Jump to content

Λογική διαλόγου .


Recommended Posts

Δυστιχώς απ το ΑΖ έχουν εξαφανιστεί κάποια θέματα που είχαν ανοιχτεί στη κατηγορία του Ron Shimek ( ελπίζω να γνωρίζετε ποιός είναι ) , σε κάποιο απο αυτά μας είχε εξηγήσει τη σχέση βιομάζας και βιολογικού υλικού .

Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε οτι δεν έχει γίνει καμία πλήρη έρευνα γυρο απο το θέμα ( μέχρι τότε , δεν γνωρίζω σήμερα αν έχει γίνει κάτι ) .

Προσφέρθηκε δε να μας βοηθήσει αν το θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα με την επίβλεψή του , αλλά είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο για να γίνει .

Θα μου πείτε γιατί το γράφω .

Αφορμή πήρα απο αυτό το θέμα .

Διαβάζω συνεχώς για τεκμηριωμένες απαντήσεις για επιστημονικές απαντήσεις και αποδείξεις και  και και .........

Για να κατασκευάσω ενα σιδερένιο τραπέζι , δε νομίζω να χρειάζετε κάποια μελέτη απ το πολυτεχνείο με αντοχές υλικών και δε ξέρω εγω τι άλλο .

Δηλαδή κάθε ενας που θέλει να κατασκευάσει ενα ενυδρείο και μας ρωτήσει εδω μέσα για το πάχος του τζαμιού που θα χρησιμοποιήσει θα πρέπει να του ζητήσουμε και τα din του τζαμιού για να του απαντήσουμε ;

Δε μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική διαλόγου και με στεναχωρεί το γεγονός αυτό ....

Δυστιχώς απωλέσαμε την απλή λογική .....

Οι νόμοι του Νεύτωνα μπορεί να έχουν ξεπεραστεί σήμερα απο την επιστήμη , στη καθημερινότητά μας όμως εξακολουθούν να ισχύουν και εαν τους αγνοήσουμε θα υποστούμε τις συνέπειες !!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Σταμάτη καλημέρα.

 

Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα έγραψες (μια μικρή διαφωνία έχω μόνο στην αναφορά σου σχετικά με τους νόμους του Νεύτωνα, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεραστεί σήμερα από την επιστήμη, απλά έχουν βρει τρόπους να αλλάξουν τις συνθήκες εφαρμογής τους και κατ’ επέκταση μπορούν  να αλλάξουν τα αποτελέσματα εφαρμογής τους, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση….), και θα ήθελα πραγματικά να σε γνωρίσω σε μια επόμενη συνάντηση του ΑΖ.

 

Στο θέμα λοιπόν που άνοιξες, μπορώ να συνεισφέρω με την προσωπική μου άποψη ( καθότι νέος στον χώρο και πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο forum) αναφορικά με τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση και από τον χώρο του ενυδρείου και από τον χώρο του συγκεκριμένου forum.

 

Αυτά λοιπόν που έχω παρατηρήσει, στο λίγο αυτό διάστημα που ασχολούμαι, και που μου έχουν κάνει εντύπωση, είναι τα εξής:

 

Στον επαγγελματικό ενυδρειακό χώρο όπως άλλωστε και σε όλους τους τομείς της αγοράς, υπάρχουν και τα «λαμόγια», και οι «επικίνδυνα άσχετοι» και οι «σωστοί και ψαγμένοι επαγγελματίες». Το να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι θα ήταν άδικο.

Δυστυχώς όμως επειδή αυτό που θα γράψουμε είναι πάντα το παράπονο που έχουμε από κάποιο επαγγελματία ή κάποιο κατάστημα, στο τέλος μένουν αυτά και έτσι χαρακτηρίζονται αδίκως (αρκετές φορές) οι υπόλοιποι.

 Σαφέστατα επειδή όλοι είναι έμποροι, θα κοιτάξουν να πουλήσουν το προϊόν με το μεγαλύτερο κέρδος (αλλιώς θα ήταν ιεραπόστολοι ή δωρητές), και σαφέστατα αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς (ακόμη και εγώ ο πλέον άσχετος με τον χώρο) το γνωρίζουν και είναι κάπως υποψιασμένοι όταν θα πάνε για κάποιες αγορές. Ειδικά σήμερα στην εποχή της πληροφορίας, που μπορεί ο καθένας πολύ εύκολα να μαζέψει γνώμες, απόψεις, αναλύσεις, κτλ…,  πιστεύω (ευτυχώς), ότι δεν είμαστε τελείως έρμαια των απόψεων και των προτάσεων των «επαγγελματιών ειδικών».

 

Εδώ λοιπόν έρχεται να μπει στην εξίσωση το συγκεκριμένο forum (όπως  και κάθε ανάλογο forum), το οποίο συγκεντρώνοντας ανθρώπους (χομπίστες κατά βάση), οι οποίοι εκφράζουν τις «προσωπικές» τους εμπειρίες και συμβουλεύουν αναλόγως με την «προσωπική» τους εμπειρία.

Όπως λοιπόν στον επαγγελματικό χώρο υπάρχουν και οι «περίεργοι», έτσι και εδώ (όπως και στο κάθε…. «εδώ») θα υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Είτε αποζητώντας την ευρύτερη αποδοχή και αναγνώριση, που ενδεχομένως στερούνται σε άλλους τομείς της καθημερινότητας τους, είτε επειδή έχουν έμφυτο το σύνδρομο του παντογνώστη με παρθενογένεση. Και είναι λογικό να υπάρχουν. Γιατί στους άλλους τομείς της καθημερινότητας μας δεν συναντάμε αντίστοιχους? Γιατί εδώ μας κάνει εντύπωση?

Ναι είναι σίγουρα ενοχλητικό όταν ξεπερνιούνται κάποιοι άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς και σεβασμού, αλλά και τι έγινε στο τέλος? Δηλαδή αν με πει κάποιος «άσχετο» στο χώρο ή αν προσπαθήσει να μειώσει την άποψη μου, θα πέσω σε κατάθλιψη?

Αυτό που πολύ απλά θα κάνω είναι να μην ασχοληθώ ξανά με το συγκεκριμένο άτομο. Απαξίωση λοιπόν. Αυτή πιστεύω είναι η αντίδραση που μπορούμε να έχουμε. Άσε τον άλλο να λέει ότι θέλει, έτσι και αλλιώς βρε παιδιά το «χόμπι» μας κάνουμε.

Τα «χόμπι» είναι για να χαλαρώνουμε και όχι να έχουμε εντάσεις. Από αυτές έχει γεμίσει η καθημερινότητα μας.

