Jump to content

Jordanella floridae, που χάθηκαν αυτά τα ψάρια?


griffin_23

Recommended Posts

ψάχνω αυτά τα ψάρια εδω και χρόνια τώρα αλλά έχουν εξαφανιστεί απο την Ελληνική αγορά. είχα αγοράσει το 2004 αν θυμάμαι καλά και είχα κάνει πολλές αναπαραγωγές και είχα χαρίσει ουτε θυμάμαι πόσα ψάρια. μετά απο λίγο μετακόμισα και τα χάρισα όλα. όταν μετά απο χρόνια πια τα αναζήτησα δεν τα βρήκα πουθενά. τα έχετε δει σε κάποιο μαγαζί πρόσφατα? υπάρχει κανείς που τα έχει αυτή την στιγμή ή να έχει αναπαραγωγές απο αυτά τα ψάρια. είχαν πολύ ωραίο χαρακτήρα συν ότι την τριχωιδή άλγη την τσάκιζαν. 

 

http://www.seriouslyfish.com/species/jordanella-floridae/

 

jordanella_floridae.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου , δυστυχως πολλα ψαρια εχουν χαθει απο την ελληνικη αγορα και σε αυτο, το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το φερουμε εμεις οι χομπιστες που αγοραζουμε τα ιδια και τα ιδια. Πλατυ, γκαπυ, δισκους,σκαλαρια, λαμπιντο, γκουραμι και νεον!

Ετσι λοιπον το πετσοπ δεν θα φερει ποτε καποιο περιεργο ψαρι που σε συνδυασμο και με την κριση, θα το χρυσοπληρωσει και θα του μεινει!

Link to comment
Share on other sites

Και απο οτι βλεπω ειναι ευκολο σχετικα ψαρακι ωστε να κρατηθεί και απο νεους εντελώς στο χωρο!!! Νομιζω με μια Προπαραγγελια καποιο πετσοπ θα μπορέσει να το φερει...

Link to comment
Share on other sites

Λευτερη εχεις προσπαθησει να τα παραγειλεις;;

Υπαρχουν πετ που μαζι με τις ομαδικες παραγγελιες που κανουν σαν μαγαζια φερνουν και ψαρια απο παραγγελιες πελατων τους...

Link to comment
Share on other sites

έχω ρωτήσει αρκετά μαγαζιά και δεν τα φέρνει κανείς, ούτε με παραγγελία. απο συζητήσεις που είχα και με τους μαγαζάτορες η Ελλάδα πλέον έχει πολύ κακή φήμη λόγο της κρίσης, capital copntrols και οι εισαγωγές πολλές φορές είναι κακής ποιότητας, μας στέλνουν δηλαδή ότι ξέμεινε και δεν ρισκάρουν πλεον να φέρουν ψάρια που μπορεί κάποιος να μην τα αγοράσει ή που δεν θα έρθουν σε μεγάλους αριθμούς. εδω δεν τους κατηγορώ να πω την αλήθεια.

 

Αλλά εμείς ως χομπίστες έχουμε διώξει πολλά πανέμορφα ψάρια απο τα ενυδρεία μας, οι αναπαραγωγές είναι τα ίδια και τα ίδια ψάρια και αυτό φαίνεται και απο τις παρουσιάσεις ενυδρείων απο την ψαροσύνθεση τους.

εγώ τα πρώτα χρόνια έκανα αναπαραγωγές όπως σχεδόν όλοι οι νεοι χομπίστες kribensis και Apistogramma agassizii σε species tanks και έδινα σε άλλους. μετα που απέκτησα περισσότερη εμπειρία έφτιαξα 3 ενυδρεία με Jordanella floridae, Nanochromis parilus και Tateurndina ocellicauda και έδινα γένες για 1,5-2 χρόνια μέχρι που μετακόμισα. αυτό σημαίνει ότι πολλόι τα πήραν χωρίς να ενδιαφερθούν για αναπαραγωγές και εξάπλωση του είδους σε άλλους χομπίστες. ξέστησαν το ενυδρείο τους και τέλος ή απλά πέθαναν απο κακές συνθήκες. κρίμα, υπήρχε ενδιαφέρον κάποτε σε αυτό το κομμάτι χωρις χρηματικό αντάλαγμα απο πολύ κόσμο.

   

https://www.youtube.com/watch?v=mpWjYgpfnGQ' title="Επόμενο">

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, και εγώ αναζητούσα αυτό το ψαράκι, αλλά δε βλέπω να υπάρχει πουθενά...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα παιδια το abyssos παρελαβε τα συγκεκριμενα ψαρια... http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/koinoniko-enudreio/balantiocheilos-melanopterus-10cm-clone/ οριστε και το λινκ για οποιον ενδιαφερεται 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...