Jump to content

Αστερινες


tasosgv

Recommended Posts

ειναι τελικά επικίνδυνες για το reef ? εγώ πάντως που τις παρακολουθώ 2 χρόνια και κάτι στο δικό μου τις βλέπω μόνο όπου εχει άλγη 

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί χομπίστες, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν αστερίες του είδους asterina στο ενυδρείο τους για πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ότι τρώνε οτιδήποτε αξιόλογο, ούτε αναπαράγονται αρκετά ώστε να γίνονται αντιαισθητικοί.

Μια σειρά από χομπίστες έχουν παρατηρήσει ότι τρώνε κοραλλίνη στο ενυδρείο τους. Εάν αυτό είναι ανήσυχο ή όχι εξαρτάται από τον αριθμό τους. Κάποιοι χομπίστες έχουν παρατηρήσει ότι τρώνε μαλακά κοράλλια, όπως του γένους protopalythoa ή του γένους briareum. Πολλοί επίσης προειδοποιούν ότι αυτοί οι αστερίες είναι μανιώδεις καταναλωτές SPS κοραλλιών.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι γρήγορα αναπαραγόμενες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν σε αριθμούς πανούκλας και να γίνουν κάπως αντιαισθητικές στο ενυδρείο. Υπάρχουν, επίσης, μερικές θεωρίες που θέλουν πολλούς οργανισμούς ενυδρείων, από τη στιγμή που εξαντλείται η κανονική τροφής τους, να αρχίζουν να ψάχνουν για άλλα πράγματα στη δεξαμενή και άρα τα ενυδρεία που έχουν μεγάλους πληθυσμούς (ή που διατηρούνται υπερβολικά "καθαρά") μπορεί να βρίσκονται περισσότερο σε κίνδυνο "κακής συμπεριφοράς" από τους asterina .

Κάτι άλλο που παίζει, είναι παρόμοιο με τα bristleworms που επιτίθενται σε κοράλλια που πεθαίνουν. Κατηγορούνται για το θάνατο κοραλλιών, όταν στην πραγματικότητα τρώνε απλά το νεκρό ιστό του κοραλλιού που πεθαίνει από άλλες αιτίες.

Σε γενικές γραμμές, όσο βλέπω τους asterina στα τζάμια ή στα βράχια και όχι στα κοράλλια, τους αφήνω ήσυχους. Μετά από πολλά χρόνια στο χόμπι, έχω συνειδητοποιήσει ότι το να έχω κάτι στο ενυδρείο, που μπορεί μια στο τόσο να φάει έναν από τους ταχύτατα αναπαραγόμενους πολύποδες, δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Οταν ειχα πρωτοδει αστερινος στο ρεεφ μου νομιζα πως γενανε οι αστεριες:usd::bigemo_harabe_net-193:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...