 

Και επειδή αρκετά σας κούρασα με τα παραπάνω, να γράψω και εγώ κάποια πράγματα σχετικά με το περιβόητο θέμα (πάντα από προσωπική πείρα λίγων μηνών). Όταν αγόρασα το μικρούλι ενυδρείο μου, είχε μέσα ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι με ελάχιστη δυνατότητα για βιολογικό υλικό (αρχικά δεν είχε καθόλου βιολογικό). Μέσα από το forum αυτό (ευτυχώς) γνώρισα ανθρώπους πρόθυμους να με βοηθήσουν (…αυτά είναι τα «πολύ καλά» κομμάτια του κάθε forum και αυτά που το καταξιώνουν στον χρόνο) οι οποίοι με συμβούλεψαν και με βοήθησαν να αλλάξω το στήσιμο στο φίλτρο μου με αποτέλεσμα να τρέξει άμεσα το ενυδρείο μου. Χρησιμοποίησαν «ελαφρόπετρα» . Και αμέσως είχα αποτελέσματα «μηδενική αμμωνία» γρήγορο στρώσιμο, κτλ…

Κόστος υλικού σχεδόν μηδενικό. Δηλαδή τώρα τι θα πρέπει να πω εγώ? Όχι το άλλο υλικό είναι καλύτερο ή χειρότερο ?

Αφού δεν τα έχω δοκιμάσει, δεν τα ξέρω, πως μπορώ να έχω άποψη? Και άντε και τα δοκίμσα όλα, είναι δυνατόν να έχω τις ίδιες συνθήκες με όλα τα ενυδρεία?

Μπορώ να μιλήσω λοιπόν μόνο για αυτό που ξέρω και που έκανε τη δουλειά μου μια χαρά. Ναι σε κάποιο pet shop προσπάθησαν να μου πουλήσουν βιολογικό υλικό με πάρα πολλά ευρώ, …ναι, αν δεν υπήρχε το forum ίσως να την είχα πατήσει, όμως τώρα έκανα τη δουλειά μου με το λιγότερο κόστος.

Στην τελική αυτός δεν είναι ο σκοπός των περισσοτέρων ? Να κάνουμε το χόμπι μας όσο το δυνατόν πιο εύκολα και πιο φτηνά? Σαφέστατα υπάρχουν και κάποιοι που ενδεχομένως θα θέλουν τη Νο1 μάρκα ακόμη και για το χαρτί υγείας που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους (και που ενδεχομένως, δεν αντιλέγω μπορεί να έχει αντι αλλεργική επίστρωση για να μην ερεθίζεται ο πισινός τους… )αλλά τι να κάνουμε?

Εγώ ο «άσχετος» και νέος στο χώρο που θέλω να βλέπω τα ψαράκια μου να κολυμπάνε και να ζούν όσο γίνεται πιο άνετα στο χώρο τους, θέλω όταν ρωτάω κάποια πράγματα από τους πιο έμπειρους να με συμβουλεύουν πρώτα από όλα για το τι είναι σωστό και κατά δεύτερον για το ποιες επιλογές έχω σε θέμα κόστους.

 

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη όλοι τις προσπάθειες επιβολής της γνώμης του ενός στον άλλο και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις. Ας ξεπεράσουμε (αν είναι δυνατόν) το σύνδρομο του «ειδικού» (όποιος έχει απωθημένα με «βαθμούς», ας έρθει από το σπίτι μου. Έχω κάτι παλιά «Λοχιόσημα» να του δώσω), και ας απολαύσουμε το χόμπι μας.

 

Αυτός δεν είναι ο σκοπός άλλωστε?????

 

Συγνώμη αν σας κούρασα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Λάμπρο πιστεύω να συναντηθούμε και να σε γνωρίσω κι απο κοντά στη πίτα του ΑΖ .

Και εγω συμφωνώ με τη καλή ανάλυσή σου .

Δυστιχώς όμως δεν μπορώ να δώσω μεγαλύτερη έκταση στο θέμα και να γράψω αυτά που ξέρω .

Είμαι απ τους ανθρώπους που επανέφεραν στην Ελλάδα τη χρήση ελαφρόπετρας στο χόμπι απ τη δεκαετία του 90 και την έχω χρησιμοποιήσει σε 100άδες ενυδρεία όπως και σε 100άδες ενυδρεία εχω χρησιμοποιήσει τα βιολογικά υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά , εκτός απ το Matrix που δεν το έχω δεί καν πως είναι .

Εχω μιλήσει γι αυτό το θέμα με βιολόγους με ιχθυολόγους με εκπροσώπους εταιρίών και με πολλούς χομπίστες .

Εχω καταλήξει σε συμπεράσματα και όπως λες στην υπογραφή σου "Η γνώση & η εμπειρία, είναι για να μοιράζονται απλόχερα" και αυτό προσπαθώ να κάνω , αλλά πως να αντιμετωπίσεις την απαξίωση των επιχηρημάτων ;

Για παράδειγμα έβαλα ενα βίντεο που δείχνει τη σύγκριση τριών επώνημων υλικών σε αποροφητικότητα και συγκράτηση υγρών , συνοδευμένο με επειξηγηματικά σχόλια δικά μου και η απάντηση που παίρνω είναι οτι είναι παραπλανητικό το βίντεο .

Ελα και πες μου πως να αντιμετωπίσεις μια τέτοια απάντηση ;

Αν προσπαθήσεις να απαντήσεις θα σου πουν οτι βγαίνεις εκτός θέματος .

Αν δεν απαντήσεις , θα θεωρηθεί απο κάποιους και ιδιέτερα απο νέους , οτι πράγματι το βίντεο είναι παραπλανητικό και οτι η αποροφητικότητα του υλικού δεν παίζει ρόλο .

Αρκετοί μου λένε τι θέλω και απαντώ σε τέτοιου είδους θέματα , ναι να μην απαντήσω αλλά ο νέος σήμερα θα ξεκεινήσει απο λάθος βάση και θα διαιωνήσει το λάθος σκεπτικό .

Δε σου κάνει εντύπωση οτι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι άκουσα απ τα σεμινάρια που παρακολούθησα για τα βιολογικά υλικά ;

Έθεσα ενα ερώτημα στο τέλος , για να δούμε και κάτι διαφορετικό που το έμαθα σε κάποιο σεμινάριο της Denerle .... απάντηση καμία !

Μόλις όμως τους γράψω για το φίλτρο Berlin ή για το trickling θα μπούν στο γούγλη και θα γράψουν άποψη γι αυτό , ναι αλλα η διαφορά μας είναι οτι εγω το έχω δουλέψει και το έχω συγκρίνει ..........!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο νέος στον χώρο (όπως είμαι εγώ), αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μάθει τι να κάνει και πως να κάνει σωστά το όλο εγχείρημα. Σαφέστατα, θα δει την δική σου πρόταση, σαφέστατα θα δει και τις προτάσεις των άλλων και σαφέστατα θα κοιτάξει στο "Google" και το γίνεται γενικότερα στον κόσμο.

