Jump to content

Elitech stc 1000 ή απομίμηση?


Corbil

Recommended Posts

Μου ήρθε απο το Ebay σήμερα (μετα απο 46 ημέρες  :bow: ) ο Stc 1000. Βέβαια ο πωλητής στην εικόνα μου έδειχνε οτι είναι ο Elitech stc 1000 και βάσει αυτού του ονόματος έκανα και την αναζήτηση. Αυτός που ήρθε δεν γράφει ούτε στο κουτι Elitech αλλά ούτε και στην πρόσοψη όπως βλέπετε και στη φώτο. Εχει πάντως 8 slots πίσω και πλαστικό σένσορα.

Η ερώτηση είναι η εξής. Επειδή πρόκειται να τρυπήσω το ντουλάπι του ενυδρείου για να τον τοποθετήσω, υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τη δουλειά που έχω διαβάσει μέσα απο τα διαφορα ποστ των περισσοτέρων απο εδώ που τον έχουν βάλει?  Να τον γυρίσω πίσω? Ειναι κάποια απομιμηση του Elitech ή αυτός είναι ο γνήσιος Elitech?

 

IMG_0263.JPG

Link to comment
Share on other sites

Είναι μια καλή απομίμηση του  Elitech, στο λέω γιατί ο δικός μου γράφει Elitech πάνω στην πρόσοψη, δεν θα έχεις πρόβλημα όμως μια χαρά δουλεύουν και αυτοί 

Έγινε επεξεργασία - Force
Link to comment
Share on other sites

Αυτος σε διαστάσεις πρόσοψης είναι ίδιος με τον Elitech σε περίπτωση που πάθει κάτι και χρειαστεί να τον αλλάξω?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.....υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός του πως τρυπάμε  και πως στερεώνεται έπειτα πάνω στο έπιπλο?

Link to comment
Share on other sites

ο πραγματικος ellitech αναφερει το ονομα του μπροστα και ερχεται σε συσκευασια πορτοκαλι που αναφερει επισης την επωνυμια της εταιριας. Αυτος που εχεις ειναι μια πιστη απομιμηση. Το εχουμε παρα πολλα ατομα απο εδω μεσα χωρις κανενα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος Corbil έγραψε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.....υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός του πως τρυπάμε  και πως στερεώνεται έπειτα πάνω στο έπιπλο?

 

Για να το στερεώσεις χρησιμοποιείς τα πορτοκαλί  'αυτάκια'

Οπότε πρέπει να ανοίξεις μια τρύπα στο έπιπλο όσο είναι οι διαστάσεις από το 'γκρι' +1mm σε ύψος και φάρδος.

Εννοείται οτι μετράς πίσω από την οθόνη....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οπότε τα αυτάκια τα βγαζω για αρχή κάνω την τρύπα στις διαστάσεις που ανέφερες και έπειτα τα ξαναβάζω και ερχονται και εφάπτονται στο πίσω μέρος του ντουλαπιου.Σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά!!

Δώσε προσοχή όμως στο κόψιμο γιατί αν κάνεις την τρύπα πολύ μεγάλη το πλαίσιο  της οθόνης δεν θα μπορέσει να καλύψει

το κενό.Καλύτερα να το κόψεις ακριβώς και με μια ράσπα ξύλου(λίμα) να το φέρεις εκεί που θέλεις...

Φυσικά δώσε βάση και στο γώνιασμα για να κάτσει ίσια ο κοντρόλερ .

Link to comment
Share on other sites

Να ναι καλά το Dremeλάκι, γι αυτες τις δουλειές!. Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια. Όταν τελειώσω μαζί του και ελπίζω με την βοήθεια όλων αυτών που διαβάζω εδώ και αντλώ πληροφορίες, να τον κάνω να δουλέψει σωστά. Θα επανέλθω δρυμύτερος.

Link to comment
Share on other sites

Να ναι καλά το forum και τα μέλη του που με τις κατατοπιστικές οδηγίες  μας ανοίγει τα μάτια σε πράγματα που ούτε θα φανταζόμασταν οτι θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Μόλις εγκατέστησα τον wannabe elitech στο έπιπλο και τον τέσταρα με τον θερμοστάτη. Ο Κινεζούλης ανταποκρίθηκε παλικαρίσια. Εβαλα το set temp στους 26 και δοκίμασα τον αισθητήρα σε κρύο νερό να δω την αντίδραση του η οποία ήταν ακαριαία. 'Αναψε τον θερμαντήρα κατευθείαν μόλις έπεσε κάτω απο τους 26. Ακόμη δεν έχω αγορασει ανεμιστηράκια για την ψύξη και αυτό θα ειναι το επόμενο βήμα.

