Jump to content

Διαρροη ρευματος


Recommended Posts

Καλημερα στην παρεα.

Θα ηθελα να σας πω πως εδω και καιρο αν εχω μια μικρη πληγη στα χερια και δεν φοραω καλης ποιοτητας υποδηματα νιωθω ελαφρος να με χτυπαει το ρευμα οταν βαζω το χερι στο νερο του ενυδρειου. Μολις με ''γαργαλισει'' μετα απο λιγο δεν το αισθανομαι. Για να σταματισει αυτο πρεπει να βγαλω ολες τις συσκευες του ενυδρειου εκτος πριζας.(δεν βρηκα καποια συγκεκριμενη που να προκαλει αυτο το θεμα). Αν παλι ειμαι με παπουτσια κανονικα δεν με χτυπαει καθολου(τα υποδηματα τα αναφερω μηπως και καταλαβουμε στο περιπου την ενταση του ρευματος).

Σας συμβαινει και εσας αυτο? Υπαρχει καποια λυση στο θεμα αυτο?

Ευχαριστω.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως δεν είναι το ρεύμα που σε χτυπάει αλλά το αλάτι στην πληγή. Είναι ι ίδια σχεδόν αίσθηση. Αν το αφήσεις το χέρι σου μέσα και συνηθίσει λογικά στρώνει .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευγενειε παιζει να ειναι κ αυτο που λεει ο πανος.

Και εγω καποιες φορες, οταν βαζω το χερι μεσα κ εχω καποια πληγη καπως ετσι το νοιωθω.

Αν ομως σταματαει οταν φορας παπουτσια τοτε ισως εχεις καποια διαρροη οντως.

 

Επειδη ομως καλυτερα να ειμαστε σιγουροι,μη σε βρουμε καμια μερα στο ταβανι :usd: ,τσεκαρε με ενα εργαλειο μετρησης.Δεν υπαρχουν καποια ηλεκρολογικα εργαλεια που μετρανε διαροες?

Δεν ξερω να σου πω παραπανω και λεπτομερειες,δεν ειμαι ηλεκτρολογος :usd:

Μονο ο γκουρου ειναι ηλεκτρολογος,υδραυλικος,χημικος,πιλοτος,πιλοτος,διατροφολογος κτλ κτλ

 

Περα απο την πλακα εγω οσες φορες ειχα διαρροη προερχοταν απο θερμοστατη η' καποια αντλια που ειχα στριμωγμενο το καλωδιο.

Δοκιμασες να κλεινεις εναν εναν τον εξοπλισμο που χρησιμοποιεις?

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε, φορώντας τα ίδια υποδήματα που σε" χτυπάει " το ρεύμα, να βάλεις το άλλο σου χέρι που δεν εχεις την πληγή. Αν νιώθεις πάλι ότι σε χτυπάει το ρεύμα τοτε κάπου εχεις διαρροή. Αν δεν το νιώθεις , και το νιώθεις μόνο με το χέρι που εχεις την πληγή τοτε το προβλημα ειναι στην πληγή.

Καλα ειναι αν υπαρχει πληγή να μην βάζουμε το χέρι γυμνό μεσα στο ενυδρειο, για την αποφυγή λημοξεων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι το αλατι, οπως το καλοκαιρι στη θαλασσα η πληγη τσουζει λιγο

 

Βαλε δοκιμαστικο να δεις αν αναβει..........

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση κατα 99% οτι αν δεν εχω πληγη δεν με χτυπαει το ρευμα. Θα το δοκιμασω σημερα και θα σας πω. Η αληθεια ειναι οτι δοκιμασα να βγαλω πριζες και παλι με τσιμπαγε(το ρευμα στην πληγη).κατα την διαρκεια που εβαζα μια μια τις πριζες ενιωθα αυτη την αισθηση του τσιμπηματος ποιο πολυ. Το τσιμπημα γινεται ποιο εντονο οταν ειμαι χωρις να φοραω κατι στα ποδια. Αλλα μετα απο λιγο το συνηθιζω και δεν νιωθω τιποτα. Θα δοκιμασω με τα 2 χερια και θα σας πω.

Με δοκιμαστικο αν εχω εστω και λιγο δεν θα αναψει?

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

Nαι με δοκιμαστικο θα αναψει...

Την εχω πατησει αρκετες φορες και συνηθως ητανε απο τους μετασχηματιστες.

Έγινε επεξεργασία - nicpapa
Link to comment
Share on other sites

Εκανα το πείραμα. Ξυπόλητος έβαλα το χέρι με την πληγή και το αισθάνθηκα.  Το άλλο χέρι που έβαλα που δεν είχε πληγή δεν κατάλαβε τίποτα. Επίσης δοκίμασα και τα δάχτυλα ενα-ενα και όσα είχαν πλήγη το αισθανόμουν (το ρεύμα).

 

 

Οπώτε τι συμπέρασμα βγάζουμε?  Είναι το αλάτι? ή το ρέυμα?

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

Tο αλατι  Ευγενιε!

 

Με συγχωρεις αν γινομαι αδιακριτος, αλλα ποσες πληγες εχεις; :jig:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν κατσαρώσανε τα μαλλιά σου δεν είναι ρεύμα :)  Είναι το αλάτι στην πληγή. Δεν πειράζει καλό της κάνει. Θα κλείσει γρήγορα. άλλο ένα θετικό με το θαλασσινό ενυδρείο :)

Πάντως κάνε και το τεστ και με το δοκιμαστικό.