 

Ευτυχώς το ΑΖ και το κάθε ΑΖ forum, δεν έχουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης.

Είναι καλό το να διαφωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Δεν είναι καλό όμως να μιλάνε υποτιμητικά και να προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη τους. Όμως πιστεύω ότι όλοι, ακόμη και εγώ, ο πλέον άσχετος και αδαής, έως και αφελής αν θέλεις, μπορώ τουλάχιστον να διαβάσω και να καταλάβω κάποια πράγματα.

 

Δεν είμαστε "πρόβατα", και δεν δίνουμε το αλάθητο του “Πάπα” σε κανέναν. Άλλωστε κανείς δεν είπε πουθενά ότι το ένα υλικό δεν κάνει και κάνει το άλλο.

Αυτό ο νέος στο χώρο μπορεί να το καταλάβει, και να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο κριτήριο που έχει στην σύγκριση των υλικών.

 

Για άλλους μπορεί να είναι τα χρήματα, για άλλους το χρώμα, και ούτω καθεξής....

 

Συνεπώς εμείς οι νέοι ακούμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε, ρωτάμε, και καταλήγουμε μόνοι μας στις όποιες αποφάσεις μας.

Όσο για εσάς τους παλιούς, είμαστε χαρούμενοι που μας βοηθάτε με τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, και ευτυχείς που σας έχουμε δίπλα μας, αλλά βρε αδερφέ, εντάξει, αν εσύ είσαι (προς θεού μην παρεξηγηθείς) ο Γκουρού των ενυδρείων, ε, δεν περιμένεις από εμένα να στο αναγνωρίσω. Την αναγνώριση την έχεις κερδίσει από ποιό έμπειρους στο παρελθόν. Διαφορετικά κάτι κάνεις λάθος (ξαναλέω δεν μιλάω για εσένα).

 

Κατά συνέπεια ο διάλογος είναι σωστός και εποικοδομητικός ακόμη και αν υπάρχουν και κάποιοι αιρετικοί και αντιδραστικοί ή ακόμη και αν εξυπηρετούν δικά τους ή άλλα συμφέροντα. Μήπως δεν υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις σε όλους τους τομείς γύρω μας? Που θες να δούμε (στην πολιτική? Στα αθλητικά ? στην θρησκεία, στις προσωπικές σχέσεις?....) παντού θα υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα.

 

Γνώμη μου λοιπόν για να κλείσω, είναι ότι «πολύ καλά κάνεις» που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας, και πολύ καλά κάνουν και οι άλλοι που ενημερώνουν για το αντίθετο. Το πώς σε κρίνουν ή το πώς κρίνονται οι «άλλοι», άσε εμένα που είμαι νέος στον χώρο να μπορώ να το εκτιμήσω καλύτερα (σαν πιο αποστασιοποιημένος).

 

Τέλος θα γράψω κάτι που μ’ έμαθε ο Πατέρας μου: « Όταν θέλεις να ενημερωθείς για κάτι, μην διαβάζεις ή μην ακούς μόνο την άποψη ή την γνώμη αυτών που είναι στην ίδια ιδεολογία μαζί σου. Άκου και τους άλλους και πολλές φορές διάβαζε περισσότερο τους άλλους. Θα σε βοηθήσει είτε να ισχυροποιήσεις την ιδεολογία σου είτε θα σε κάνει να σκεφτείς κατά πόσο έχεις λάθος θέση εσύ».

 

Σε ευχαριστώ για τον πραγματικό όμορφο διάλογο.

 

Φιλικά Λάμπρος.Τ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Προσκοπικά εγώ το χόμπι το χωρίζω σε δυο μεγάλες κατηγορίες, ποιες είναι αυτές; Θα της πω με παραδήγματα και θα καταλάβετε γιατί.

 

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ενυδρείο και να το χαιρόμαστε τότε  με βάση το ενυδρείο που θέλουμε και θα φτιάξουμε αγοράζουμε τα ανάλογα  υλικά που χρειαζόμαστε πχ δεν θα βάλω μπουκάλα co2 στο αφρικάνικο γιατί είναι ένα άκρος περιττό έξοδο, και ποιος ο λόγος να πάρω κάτι που δεν χρειάζομαι;

 

Έρχομαι τώρα στην ελαφρόπετρα Σταμάτη, για πες που γιατί να την χρησιμοποιήσω αφού τα μαμίσια υλικά με υπερκαλύπτουν;

Και αφού εμένα με υπερκαλύπτουν και δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα τα καθιστά αυτόματα ως καλύτερα υλικά ΄΄έβερ΄΄.

Όχι βέβαια αλλά είναι τα καλύτερα για το δικό μου ενυδρείο, γιατί και να αγοράσω ακόμη καλύτερα δεν θα έχουν κανένα νόημα.

 

Για να κλείσω με την ελαφρόπετρα χωρίς επιστημονικά στοιχεία κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ανώτερη ακόμη και βιολόγος να είναι χωρίς επιστημονική έρευνα δεν γίνετε.

Το ότι 10000000 ενυδρεία δεν έχουν πρόβλημα δεν κάνει την ελαφρόπετρα καλύτερο υλικό. Απλά το σίγουρο είναι ότι το υλικό αυτό κάνει για τα ενυδρεία και είναι πολύ καλό.

 

Πέρα όμως από το στήσιμο ενός απλού ενυδρείου με απλά υλικά, εμένα με αρέσουν και τα ενυδρεία που θέλουν ιδιαίτερες γνώσεις και γενικά με αρέσουν η ψαγμένες γνώσεις, η λεπτομέρειες εως το μεδούλι και ότι λέω να τα λέω με στοιχεία.

Είναι και αυτό μια διαφορετική  πλευρά του χόμπι που για εμένα δυστυχώς λίγοι την συμμερίζονται.

Όταν λοιπόν θέλω και επιδιώκω να ασχοληθώ με λεπτά θέματα που το μόνο που προσφέρουν είναι η γνώσεις πάνω στο αντικείμενο (γιατί ουσιαστικά στο ενυδρείο δεν αλλάζουν κάτι το τραγικό), τότε θεωρούμε, ξερόλας, γκουρού με την αρνητική ένοια, εξυπνάκιας, θέλω να επιβάλω το δικό μου, κοκ.

 

Εν ολίγοις μιλάς απλά και λιτά και λες μην βάζεις ελαφρόπετρα αν δεν χρειάζεσαι και σε λένε ότι είσαι εχθρός της ελαφρόπετρας. Ζητώ επιστημονικές αποδείξεις πάνω για το ποιο είναι το καλύτερο υλικό και ο άλλος έρχεται με μου λέει πως με την ελαφρόπετρα δεν είχαν πρόβλημα 100000 ενυδρεία. Το θεωρείς εσύ αυτό επιστημονική απάντηση;

Και μην κολλάμε στην ελαφρόπετρα που έφερα σαν παράδειγμα αυτό γίνετε σε όλα τα θέματα.

