Jump to content

Αlbum cover βινιλίου


Recommended Posts

...πριν από λίγα λεπτά άκουγα το Pigs από τους Pink Floyd και έβλεπα το εξώφυλλο από το αλμπουν και θυμήθηκα τις εποχές που σχεδόν κάθε δίσκος βινυλίου είχε για εξώφυλλό και ένα έργο τέχνης. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να πωσταρουμε κάποια από τα κορυφαία εξώφυλλα βινυλίου με βάση τα γούστα μας. 

 

Άρχίζω με το album cover pink floyd animals. Φανταστική είναι και η ιστορία για την δημουργία αυτού του κοβερ.

Στις  2 Δεκεμβρίου του 1976 το συγκρότημα και ένα μεγάλο συνεργείο βρίσκοντε στο Battersea Power στο Λονδίνο για να φωτογραφίσει ο Aubrey Powell την ιδέα του Roger Waters, το εξώφυλλο του συγκροτήματος.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατευτικέ ένα γουρούνι 9 Χ 4,5 μέτρα μπόλικες μπουκάλες ήλιο, πολύ λεπτά σχοινιά κάμερες και ένας ελεύθερος σκοπευτής για την περίπτωση που κοπούν τα σχοινιά και φύγει το γουρούνι.

Γέμισαν το γουρούνι με ήλιο, αλλά το γουρούνι δεν γέμιζε λόγο προβλήματος, τελικά το φούσκωσαν και  το ανέβασαν ψιλά αλλά φωτογράφιση δεν πήγε καλά αλλά και ο ουρανός δεν τους έκανε το χατίρι και δεν είχε τα σκούρα σύννεφα που ήθελαν.

Έτσι αποφάσισαν να ξανά κάνουν την φωτογράφιση την επόμενη μέρα ελπίζοντας πως ό ουρανός θα είχε τα σύννεφα που ήθελαν, πράγματι ο ουρανός ήταν τέλειος και άρχισαν να ανεβάζουν το γουρούνι ψιλά. Για κακή τους τύχη όμως κόπηκαν τα σχοινιά προτού προλάβουν να κάνουν την φωτογράφιση, και σαν δεν έφτανε αυτό, δεν πήραν λόγο κόστους μαζί τους τον ελεύθερο σκοπευτή με αποτέλεσμα το γουρούνι να ανέβει κοντά στα 6000 μέτρα  με πορεία προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις να ακυρώθηκαν και να συλληφθεί ο Powell και οι Pink Floyd

 

Βγήκε και ανακοίνωση:  Ο κόσμος να προσέχει ένα ιπτάμενο φουσκωτό γουρούνι, ταυτόχρονα ελικόπτερα έψαχναν το γουρούνι. Τελικά το γουρούνι κατέβηκε μόνο του αργά το βράδυ με ένα άκρος κωμικό τρόπο.

 

Ένας πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία και είπε «ένα γουρούνι προσγειώθηκε στο αγρόκτημα μου και φοβίζει τις αγελάδες μου».

 

Φυσικά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι και την επόμενη μέρα επισκεύασαν το γουρούνι και αυτήν την φορά πήραν ξανά τον ελεύθερο σκοπευτή (καλού κακού), η φωτογράφιση πήγε τέλεια αλλά ο ουρανός δεν ήταν καλός.

Έτσι έκαναν μοντάζ την φωτογραφία από τον τέλειο ουρανό με τα σύννεφα και την φυτογραφία με το γουρούνι αλλά με τον γαλάζιο ουρανό και βγήκε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

maxresdefault.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θέμα Χρήστο! Πολύ ωραίο εξώφυλλό και υπέροχο συγκρότημα! Το "γουρουνάκι" είχε πετάξει και πάνω από το Ολυμπιακό στάδιο κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους το 1989. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη συναυλία που έγινε στην Ελλάδα! ΔΕΟΣ!

Έγινε επεξεργασία - kadmos
Link to comment
Share on other sites

Rolling Stones - Sticky Fingers

Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των Rolling Stones. Στo κάλλυμα, το οποίο είναι δημιουργία του Andy Warhol, υπάρχει ένα κανονικό και καθόλα λειτουργικό φερμουάρ! Ανοίγοντάς το βλέπουμε ένα ανδρικό σώμα με το απαραίτητο εσώρουχο. Τα βινύλια που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα χρόνια που εγώ τα πρόλαβα, είχαν δυστυχώς τυπωμένο το φερμουάρ. 

 

sticky.jpg

61104638.jpg

Έγινε επεξεργασία - kadmos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...