Οκ στην φώτο θα δείτε τη θερμοκρασία του νερού στους 28,5....φταιει οτι τον θερμοστάτη τον είχα ψηλά τόσο καιρό. Η ακρίβεια του σ' αυτό που βλέπω στο θερμόμετρο μ' αυτο που βλέπω στο display ειναι για να μην πω ακιβώς η ίδια, παρα πολύ κοντά.

Καλό ειναι που το κατέβασα στους 26 ή αυτή η αλλαγή θα ταρακουνήσει τους συγκάτοικους?

 

 

 

 

IMG_0269.JPG

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο φίλος!!

Τα ψαράκια δεν θα έχουν κανένα θέμα εφόσον η μεταβολή στην θερμοκρασία θα γίνει σταδιακά...

 

ps Βάλε μας και μια φώτο από την μέσα μεριά του ντουλαπιού να δούμε πόσο νοικοκύρης είσαι στο cable management :P

Φυσικά αν έχεις βγάλει και φωτογραφίες κατα την διάρκεια του "έργου"  θα εκτιμηθούν και σίγουρα θα βοηθήσουν μελλοντικούς αναγνώστες ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι τόσο νοικοκυρης ακόμα γιατι περιμένω να ρθουν πραγματακια που θα μου κρατουν τα πολύμπριζα ψηλά......μόλις γίνω λοιπόν αρκετα νοικοκύρης θα φανούν και τα εντόσθια των ντουλαπιών.....προς το παρών υπομονή.

 

Link to comment
Share on other sites

 Ο γνήσιος STC - 1000 της Ellitech είναι ο παρακάτω.

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQifqny6Cqr_f2Sigqo7oZHx5q2e--pvHwSMmgT4xYie9ZJXGEM

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 9 λεπτά, το μέλος PETROS_AFRICANOS έγραψε:

 Ο γνήσιος STC - 1000 της Ellitech είναι ο παρακάτω.

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQifqny6Cqr_f2Sigqo7oZHx5q2e--pvHwSMmgT4xYie9ZJXGEM

 

 

Η φωτογραφία που επισυνάψες σε καμία περίπτωση δεν αποδυκνύει ότι αυτό που απεικονίζεται στην φωτό είναι το "αυθεντικό" και ούτε η πηγή σου είναι το site της εταιρίας.Όπως σου είπα και σε άλλο πόστ και είναι η τελευταία φορά που στο ζητώ, σε παρακαλώ σταμάτα το σπαμάρισμα...

Link to comment
Share on other sites

H αλήθεια είναι ότι ο πωλητής στη φώτο μου έδειχνε σαν εικόνα αυτό που δείχνει και ο φίλος παραπάνω. Εγραφε επίσης ότι είναι ο Elitech......

Για του λόγου του αληθές ρίξτε μια ματια σ'αυτό --> eBay item number:172034055266

 

Προς το παρών δεν τον έχω πληρώσει ακομα.....Είχα ζητήσει refund μόλις τελείωνε η ημερομηνία του Ebay......τελικά ήρθε την 46η μέρα, και δεν είναι και αυτό που περιέγραφε.

Είμαι μεταξύ του να μην του δώσω τίποτα ή να του πληρώσω μόνο την αξία του controller χωρίς τα μεταφορικά. Εσεις τι λέτε?

 
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μου διαφεύγει κάπου εμένα πέρα από την φώτο δεν γράφει κάπου για elitech ....

Αν κοιτάξεις μάλιστα από κάτω το description στο Item specifics γράφει

Brand: Unbranded

 

Αν ρίξεις μια ματιά σε αυτόν  eBay item number:122317266849

Θα δεις οτι έχει σχεδόν τριπλάσια τιμή και φυσικά έχει και το αντίστοιχο brand name στο description.

 

Αν θες την γνώμη μου λοιπόν εφόσον παρέλαβες να πληρώσεις κανονικά οτι οφείλεις και μην αφήσεις feedback....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η επικεφαλίδα χώρια απο την φώτο  γράφει για Elitech Stc1000. Κανονικά θα έπρεπε να παραλάβω οτι βλέπω στη φώτο και στο αρχικό description, και όχι κάτι που να μοιάζει με αυτό.

Θα ήταν ποιο σοφό να τον πληρώσω αφού σιγουρευτώ οτι αυτος ο Κινεζούλης δε θα σκάσει σε καμια 10αρια μέρες.

Με 8 $ shipping cost και χωρίς tracking number, ο controller θα πρεπε να ναι εδω σε μια βδομάδα όχι μετα απο 1,5 σχεδόν μήνα. Γι αυτό σκέφτομαι να μην του δώσω τα μεταφορικά, αν και είμαι σίγουρος οτι για να φανεί φθηνότερος απο άλλους Controller, ο Κινεζούλης χρέωσε καπέλο τα μεταφορικά όταν οι άλλοι είχαν γύρω στα 15$ με free shipping.