 

Γιατί πρέπει να συμφωνώ με όλους και με όλα όταν ένα θέμα δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά, πχ να μην συμφωνώ με το κύκλο του αζώτου ε τότε ναι είμαι παλαβός,

Τέλος δεν απορρίπτω κάθε τη που δεν είναι τεκμηριωμένο και εγώ προσκοπικά κάνω πράγματα στο ενυδρείο μου που τουλάχιστον δεν ξέρω αν επιστημονικά είναι ορθά αλλά τα κάνω γιατί έχω καλή εμπειρία. Αλλά ποτέ δεν θα μπορέσω να πω με βεβαιότητα ότι αυτά που κάνω είναι 100% σωστά.

 

Αυτό που με εξοργίζει είναι ο μη σεβασμός στην διαφορετική γνώμη και άποψη και η απόλυτες απαντήσεις χωρίς επεξηγήσεις αν ζητηθούν. Αυτά με χαλνούν την ψυχολογία και δεν έχω διάθεση να γράψω και να προσφέρω αυτό το κάτι όποιο και να είναι αυτό μέσα σε μια πορεία 32 ετών πάνω στο χόμπι.

 

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα προσπαθησα να διαβασω το θεμα,αλλα δυστυχως δεν τα καταφερα...................

Link to comment
Share on other sites

Προσκοπικά εγώ το χόμπι το χωρίζω σε δυο μεγάλες κατηγορίες, ποιες είναι αυτές; Θα της πω με παραδήγματα και θα καταλάβετε γιατί.

 

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ενυδρείο και να το χαιρόμαστε τότε  με βάση το ενυδρείο που θέλουμε και θα φτιάξουμε αγοράζουμε τα ανάλογα  υλικά που χρειαζόμαστε πχ δεν θα βάλω μπουκάλα co2 στο αφρικάνικο γιατί είναι ένα άκρος περιττό έξοδο, και ποιος ο λόγος να πάρω κάτι που δεν χρειάζομαι;

 

Έρχομαι τώρα στην ελαφρόπετρα Σταμάτη, για πες που γιατί να την χρησιμοποιήσω αφού τα μαμίσια υλικά με υπερκαλύπτουν;

Και αφού εμένα με υπερκαλύπτουν και δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα τα καθιστά αυτόματα ως καλύτερα υλικά ΄΄έβερ΄΄.

Όχι βέβαια αλλά είναι τα καλύτερα για το δικό μου ενυδρείο, γιατί και να αγοράσω ακόμη καλύτερα δεν θα έχουν κανένα νόημα.

 

Για να κλείσω με την ελαφρόπετρα χωρίς επιστημονικά στοιχεία κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ανώτερη ακόμη και βιολόγος να είναι χωρίς επιστημονική έρευνα δεν γίνετε.

Το ότι 10000000 ενυδρεία δεν έχουν πρόβλημα δεν κάνει την ελαφρόπετρα καλύτερο υλικό. Απλά το σίγουρο είναι ότι το υλικό αυτό κάνει για τα ενυδρεία και είναι πολύ καλό.

 

Πέρα όμως από το στήσιμο ενός απλού ενυδρείου με απλά υλικά, εμένα με αρέσουν και τα ενυδρεία που θέλουν ιδιαίτερες γνώσεις και γενικά με αρέσουν η ψαγμένες γνώσεις, η λεπτομέρειες εως το μεδούλι και ότι λέω να τα λέω με στοιχεία.

Είναι και αυτό μια διαφορετική  πλευρά του χόμπι που για εμένα δυστυχώς λίγοι την συμμερίζονται.

Όταν λοιπόν θέλω και επιδιώκω να ασχοληθώ με λεπτά θέματα που το μόνο που προσφέρουν είναι η γνώσεις πάνω στο αντικείμενο (γιατί ουσιαστικά στο ενυδρείο δεν αλλάζουν κάτι το τραγικό), τότε θεωρούμε, ξερόλας, γκουρού με την αρνητική ένοια, εξυπνάκιας, θέλω να επιβάλω το δικό μου, κοκ.

 

Εν ολίγοις μιλάς απλά και λιτά και λες μην βάζεις ελαφρόπετρα αν δεν χρειάζεσαι και σε λένε ότι είσαι εχθρός της ελαφρόπετρας. Ζητώ επιστημονικές αποδείξεις πάνω για το ποιο είναι το καλύτερο υλικό και ο άλλος έρχεται με μου λέει πως με την ελαφρόπετρα δεν είχαν πρόβλημα 100000 ενυδρεία. Το θεωρείς εσύ αυτό επιστημονική απάντηση;

Και μην κολλάμε στην ελαφρόπετρα που έφερα σαν παράδειγμα αυτό γίνετε σε όλα τα θέματα.

 

Γιατί πρέπει να συμφωνώ με όλους και με όλα όταν ένα θέμα δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά, πχ να μην συμφωνώ με το κύκλο του αζώτου ε τότε ναι είμαι παλαβός,

Τέλος δεν απορρίπτω κάθε τη που δεν είναι τεκμηριωμένο και εγώ προσκοπικά κάνω πράγματα στο ενυδρείο μου που τουλάχιστον δεν ξέρω αν επιστημονικά είναι ορθά αλλά τα κάνω γιατί έχω καλή εμπειρία. Αλλά ποτέ δεν θα μπορέσω να πω με βεβαιότητα ότι αυτά που κάνω είναι 100% σωστά.

 

Αυτό που με εξοργίζει είναι ο μη σεβασμός στην διαφορετική γνώμη και άποψη και η απόλυτες απαντήσεις χωρίς επεξηγήσεις αν ζητηθούν. Αυτά με χαλνούν την ψυχολογία και δεν έχω διάθεση να γράψω και να προσφέρω αυτό το κάτι όποιο και να είναι αυτό μέσα σε μια πορεία 32 ετών πάνω στο χόμπι.

κρατάω την τελευταία φράση.

διάβασα όλο το θέμα αν και σεντόνια.

εκτιμώ πολύ την εμπειρία του χρήστου και του σταμάτη και με έχει βοηθήσει αρκετά και με ενοχλεί όταν λένε κάτι εκτός τετριμένον που ταράζεται το σύμπαν.

αν δε το πει κάποιος άλλος που δεν έχει την αναγνωρισή τους οοοοοοοο :sword:

Link to comment
Share on other sites

 

 

Αυτό που με εξοργίζει είναι ο μη σεβασμός στην διαφορετική γνώμη και άποψη και η απόλυτες απαντήσεις χωρίς επεξηγήσεις αν ζητηθούν. Αυτά με χαλνούν την ψυχολογία και δεν έχω διάθεση να γράψω και να προσφέρω αυτό το κάτι όποιο και να είναι αυτό μέσα σε μια πορεία 32 ετών πάνω στο χόμπι.

