Jump to content

Λιτρα και ψαροσυνθεση για κοινωνικο τανγκανικα


NicKtheGreeK1100

Recommended Posts

Καλησπερα και καλη χρονια στην παρεα. Αν και ψιλοασχετος με ενυδρεια εχω στα υποψην μου ενα προτζεκτ (κοινωνικο τανγκανικα) για το μακρινο μελλον. Προς το παρον δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε το χρημα αλλα επειδη με εχει φαει το σαρακι θα σας πρηξω λιγο.

 

Για αρχη προσπαθω να σκεφτω μια ψαροσυνθεση για 250-450 καθαρα λιτρα. Ενα ζευγαρι tretocephalus και leleupi, με ενα χαρεμακι shell dweller (callipterus, brevis ή ocellatus). Ως πιο επιθετικα ειδη φανταζομαι οτι χρειαζονται γυρω στα 300-350 λιτρα?

Mια διαφορετικη ψαροσυνθεση με πιο ειρηνικα ψαρακια που σκεφτηκα ειναι ενα ζευγαρι julidochromis, eretmodus/spathodus/tanganicodus και ενα απο τα παραπανω shell dwellers ή ενα χαρεμακι enantiopus χρειαζονται περιπου 300 λιτρα? Βεβαια εδω με τις κιχλιδες goby τιθεται και το διατροφικο θεμα γιατι απο οσα ξερω ειναι φυτοφαγες.

Και φυσικα σε καθε περιπτωση αν το επιτρεπουν τα λιτρα και μια ομαδουλα cyprichromis ή paracyprichromis?

 

Παρακαλω βοηθηστε, δεν μπορω να κοιμηθω το βραδυ :P 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα διαβασμενο σε βρισκω!

Πολυ καλη σκεψη το κοινωνικο τανγκανικα και οι επιλογες που σκεφτεσαι εχουν αρκετο ενδιαφερον.Επισης τα λιτρα μου φαινονται αρκετα καλα,οχι οτι περισσοτερα θα ηταν ασχημα.Θα ελεγα να περιμενεις μια απαντηση απο αυτους που εχουν κοινωνικα τανγκανικα να σου πουν αοπο προσωπικη εμπειρια πως τα πανε τα ψαρια μεταξυ τους.Εγω ειμαι κολλημενος με τα species αλλα αυτο με τον υπνο να το προσεξεις.Το εχω και εγω και δεν ειναι καλο,με οδηγει στο 3 ενυδρειο (καραντινες/γεννηστρες δεν πιανονται) και ο χωρισμος ειναι κοντα. ;P

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα oντας φοιτητης βλεπω να με διωχνουν οι γονεις απο το σπιτι. :P

Φυσικα αν μπορουσα να βαλω παραπανω λιτρα θα το εκανα και θα εβαζα τα παντα ολα μεσα απο ειδη αλλα δυστυχως ακομα και με αυτα τα λιτρα δεν ξερω κατα ποσο πραγματοποιησιμο ειναι γιατι δεν μενω μονος, και δεν εχω την αισθηση του χωρου.

Δηλαδη τι διαστασεις (και κυριως ποσο μηκος) πρεπει να εχει το ενυδρειο για να ειναι καλα τα λιτρα και να τα πηγαινουν καλα τα ψαρια μεταξυ τους? 140χ50χ50 για παραδειγμα?

Link to comment
Share on other sites

Μελετα το λιγο κ θα τα πουμε μολις βρω χρονο.Καλως μας ηρθες στην αφρικη!!!

Link to comment
Share on other sites

Το εχω δει ηδη μην ανησυχεις, απο τετοια ενυδρεια εμπνεομαι. Παντως απο οσα εχω διαβασει στο θεμα δεν εμαθα κατι παραπανω. Επισης δεν γινεται με τιποτα να βαλω τοσα λιτρα δυστυχως, και στα 400 ειμαι πολυ οριακα :( 

Link to comment
Share on other sites

300 με 400 λιτρα ειναι μια χαρα αν πας στην δευτερη ψαροσυνθεση με πιο ειρηνικα ψαρια,που προσωπικα τα θεωρω και πολυ πιο ενδιαφεροντα.

Το βασικο ομως ειναι απο που σκοπευεις να παρεις ψαρια και τι επιλογες εχεις.Θελω να πω πχ τα tanganicodus ειναι υπεροχα ψαρια.Μπορεις ομως να τα βρεις στην αγορα?

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε μου στα "σκληρα" νερά του φορουμ!

Θα βοηθούσε πολύ αν κατέληγες(στο περίπου)στις διαστάσεις του ενυδρείου. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για ψαροσυνθεση.

Επειδή το πρώτο σου διάβασμα το έχεις ρίξει, θα έχεις καταλάβει οτι οι διαστάσεις παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στο τι ψάρια μπορούμε να φιλοξενήσουμε.

Επίσης όπως σου είπαν και πιο πάνω, τσέκαρε και τι ψάρια εισάγονται στην Ελλάδα.

Κάτι άλλο που μπορω να σου πω, είναι οτι δεν χρειάζεται να αρχίσεις με πολύ μεγάλο ενυδρείο. Μπορείς να αρχίσεις με 60-100 λίτρα και παίξε μπάλα εκεί να δεις πως θα πάει. Οικονομικά και χωρίς γκρίνιες από γονείς. :thumbsu:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον επανερχομαι, με γρηγορες διαστασεις που πηρα παιζουν δυο εκδοχες, η πολυ καλη (150-160χ50χ60) και η οχι και τοσο καλη (110χ50χ60). Βεβαια μεχρι να ξεκινησει το προτζεκτ ποιος ξερει τι θα εχει αλλαξει στα δεδομενα του χωρου. Στα 110 εκατοστα μηκος φανταζομαι μπορω να εχω υποψην μονο την δευτερη πιθανη ψαροσυνθεση και στα 150-160 μπορω να παιξω κατι στο ενδιαμεσο αφου μιλαμε για καλο μηκος με 450 λιτρα και πανω. 

Επισης για την διαθεσιμοτητα των ψαριων απο οσα εχω αναφερει, μονο τα goby cichlids φαινεται να σπανιζουν πολυ στην αγορα (αλλα και παλι νομιζω πως οποιος ψαχνει-βρισκει!) :D 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...