Jump to content

Recommended Posts

Πριν καμιά δεκαριά μέρες παρατήρησα ένα σημάδι στην κοιλιά της χελώνας. Είναι RES, 10 περίπου ετών. Η χελώνα είναι δραστήρια (υπερδραστήρια θα έλεγα), μάτια λαμπερά και ανοιχτά, τρώει το καταπέτασμα, γενικά δηλαδή δε φαίνεται να έχει κάτι. Σήμερα όμως, που γύρισα και την είδα, το σημάδι είχε μεγαλώσει κάπως. Είναι σα να φαγώθηκε σε εκείνο το σημείο. Παραθέτω φωτό.

 

Το κακό είναι ότι εδώ που είμαι δεν έχω βρει κτηνίατρο που να ασχολείται με ερπετά και δεν ξέρω πού αλλού να ρωτήσω. Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και από ότι κατάλαβα πιθανόν είναι σήψη του καβουκιού και θέλει λίγες ώρες στο νερό, καθάρισμα με μπεταντίν και αν κατάλαβα καλά με διάλυμα βορικού οξέος.

 

Να πω ότι το τελευταίο διάστημα η χελώνα δεν είχε χώρο για να βγαίνει να στεγνώνει μόνη της καθώς είχε χαλάσει το "νησάκι" του ενυδρείου και είχα σκοπό τώρα στην άδεια να φτιάξω καινούριο. Παρ' όλα αυτά τη βγάζω κάθε μέρα στο μπαλκόνι για αρκετές ώρες να λιαστεί. Το τελευταίο τριήμερο όμως που έλειψα, ήταν αναγκαστικά στο ενυδρείο και φοβάμαι μήπως το γεγονός ότι ήταν συνέχεια στο νερό επέτεινε την κατάσταση.

 

Παίδες όποιος ξέρει ας βοηθήσει, ανησυχώ πολύ.

 

ΥΓ

Παλιότερα μας είχε εμφανίσει 2-3 φορές και μόλυνση στο δέρμα (φουσκάλες) αλλά με αντιβακτηριακή αλοιφή (bactroban νομίζω) είχε περάσει σχεδόν αμέσως.

post-50351-0-11666100-1437669719_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - ggtaxo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...