 

Αυτό ακριβώς εξοργίζει και εμένα Χρήστο, ο μη σεβασμος στη διαφορετική γνώμη και άποψη.

Κάποια στιγμή ρώτησα γιατί να μη κάνει ένας συνχομπίστας στρώσιμο με αμμωνία αφού το θέλει, και έπεσαν Θεοί και Δαίμονες να με φάνε, ακόμα και απειλές για ΒΑΝ (όχι ότι φοβήθηκα, το αντίθετο αποτέλεσμα είχαν) και μετά από συζητήσεις , και μάλιστα συμμετείχε στο διάλογο επιστήμονας και επαγγελματίας του χώρου,  και τα αποτελέσματα ήταν

πως μπορεί να δημιουργηθεί κύκλος του αζώτου με αμμωνία,

 στο εξωτερικό είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους στρωσίματος,

η αμμωνία είναι ακριβώς η ίδια χημική ένωση που βγάζουν τα ψαριά κλπ κλπ που τα ξέρετε, 

και τι έγινε ;  έμεινε εκεί

ανοίγει θέμα κάποιος και ρωτάει για την ελαφρόπετρα, και έρχεται δήλωση , πως ναι πολλοί τη χρησιμοποιούν αλλά δεν είναι και το καλύτερο βιολογικό υλικό , έτσι χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, και απάνταω πως γνωστή εταιρία που διαθέτει υλικό που τελικά είναι ελαφρόπετρα δηλώνει δημόσια πως έχει μεγαλύτερη επιφάνεια αποίκισης από άλλα επώνυμα υλικά. Και αρχίζει πάλι το πανηγύρι, και όπως θα είδατε , δεν δέχομαι πως η ελαφρόπετρα είναι καλύτερο υλικό από τα άλλα επώνυμα, αλλά πως είναι εξίσου κάλο αλλά η σχέση τιμή/απόδοση το κάνει καλύτερο. Δηλαδή τι παραπάνω πρέπει να πούμε , να κάτσω να γράψω διπλωματική εργασία στο κλάδο γεωλογίας/γεωφυσικής για το ΜΙΤ ; Και επίσης τόνισα πως η μακρόχρονη εμπειρία πολλών έχει δείξει πως η ελαφρόπετρα λειτούργει άψογα, όπως και όλα τα υπόλοιπα βιολογικά υλικά που υπάρχουν στο εμπόριο, θέλει επιστημονική εξήγηση αυτό ;

Και τελικά ποιές είναι οι απόλυτες απαντήσεις ; Οι απαντήσεις σε απόλυτες δηλώσεις  ;

Ποιος είναι αρτηριοσκληρωτικός ;

εγώ που δέχομαι  όλες τις μεθόδους ; Δεν συμφωνώ μόνο στη μέθοδο στρώσιμο με βακτήρια και ψαριά σε 24 ή 48 ώρες από αρχάριο , γιατί 99,9% που το έχουν κάνει , έχουν κάνει λάθος,

που δέχομαι όλα τα υλικά που κυκλοφορούν , δεν κατηγόρησα κανένα πως ποιοτικά δεν είναι καλό, και το ξαναλέω , όλα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά τα πληρώνεις αδρά, όποιος θέλει βάζει ελαφρόπετρα και κάνει την ιδία ακριβώς δουλειά τσάμπα, είναι μεμπτό αυτό ;

Πείτε μου ποιος είναι ο απόλυτος ;

Αναφέρω για κουβέντες που έχουν ειπωθεί , και μου γίνεται παρατήρηση να μη πετάω μπηχτές,

ποιες είναι οι μπηχτές ;

Είναι μπηχτή πως αναφέρθηκε πως αν ήταν στο χέρι κάποιου θα μου έκανε ΒΑΝ ; αφού το είπε, είναι μπηχτή πως τα LED δεν είναι καλά και δημιουργούν άλγη είναι μπηχτή ; αφού αναφέρθηκε , και ένα σωρό άλλες κουβέντες, ποιος τελικά δεν είναι ανοικτός σε υλικά και σε διαδικασίες ; Ποιος είναι αρτηριοσκληρωτικός ;

Ξέρω πως με αυτά που σας λέω θα φάω ΒΑΝ, λίγο με νοιάζει, και το ξαναλέω πως θα είναι τιμή μου, αν κάποιοι ενοχλούνται ας με κάνουν ΒΑΝ, θα με κάνουν ΒΑΝ όμως για κουβέντες που είπαν αυτοί, όχι εγώ, εγώ εδώ είμαι και απαντάω και δεν απειλώ, και σε τι να απειλήσω ; Και να είχα τη δυνατότητα και τη δικαιοδοσία να το κάνω θα ήταν λάθος μου, ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται.

Κάντε με ΒΑΝ, δεν με απασχολεί, έτσι και αλλιώς δεν με βλέπω να συμμετέχω πάλι σε συζητήσεις, πιο πολύ εκνευρίζομαι με τη στάση μερικών πάρα χαλαρώνω,

δική σας η πίτα , δικό σας και το μαχαίρι.

Καλή συνέχεια

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

Αυτό ακριβώς εξοργίζει και εμένα Χρήστο, ο μη σεβασμος στη διαφορετική γνώμη και άποψη.

Κάποια στιγμή ρώτησα γιατί να μη κάνει ένας συνχομπίστας στρώσιμο με αμμωνία αφού το θέλει, και έπεσαν Θεοί και Δαίμονες να με φάνε, ακόμα και απειλές για ΒΑΝ (όχι ότι φοβήθηκα, το αντίθετο αποτέλεσμα είχαν) και μετά από συζητήσεις , και μάλιστα συμμετείχε στο διάλογο επιστήμονας και επαγγελματίας του χώρου,  και τα αποτελέσματα ήταν

πως μπορεί να δημιουργηθεί κύκλος του αζώτου με αμμωνία,

 στο εξωτερικό είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους στρωσίματος,

η αμμωνία είναι ακριβώς η ίδια χημική ένωση που βγάζουν τα ψαριά κλπ κλπ που τα ξέρετε, 

και τι έγινε ;  έμεινε εκεί

ανοίγει θέμα κάποιος και ρωτάει για την ελαφρόπετρα, και έρχεται δήλωση , πως ναι πολλοί τη χρησιμοποιούν αλλά δεν είναι και το καλύτερο βιολογικό υλικό , έτσι χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, και απάνταω πως γνωστή εταιρία που διαθέτει υλικό που τελικά είναι ελαφρόπετρα δηλώνει δημόσια πως έχει μεγαλύτερη επιφάνεια αποίκισης από άλλα επώνυμα υλικά. Και αρχίζει πάλι το πανηγύρι, και όπως θα είδατε , δεν δέχομαι πως η ελαφρόπετρα είναι καλύτερο υλικό από τα άλλα επώνυμα, αλλά πως είναι εξίσου κάλο αλλά η σχέση τιμή/απόδοση το κάνει καλύτερο. Δηλαδή τι παραπάνω πρέπει να πούμε , να κάτσω να γράψω διπλωματική εργασία στο κλάδο γεωλογίας/γεωφυσικής για το ΜΙΤ ; Και επίσης τόνισα πως η μακρόχρονη εμπειρία πολλών έχει δείξει πως η ελαφρόπετρα λειτούργει άψογα, όπως και όλα τα υπόλοιπα βιολογικά υλικά που υπάρχουν στο εμπόριο, θέλει επιστημονική εξήγηση αυτό ;