Feed back δεν μπορω να του αφήσω πλέον αφού είχα κάνε open case για μη παραλαβή του αντικειμένου (στις 42 ημέρες), οπότε αφού έκλεισε το case δε βγάζει πλέον και την επιλογή για feedback.

 

Αυτο που μου δείχνεις αγαπητέ φίλε είναι UK seller και ως γνωστόν οι Αγγλοι αγοράζουν τα κινέζικα με τιμές Κίνας και τα πουλάνε με τιμές Ευρώπης. Σίγουρα πάντως με το 99,7 feedback που έχει θα ναι περισσότερο αξιόπιστος απο τον Κινεζούλη μου. Για back up αν πάθει τίποτα αυτός που έχω ο επόμενος controller μάλλον θα αγοραστεί απο αυτόν

#272449421127

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Εχει αρχίσει να με προβληματίζει αυτός ο Controller. O θερμοστάτης μου είναι ρυθμισμένος στους 28 βαθμούς και τον controller τον έχω βάλει να ανάβει τον θερμοστάτη στους 26 βαθμούς με την απόκλιση στο 0,3. Οπότε λογικά και λόγω της απόκλισης μου ανοίγει το ρεύμα στον θερμοστάτη στους 25,7. Όντως το έχω παρατηρήσει αυτό με τις αλλαγές νερού που κάνω. Γιατί μου δείχνει μόνιμα στο καντράν ότι έχω  26,8? Την θερμοκρασία την βλέπω μόνιμα μεταξύ 26,5 με 26,8 κατα τη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας. Το αναλογικό που έχω μέσα γραφει σχεδόν τα ίδια οπότε δεν τίθεται θέμα διαφοράς. Δοκίμασα μια φορά και κατέβασα τον θερμοστάτη στους 26,5 και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω απο 26. Ο θερμοστάτης είναι ενας 300αρης της JBL.

Οκ το σπίτι είναι σχετικά ζεστό αλλά σιγουρα δεν εχει πάνω απο 22 βαθμούς μέση θερμοκρασία.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν ο χώρος που βρίσκεται το ενυδρείο έχει σταθερή θερμοκρασία τότε και το ενυδρείο θα έχει σταθερή θερμοκρασία, δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει εφ' όσον και τα 2 θερμόμετρα δείχνουν πάνω κάτω την ίδια θερμοκρασία, δοκίμασες να βγάλεις τον αισθητήρα έξω από το ενυδρείο να πέσει η θερμοκρασία να δεις εάν λειτουργεί ο stc-1000, να του κάνεις ένα test. είναι αρκετά αξιόπιστα μηχανήματα πάντως αλλά καλό είναι να τα παρακολουθείς πάντα, πιστεύω ότι τον αισθητήρα τον έχεις βάλει μακρυά από τον θερμοστάτη στην άλλη πλευρά του ενυδρείου.

Link to comment
Share on other sites

Στο σαλόνι το έχω το ενυδρείο και γενικά η θερμοκρασία είναι σταθερή στο χώρο, μακρια απο μπαλκονόπορτες που ανοιγοκλείνουν. Αυτο που με προβληματίζει είναι ότι χωρίς τον controller το λαμπάκι του θερμοστάτη άναβε και έσβηνε συχνά. Ο αισθητήρας είναι αλήθεια και το γνώριζα αυτό είναι σχετικά κοντά στο θερμοστάτη και πρέπει να αλλάξω το setup κάποια στιγμή, αλλά τον έχω και ακριβώς στην έξοδο ροής του μεγάλου μου φίλτρου. Εχω κάνει το τεστ με τον αισθητήρα πριν ακόμα τον βάλω στο ενυδρείο με το κρύο και το ζεστο νερό στο ποτήρι και δούλευε μια χαρά στην απόκριση που έπρεπε.

Η απορία μου είναι πως γίνεται να μη πέφτει η θερμοκρασία κάτω απο 26 σ όλη τη διάρκεια της ημέρας όπως γινόταν χωρίς τον controller. Μήπως φταίει το ψηλού όριο που έχω τον θερμοστάτη?

Link to comment
Share on other sites

Ο θερμοστάτης πρέπει να είναι πάνω από τους 28c για να ενεργοποιηθεί όταν τον χρειάζεται ο controller μήπως είναι λάθος η ένδειξη του θερμοστάτη και οι 28c που σου δείχνει στην πραγματικότητα είναι 26+ , ανέβασε τον θερμοστάτη στους 30c, αφού πλέον τον ελέγχει ο controller, όμως καλό θα είναι να μεταφέρεις τον αισθητήρα ή τον θερμοστάτη στην άλλη πλευρά του ενυδρείου το συντομότερο για να μην επηρεάζει ο ένας τον άλλον.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...