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε για λιγο ολες τις πριζες ή κλείσε το γενικο του σπιτιου  και ξαναδοκιμασε

Link to comment
Share on other sites

2 παρανυχίδες τράβηξα λίγο άτσαλα και τελικά ανακάλυψα οτι ίσως έχω διαρρόη στο ενυδρειο :P  

 

Αν βγάλω όλες τις πρίζες δεν το νιώθω. Αύτο ειναι που με μπερδεύει. 

 

Ενδεχομένως να υπάρχει μια αμελητέα διαρροή (λιγο απο θερμοστάτη,λίγο απο κυκλοφορητές, λιγο απο σκιμερ κλπ) και επειδή είναι ευαίσθητο το σημείο που λείπει "δέρμα" να γίνεται μόνο σε εκείνη την περιοχή αντιληπτό. 

Link to comment
Share on other sites

Τότε είναι επαγωγικό ρεύμα που είναι ακίνδυνο, και οι πληγές είναι πιο ευαίσθητες γιατί το δέρμα έχει μια υποτυπώδη μόνωση ή καλύτερα στις πληγές τα νεύρα είναι πιο ευαίσθητα και το ρεύμα τα ερεθίζει.

Γενικά λόγω των αντλιών, στα ενυδρεία υπάρχει επαγωγικό ρεύμα, γιατί τα μοτέρ των αντλιών λειτουργούν επαγωγικά αλλά σε μονωμένο και υδατοστεγές περιβάλλον. Καλό είναι όμως να υπάρχει στο σπίτι ασφάλεια διαρροής, αυτό τουλάχιστο μας προστατεύει από πιθανές ηλεκτροπληξίες.

Αν υπάρχει διαρροή τότε θα υπήρχε και βραχυκύκλωμα, αν το ρεύμα έρθει σε επαφή το νερό δεν θα υπήρχε ένα απλό γαργάλημα , αλλά θα σε χτύπαγε το ρεύμα κανονικά, εξαρτάται βεβαία και από την αγωγιμότητα του νερού, σε αλμυρό δηλαδή που η αγωγιμότητα είναι πιο μεγάλη θα την άκουγες για τα καλά, με την ασφάλεια διαρροής όμως δε θα προλάβαινες να το καταλάβεις. Και όλα αυτά αν υπάρχει κομμένο καλώδιο μόνο της φάσης ή μόνο του ουδέτερου, αλλιώς αν είναι και τα 2 τότε θα υπήρχε λάμψη και θερμοκρασία, σαν την ηλεκτροκόλληση και θα έπεφτε και η ασφάλεια του δωματίου , του σπιτιού ή ακόμα και του ρολογιού της ΔΕΗ

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ξερω αν εχεις διαρροή ρευματος ή οχι στο ενυδρειο σου, ξερω ομως οτι κακως βαζεις χερι με πληγη στο ενυδρείο σου. Υπαρχουν πολλα πράγματα που δεν θες να μπουν στο σωμα σου και υπαρχουν ή μπορει να υπαρχουν στο νερο του ενυδρειου σου. Σου προτείνω να βαζεις γαντια οταν εχεις πληγες στα χερια σου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Takis_gt σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση σου. :)  Οπότε δεν ανησυχώ.  

 

Γιώργο συμφωνω εχεις δικιο. αλλα μην φανταστεις πληγή με αίματα κλπ. Απλή παρανυχίδα ήταν που την τράβηξα. 

Link to comment
Share on other sites

Ενας απλος τροπος για να καταλαβεις αν εχεις διαρροη ρευματος προς το νερο ειναι να συνδεσεις ενα καλωδιο με τη γειωση σε μια πριζα (ελασματακι στη μεση) κ το αλλο ακρο  το ακουμπας στο νερο του ενυδρειου. Αν πεσει το ρελε τοτε σημαινει οτι εχεις σοβαρη διαρροη και θα πρεπει να επαναλαβεις τη διαδικασια βαζοντας εναν εναν τον εξοπλισμο στη πριζα, μεχρι να βρεις ποιος φταιει. Αν δε πεσει   σημαινει  οτι δεν εχεις διαρροη η το ρευμα που διαρρει προς τη γειωση ειναι μικροτερο του Ι Δn του ρελε (διαρροη ρευματος που αντιλαμβανεται το ρελε) το οποιο σε οικιακες εγκαταστασεις ειναι 30mA και ειναι σχετικα ακινδυνο. 

Τελος να αναφερω οτι το ανθρωπινο σωμα ειναι σχετικα κακος αγωγος του ηλεκτρισμου λογω μεγαλης αντιστασης. Και η ευαισθησια στο ρευμα διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Εσυ μπορει να το νιωθεις με μια παρανυχιδα κ να ερθω εγω με κομμενο χερι να μην καταλαβαινω τιποτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασες να βάλεις την πρίζα του φωτιστικού μέσα στο νερό; Μπορεί να ανάβει και να μη χρειάζεσαι το πολυπριζο... χαχαχα :D

Συγνώμη για το spam, αλλά να πουμε και καμία χαζομάρα χρονιάρες μέρες που είναι...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...