Και τελικά ποιές είναι οι απόλυτες απαντήσεις ; Οι απαντήσεις σε απόλυτες δηλώσεις  ;

Ποιος είναι αρτηριοσκληρωτικός ;

εγώ που δέχομαι  όλες τις μεθόδους ; Δεν συμφωνώ μόνο στη μέθοδο στρώσιμο με βακτήρια και ψαριά σε 24 ή 48 ώρες από αρχάριο , γιατί 99,9% που το έχουν κάνει , έχουν κάνει λάθος,

που δέχομαι όλα τα υλικά που κυκλοφορούν , δεν κατηγόρησα κανένα πως ποιοτικά δεν είναι καλό, και το ξαναλέω , όλα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά τα πληρώνεις αδρά, όποιος θέλει βάζει ελαφρόπετρα και κάνει την ιδία ακριβώς δουλειά τσάμπα, είναι μεμπτό αυτό ;

Πείτε μου ποιος είναι ο απόλυτος ;

Αναφέρω για κουβέντες που έχουν ειπωθεί , και μου γίνεται παρατήρηση να μη πετάω μπηχτές,

ποιες είναι οι μπηχτές ;

Είναι μπηχτή πως αναφέρθηκε πως αν ήταν στο χέρι κάποιου θα μου έκανε ΒΑΝ ; αφού το είπε, είναι μπηχτή πως τα LED δεν είναι καλά και δημιουργούν άλγη είναι μπηχτή ; αφού αναφέρθηκε , και ένα σωρό άλλες κουβέντες, ποιος τελικά δεν είναι ανοικτός σε υλικά και σε διαδικασίες ; Ποιος είναι αρτηριοσκληρωτικός ;

Ξέρω πως με αυτά που σας λέω θα φάω ΒΑΝ, λίγο με νοιάζει, και το ξαναλέω πως θα είναι τιμή μου, αν κάποιοι ενοχλούνται ας με κάνουν ΒΑΝ, θα με κάνουν ΒΑΝ όμως για κουβέντες που είπαν αυτοί, όχι εγώ, εγώ εδώ είμαι και απαντάω και δεν απειλώ, και σε τι να απειλήσω ; Και να είχα τη δυνατότητα και τη δικαιοδοσία να το κάνω θα ήταν λάθος μου, ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται.

Κάντε με ΒΑΝ, δεν με απασχολεί, έτσι και αλλιώς δεν με βλέπω να συμμετέχω πάλι σε συζητήσεις, πιο πολύ εκνευρίζομαι με τη στάση μερικών πάρα χαλαρώνω,

δική σας η πίτα , δικό σας και το μαχαίρι.

Καλή συνέχεια

 

 

Φιλε,επειδη με αυτα που γραφεις φωτογραφιζεις εμενα προσωπικα,θα σου απαντησω πολυ απλα.

Κατσε διαβασε το θεμα με την ελαφροπετρα,εγραψα εγω οτι δεν κανει για βιολογικο υλικο?

Ειναι κακο που δεν την θεωρω το καλυτερο βιολογικο υλικο? Δεν μπορω να πω τη γνωμη μου και τι πιστευω? Ελεος πια δηλαδη!

Οσο για την αμμωνια,εσυ βγηκες και ειπες μονος σου οτι δεν κανει για αρχαριους,μη τα αλλαζεις τωρα.

Τα βακτηρια μια χαρα δουλευουν και πολλοι εχουν στρωσει το ενυδρειο τους χωρις προβληματα.Αν σε εσενα δεν πετυχε γιατι εκανες λαθος βηματα δεν φταινε τα βακτηρια,φταις εσυ!

Ειδες να γραφω πουθενα οτι γενικα τα λεντ δεν κανουν? Εγω εχω γραψει οτι οι λεντοταινιες δεν κανουν και αν καποιος θελει να βαλει λεντ πρεπει να το ψαξει,να φτιαξει μονος του η να αγορασει ετοιμο με αρκετα λεφτα! Μη μας βαζεις και λογια που δεν εχουμε πει!

Δεν νομιζω καποιος συντονιστης να σε εχει απειλησει με BAN, αν ηταν να φας BAN θα το ετρωγες χωρις προηδοποιηση!

Και οτι σου ειπα για τις μπηχτες,ξερεις πολυ καλα ποιες εννουσα και τις εγραψες και εδω!

Και που σαι,μη μας απειλεις οτι δεν θα ξαναγραψεις,ο καθενας κανει αυτο που θελει και το κανει χωρις να χρειαζεται να το φωναζει...

Καλη συνεχεια και σε σενα!

