Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα μελη του aquazone,λεγομαι Αλεξανδρος και ειμαι περιπου 17 χρονων, απο μικρος για καποιο περιεργο λογο μου αρεσαν τα ψαρια και γενικα η θαλασσια ζωη.Φτιαχνω αυτο το θεμα για να ρωτησω αν ξερει καποιος το καλυτερο μερος στην ελλαδα για σπουδες ιχθυολογιας (σκεφτομαι παν.Αιγαιου) και ισως μερικα χαρακτηριστικα απαραιτητα για μελετες τετοιου ειδους.Ηδη πιστευω πως γνωριζω αρκετα πραγματα:μπορω να αναγνωρισω τα περισσοτερα ειδη της μεσογειου εκτος των σπανιοτερων ξερω αρκετα απο θαλασσια οικολογια,βιοποικιλοτητα στα περισσοτερα μερη και βιοτοπους του κοσμου απο υφαλους και κελπ σε μανγκροβια και τις μεγαλες λιμνες και αναγνωριζω βεβαια ολα τα συνηθισμενα ειδη στο χομπι και στις θαλασσες,κανω ακομα και βιντεο σε καναλι στο youtube και εργασιες που παρουσιαζω στο σχολειο μου, πηρα προσφατα και μερος σε επιστημονικο συνεδριο για να τονισω το φαινομενο της λεσσεψιανης μεταναστευσης.Οποτε αν καποιος σχετικος με το επαγγελμα μπορουσε να μου δωσει καποιες συμβουλες θα το εκτιμουσα πολυ!

 

Ευχαριστω εκ των πρωτερων

Αλεξανδρος

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι αν στοχεύεις για ανώτατες σπουδές που στο εύχομαι ολόψυχα Αλέξανδρε  τοτε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ειναι η καλύτερη επιλογή...

 

 

http://www.mar.aegean.gr/index_el.php

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

 

έχω βρεθεί στην θέση σου και επέλεξα τις σπουδές στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα ζωικής παραγωγής και

υδατοκαλλιεργιών.     Τσέκαρε την σχολή αυτή. Θα σου πρότεινα να μην επιλέξεις κάτι που θα σε περιορίζει στην αγορά εργασίας αργότερα...  

   

Καλή φώτιση!

 

Σπύρος Βεσσαλάς

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και τα παιδιά πάνω, το Παν. Αιγαίου έχει τμήμα Ωκεανογραφίας, το οποίο ασχολείται κυρίως με ωκεανογραφία, όχι τόσο πολύ ψάρια.

Το ΓΠΑ έχει λίγα μαθήματα "ιχθυολογίας" και είναι κυρίως τμήμα Γεωπονίας, με τα 3 (νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λάθος) πρώτα χρόνια να περιλαμβάνουν γενικά μαθηματα.

Τα τμήματα Βιολογίας έχουν και αυτά μαθήματα ιχθυολογίας και οικολογίας.

Υπάρχει και το τμήμα Ιχθυολογίας του Γεωπονικού πανεπιστημίου στο Βόλο, που ασχολείται με ψάρια και ιχθυοκαλλιέργειες.

Είναι και το ΤΕΙ Μεσολογγίου με το τμήμα Ιχθυολογίας, που εξειδικεύεται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

 

Και όπως ανέφερε και ο Σπύρος, η επιλογή σου δε θα πρέπει να σε δεσμεύσει, εκτός και αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Link to comment
Share on other sites

Για ιχθυοκαλλιεργιες δεν με πολυενδιαφερει αλλα για ερευνα

Link to comment
Share on other sites

Επισης η Ωκεανογραφια δεν εχει και κατι που λεγεται βιολογικη ωκεανογραφια? αυτο δεν θα επρεπε να ειναι αρκετα κοντα στην μελετη της θαλασσιας ζωης?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά η ωκεανογραφία είναι η μελέτη του συνόλου των παραγόντων της θάλασσας και χωρίζεται χονδρικά σε φυσική, χημική και βιολογική.

Εάν σου αρέσει αυτός ο τομέας μπορείς να επιλέξεις τη σχολή στη Λέσβο, που είναι εξειδικευμένη πάνω στο θέμα αλλά και κάποιο βιολογικό τμήμα εάν θες να εξειδικευτείς στη βιολογική ωκεανογραφία. Ή και ακόμα κάποια σχολή θετικών επιστημών και αργότερα κάνεις και ένα μεταπτυχιακό.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα, λίγο αργα πλέον που στελνω αλλα τωρα είδα το θέμα και το παραθέτω για οποιονδήποτε θελει να ασχοληθεί μελλοντικά με το αντικείμενο. Το πλέον εξειδικευμένο τμήμα Ιχθυολογίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα είναι το παρακάτω! http://www.apae.uth.gr

Το τμήμα στο Παν. Αιγαίου ειναι επισης μια καλή επιλογή. Αυτα τα 2 βγάζουν ιχθυολογους!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...