχεις.

 

Αντί για συντριβάνι πως σου φαίνεται να φτιάξεις καταρράκτη? Πάντως πουλάνε κάτι κινέζικες (HAILEA ?)αντλίες 3000λτ/ώρα που καταλήγουν σε συντριβάνι γύρο στα 50-70ευρό. Απλώς αν του προσθέσεις και φίλτρο θα χάσει αρκετή δύναμη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για την φωτογραφία να σου πω την αλήθεια μου, ντρέπομαι να την βάλω. Είναι και τριχοειδής και αιωρούμενη άλγη. Λάμπα UV δεν έχω αλλάξει ποτέ (2-3 χρόνια που παίζει), και ήλιο έχει απο το πρωί εως και ολόκληρο το μεσημέρι.

Ψάρια έχω 2-3 χρυσόψαρα και κατι μικρά μαύρα ψαράκια (μου τα έδωσαν για κουνουπόψαρα).

Όσο για τον καταρράκτη προσπάθησα με αυτό το φίλτρο αλλά η ροή του νερού είναι τόσο μικρή και απογοητεύτηκα, γι'αυτό και λέω για συντριβάνι.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω εμπειρια απο λιμνες αλλα βοηθεισα τον φιλο boner να φτιαξουμε σκιαστρο για τη δικη του κ ειδε τεραστια διαφορα στην μειωση της αλγης!

Link to comment
Share on other sites

Προτεραιότητα σου να είναι να πάρεις μια καλή αντλία και να φτιάξεις ένα φίλτρο. 

 

Σε δεύτερη φάση βλέπεις την UV το σκίαστρο και φυτά.

 

Αυτό που παρατήρησα και στην δικιά μου λίμνη είναι ότι ιδικά τον Αύγουστο γεμίζω με τριχοειδής άλγη, αλλά όλο το άλλο διάστημα η λίμνη είναι πολύ καθαρή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...