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι κρίμα αυτό που γίνεται τώρα αλλά αφού το θέμα ονομάζεται "Λογική Διαλόγου" θα πω την άποψή μου γιατί έχω εντοπίσει κάνα δυο πραγματάκια κι εγώ. Ο Τάκης, επειδή τον παρακολουθώ, ξέρει να κάνει σωστά ένα διάλογο με την έννοια ότι δέχεται και σέβεται την άποψη του συνομιλητή και αφού έχει προσωπική γνώμη την εκφράζει και μετά τα ακούει. Αυτό είναι το βασικότερο σε ένα διάλογο. Αν το στοιχείο αυτό λείπει, ας γίνεται μονόλογος να τελειώνουμε και μετά λύπης μου ρε παιδιά αυτό το έχω δει αρκετές φορές. Προσωπικά, βλέποντας τις διαμάχες - προστριβές και τα "χωσίματα" των πιο έμπειρων στο χώρο σε κάποιους διαφωνούντες με τα "δεδομένα" γύρω από το χόμπι του ενυδρείου, έχω φοβηθεί να εκφράσω άποψη επί θεμάτων αρκετές φορές, πριν καιρό έχω κάνει πίσω στο να ανοίξω ένα θέμα που ήθελα να συζητήσω μια ιδέα μου και τελικά έμεινε μια απλή ιδέα και το χειρότερο, έχω πέσει στην παγίδα (μια φορά ευτυχώς) να συμβουλέψω έναν αρχάριο σε κάτι πολύ απλό (μη φαντάζεστε αστροφυσική) αλλά εγώ να μη το πιστεύω στ' αλήθεια. Αυτό σας φαίνεται λογικό; μήπως κάτι δε πάει καλά; Ναι, μπορεί στο χόμπι να κόβω βόλτες ακόμα μπουσουλώντας αλλά έχω δει και έχω δοκιμάσει πράγματα και έχω αποκτήσει άποψη. Αν φοβάμαι να τη λέω, κάτι δε πάει καλά. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για τον Τάκη (μιας και εκείνος ήταν η αφορμή να ανοίξει αυτό το θέμα), δε τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχουμε μιλήσει ποτέ στο τηλέφωνο αλλά τον σέβομαι σα χομπίστα γιατί έχω δει να προσφέρει γνώση στους αρχάριους με πολύ ευγένεια και θέτοντας και τον εαυτό του ακόμα στη διάθεσή τους, ναι, το έχουμε δει πάααρα πολλές φορές όπως βέβαια και με άλλα παιδιά, δεν είναι ο μόνος. Ξέρετε γιατί τον σέβομαι τόσο πολύ; γιατί παλιότερα σε ένα άλλο φόρουμ, θυμάμαι οτι είχε μπει κυριολεκτικά σα γκάβακας και ήμουν από τους πρώτους που τον συμβούλεψαν για βασικά πράγματα που έκανε λάθος. Ε, από τότε εγώ έχω μείνει σχεδόν στάσιμος ενώ εκείνος προσπάθησε περισσότερο, πειραματίστηκε, ρίσκαρε, διάβασε περισσότερο και τώρα έχει γίνει δάσκαλός μου (όπως πολλοί από εσάς υπήρξατε και υπάρχετε ακόμα) σε πολλά. Η αλήθεια είναι ότι δέχεται επιθέσεις και μάλιστα είναι από τους λίγους που τις δέχεται αρκετά σκληρές. Θα ήθελα να σταματήσει να γίνεται αυτό γιατί κι άλλο μέλος που επίσης εκτιμούσα, δε γράφει πλέον για τον ίδιο λόγο. Διάλογος σημαίνει πρωτίστως σεβασμός στον συνομιλητή και στην άποψή του και φυσικά ο διάλογος δε γίνεται πάντα για να κατασταλάξουμε κάπου και να βγει ένα τελικό συμπέρασμα με το οποίο θα συμφωνούν όλοι, είναι σχεδόν αδύνατο κάτι τέτοιο.

Κάπου είχα διαβάσει αυτό και το κράτησα, για διαβάστε:

Είναι αλήθεια πως ο διάλογος και ως ευταξία και ως μέσο, σηματοδοτείται διαφορετικά από τον ισχυρό και διαφορετικά από τον αδύνατο, αλλιώς τον βλέπει «ο έχων» και αλλιώς «ο μη έχων», άλλα προσδοκεί ο νικητής και άλλα ο νικημένος. Πρώτη λοιπόν προϋπόθεση για έναν δημιουργικό και αποτελεσματικό διάλογο είναι η ισοτιμία των διαλεγομένων, η από ίσης θέσεως και ισχύος, ηθικού βέβαια χαρακτήρα, διεξαγωγή του οποιουδήποτε διαλόγου. Όταν μέσα στο οικογενειακό σαλονάκι ο αυταρχικός σύζυγος τρομοκρατεί το έτερον ήμισυ ή οι γονείς τα παιδιά ή και αντίστροφα, φυσικό είναι να μη μπορεί να σταθεί διάλογος με δημιουργικά αποτελέσματα από την αυταρχικότητα και τη βία του δυνατού σωματικά, πνευματικά ή οικονομικά μόνο ταλαιπωρία και δυστυχία μπορεί να προκύψει. Το ίδιο συμβαίνει όταν ευρύτερα σύνολα, κοινωνικές ομάδες ή τάξεις, κράτη και ενώσεις κρατών, χρησιμοποιούν για τη διευθέτησή των μεταξύ τους διαφορών το διάλογο ως τέχνασμα, ενώ δεν αναγνωρίζουν στο συνομιλητή τους το δικαίωμα της ισοτιμίας. Ισοτιμία με άλλα λόγια στο διάλογο σημαίνει να μπορεί το κάθε μέρος να εκφραστεί ελεύθερα, χωρίς να απειλείται από τα πλεονεκτήματα του άλλου.

 

Δε θα πω κάτι άλλο, πιστεύω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Καλή συνέχεια σε όλους μας.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Αρχή δια λόγου κάναμε πάλι ρε παιδιά,

Πολυ σημαντικά θέματα για να τσακωνόμαστε :P τελικα δε παυουμε ποτε να είμαστε παιδιά

Καμία κοπελια να έμπαινε θα έπεφτε κάτω απο τα γέλια ρε μάγκες :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδη πρεπει να υπαρχει και η αποψη ενος νεου μελους θελω να πω τα εξης.Εγω γραφτηκα σε 2 φορουμ συζητησεων για την αγαπημενη μου ασχολια το ενυδρειο με σκοπο την ανταλαγη αποψεων,την λυση σε πιθανον προβληματα αλλα και για ψυχαγωγια.Μονο αυτα με ενδιαφερουν.Επιστημονας δεν ειμαι - τσαγκαρης λαικος τυπος ειμαι και προτιμω τις ευκολες απαντησεις απο τις αναλυσεις σε βαθος.Για μενα μιλαω γιατι καποιος αλλος εδω μεσα μπορει να ψαχνει πληροφοριες για την πτυχιακη του.

Τιμω και ευχαριστω ολους οσους μου απαντανε οτι και οπως μου το πουνε.Απο εκει και περα ο καθενας εχει τις αποψεις του συμφωνα με τις εμπειριες του και οι αποψεις αυτες ειναι φυσιολογικο να ειναι διαφορετικες.Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε και καταλαβαινουμε ποιες απο αυτες κραταμε και ποιες αποριπτουμε.Ειναι κριμα να υπαρχουν κοντρες στα μελη,κυνηγι δημοσιοποιησεων,παλαιοτητες και εξυπναδες πραγματα που μας χαλανε και δεν αρμοζουν με αυτο που ολοι μας ειμαστε εδω και κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τελιωσα το πολυτεχνείο με 10 για να μπορώ να έχω εμπεριστατομενη άποψη σε τούτο εδώ το φόρουμ και και να μην πέφτω θύμα φαλκιδεψεις

Link to comment
Share on other sites

Τα πραγμτα παιδια ειναι πολυ απλα...

Στο χομπυ μας δεν υπαρχει μονοδρομος...

Ολα τα πραγματα ,τα παντα σχεδον μπορουν να φερουν το ιδιο αποτελεσμα με χρηση διαφορετικων στοιχειων.

Τι θελω να πω .

Οτι πχ βιολογκικο υλικο  , ελαφροπετρα το πεις , sera , seachem τοπεις . θα εχεις το ιδιο  αποτελεσμα.

Δευτερο πχ, δεν υπαρχει το καλυτερο υποστρωμα  για φυτα, οτι και να βαλεις τα φυτα θα μεγαλωσουν. 

Απο θεμα λιπανσης ?

Τα ιδια, εγω προσωπικα χρησιμοποιω σκονες, και πολλες απο αυτες ειναι απο αγροτικα μαγαζια,

Τα φυτα ειναι μια χαρα.

Γενικα απο μεριας μου παντα βλεπω ενα πραγμα να το κανω οσο ποιο οικονομικα γίνεται , γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει και νοημα το να κανεις το ιδιο πραγμα και να το πληρωνεις 2-3 πλασια τιμη.

 

Ο διαλογος πρεπει οπωσδηποτε να γινεται,  χωρις διαλογο παμε πισω το χομπυ. 

Και πολλοι πρεπει να βαλετε στο μυαλο σας , οτι ενα χ  αποτελεσμα μπορουμε να το καταφερουμε με πολους διαφορετικους τροπους....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, συμφωνώ  με όλα και όσους έχουν γράψει κάτι πάνω στο θέμα του διαλόγου.

Γιατί ?

Μα γιατί "όλοι" όσοι έγραψαν κάποιο σχόλιο εδώ, υποστηρίζουν την ελευθερία στην έκφραση, τον σεβασμό στην διαφορετική άποψη, και όλοι αποδέχονται ότι καποια πράγματα μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους εξίσου αξιόλογα.

 

Συνεπώς μα τον θεό δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο τόσο νταβαντούρι ?

 

Σαν νέος στο χώρο και στο forum δεν γνωρίζω προσωπικά ακόμη πολλά άτομα. Έχω πει όμως κατ' επανάληψη ότι είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα κάποια άτομα μέσα από αυτό το forum και τα οποία είχαν την διάθεση όχι απλά να με βοηθήσουν αλλά να με πάνε 10 βήματα πάρα κάτω. ε, ένα από αυτά τα άτομα είναι και ο Τάκης_gt.

 

Τον εκτιμώ πάρα πολύ και δεν θα συμφωνούσα με την οποιαδήποτε απόφαση του να σταματήσει να συμετέχει και να βοηθάει μέσα από αυτό το forum.

Το ίδιο εύχομαι και για όλους αυτούς που έχουν να προσφέρουν κάτι (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία).

 

Παιδιά,,,,,, το χόμπι μας κάνουμε.

 

Αφου συμφωνούμε στις βασικές αρχές και στην ουσία του θέματος, γιατί πρέπει να βγαίνουμε διαφωνούντες ??????????

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καποια ατομα σαν τον takis_gt ανεβαζουν το επιπεδο, τον σκοπο αλλα και την επισκεψημοτητα αυτου του forum.Ειναι παντα μετοχος σε ολες τις συζητησεις και προθυμος να βοηθησει και μεσα και εξω απο το forum.

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει καποια στιγμη να σταματησει αυτο το πραγμα με την φαγωμαρα...

Μας κανει να φαινομαστε μικροι και λιγοι και καθε φορα που ερχομαστε σε αντιπαραθεση κονταινουμε και καμποσους ποντους...

Δεν μας αξιζει!!!

Εγω προσωπικα δεν θα πω πολλα για τον τακη παρα μονο οτι μου εμπνεει μονο σεβασμο και αυτο ειναι το αλφα και το ωμεγα για μενα(παρολο που δεν τον γνωριζω προσωπικα)..

Οπως και ο σοκολατενιος που μου λειπει ο καθαρος τροπος που εγραφε και το ποσο δικαιος και αμεροληπτος ηταν στις αποψεις του...

Εγω τωρα προσωπικα γραφω για βαλω τις γνωσεις μου γυρω απο το χομπι σε σειρα και οπου μπορω να συνεισφερω με οποιονδηποτε τροπο γιατι γνωριζω ποσο δυσκολο ειναι να μαθαινεις χωρις βοηθεια και δεν θα σταματησω μεχρι να τα καταφερω...

Θα δεχτω οποιονδηποτε τροπο λογικης διαλογου αρκει να μην με προσβαλει και σιγουρα δεν θα το κρατησω μανιατικο αν καποιος το κανει αλλα θα προσπαθησω να του αποδειξω οτι κακως φτασαμε σε κοντρα και οτι βγαινουμε και οι δυο χαμενοι..

Γιαυτο ειναι ο διαλογος αλλωστε αλλιως θα μονολογουσαμε και θα τρωγομασταν με τον ιδιο μας τον εαυτο σαν τρελοι..

Δεν ειναι λιγες οι φορες αλλωστε που εχω αναθεωρησει μεσα απο διαλογο υγιη ή μη....

Πολλα παιδια εδω μεσα εχουν χτυπησει ταβανι σε συγκεκριμενους τομεις στο χομπι(πχ ο ρασταφιαν στα φυτα ή ο σταματης στις ασθενειες και σε αλλους τομεις) αυτο δεν κρυβεται αλλα δεν τους κανει αυτοματα και παντογνωστες ουτε τους δινει το δικαιωμα να ειναι περισοτερο ανθρωπινες οντοτητες απο αλλους(προς θεου δεν μιλαω συγκεκριμενα για αυτα τα ατομα στο θεμα συμπεριφορας)....

Σιγουρα οταν μιλαμε εμπειρικα δεν χρειαζονται τρελες ερευνες αλλα θα ηταν χρησιμες οταν δεν φτανει μονο ο διαλογος για να βγαλουμε καποιο συμπερασμα πιο μασιφ..

Συμφωνω με ολους πιο πανω και εγω...

Ας εκφραζεται ο καθενας οπως θελει απλα να θυμαται οτι εκει που τελειωνει η δικη του ελευθερια λογου ξεκιναει η ελευθερια λογου καποιου αλλου...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να κάνουμε έναν διάλογο χωρίς την παραμικρή πρόθεση αντιπαράθεσες εσφαλμένα αρκετοί (μπορεί καμιά φορά και εγώ) να το εκλαμβάνουμε σαν φαγωμάρα, και γιατί κάποιοι μπαίνουν και με χψ ποστ ειρωνεύονται η βρίσκουν ευκαιρία να την πουν σε κάποιον.

Γιατί ο διάλογος αυτός κατάντησε κείμενο υποστήριξες του Τάκη;;;;

Δηλαδή η ουσία του διαλόγου ήταν να βγούμε και να υποστηρίξουμε τον χ ή τον ψ χομπίστα;

Ή να ευλογήσουμε τα γένια του Τακι, του Κώστα, του Χρήστου, του Σταμάτη κοκ……

 

Αγανάκτησα απύθμενα και δεν πρόκειται να συμμετέχω ποτέ σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

 

Είμαστε ανεπίδεκτοι διαλόγου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...