Jump to content

ανεβασμενο ph


Recommended Posts

καλημερα!!!!!ειχε ενα προβλημα ο υπολογιστησ μου και ειχα καιρο να μπω στο aquazone....ευτυχως ομωσ φτιαχτηκε και επιτελουσ Ι ΑΜ BACK!!!!!ασ περασουμε στο θεμα μασ.....πηρα το προηγουμενο σαββατο ψαρακια για το ενυδρειο και ενα μηχανηματακι για να δινει περισσοτερεσ φισαλιδεσ στο ενυδρειο..εκανα τισ απαραιτητεσ διαδικασιεσ και ολα οκ...σημερα ομωσ παρατηρησα οτι τα φυλλα των φυτων μου εχουν απανω μια καφε στρωση...εκανα τεστακι και το ph μου ειναι κοντα στο 7.5 :) .......και βρηκα και 4 ψαρακια στον πατο...γιατι??πωσ μπορω να επαναφερω το ph?με αλλαγεσ νερου?

Link to comment
Share on other sites

Το μηχανηματακι που εβαλες λεγεται αεραντλια.

Αεραντλια και αληθινα φυτα δεν πανε μαζι.

Η αεραντλια εμπλουτιζει το νερο με οξυγονο με αποτελεσμα να σου ανεβαζει και το Ph.

Την αεραντλια γιατι την εβαλες για διακοσμηση ή για περισσοτερο οξυγονο?

Για την καφε στρωση στα φυτα ειναι καποιο ειδος αλγης, ανοιξε νεο θεμα στη σωστη κατηγορια.

Και για τα ψαρακια που βρηκες στον πατο, ανοιξε παλι νεο θεμα στην σωστη κατηγορια δινοντας καποια στοιχεια για το ενυδρειο σου.

Link to comment
Share on other sites

σωστα!!αεραντλια(δεν θυμομουν το ονομα πριν)..την εβαλα για περισσοτερο οξυγονο για τα ψαρακια μου,ειχα και πιο παλια αλλα δεν ηταν τοσο δυνατη,εβγαζε πολυ λιγο...

δεν ηξερα ομωσ οτι ισωσ μου ανεβασει το ph....τωρα τι μπορω να κανω?? το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα και η αεραντλια ειναι τησ sera 275R(δεν ξερω αν βοηθαει αυτο)...

Έγινε επεξεργασία - Maru !!
Link to comment
Share on other sites

σωστα!!αεραντλια(δεν θυμομουν το ονομα πριν)..την εβαλα για περισσοτερο οξυγονο για τα ψαρακια μου,ειχα και πιο παλια αλλα δεν ηταν τοσο δυνατη,εβγαζε πολυ λιγο...Γιατι παρατηρησες τα ψαρια σου να ανασαινουν γρηγορα?

δεν ηξερα ομωσ οτι ισωσ μου ανεβασει το ph....τωρα τι μπορω να κανω??Βγαλε την αεραντλια ή κρατα την κλειστη τουλαχιστον και ανοιξε την σε περιπτωση αναγκης.

Αν εχεις αμφιβολιες οτι εχεις ελλειψει οξυγονου στο ενυδρειο

υπαρχουν καποια τεστ που μετρανε το οξυγονο του νερου.

Έγινε επεξεργασία - AquaBoy
Link to comment
Share on other sites

δηλ να μην εχω καθολου οξυγονο μεσα στο ενυδρειο?δεν ξερω αν το οξυγονο θα ειναι αρκετο...δεν παρατηρησα να ανασαινουν γρηγορα απλα νομιζα οτι θα τα βοηθουσε γενικα..μηπωσ θυμασαι ονομασια για το τεστ??

Link to comment
Share on other sites

Θα το βρείς σε μαγαζιά με ενυδρειακά προιόντα και υπάρχει της Τέτρα αν δεν κάνω λάθος (αυτό έχω εγώ) αν και θα βρείς και απο άλλες εταιρίες!

Καλό είναι να προμηθευτείς ένα για να μπορείς να ελέγχεις την περιεκτικότητα του νερού!

:)

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω, τι εννοείς με αυτό? ή το ένα ή το άλλο?

Τουλάχιστον κατά την ημέρα ΔΕΝ χρησιμοποιούμαι αεραντλία σε φυτεμένο ενυδρείο. Όσο για το βράδυ έχει συζητηθεί πολλές φορές και η γνώμές είναι αντικρουόμενες και εξαρτάτε από την ποσότητα των ψαριών που έχουμε στο ενυδρείο. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ αεραντλία ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Για την καφέ άλγη γνωρίζω πως δημιουργείται κυρίως απο ελλιπή φωτισμό, αν έχεις φώς στο ενυδρείο σου 8-10 ώρες την ημέρα θα εξαφανιστεί. Αν έχεις και κάποιο πλεκο θα σου την φάει όλη όπως έκανε ο δικός μου.Εγω έχω αεραντλίες και στα 4 ενυδρεία μου ομως έχω πολύ λίγα αληθινά φυτά και το ph έχει φτάσει απο 6.8 μέχρι 7.2. Μήπως φταίει κάτι άλλο?? οι πιο έμπειροι εδω μέσα θα σου πουν.

Link to comment
Share on other sites

ισχυει ακριβως οτι ειπε ο μιστερ χρηστος παραπανω..........

Link to comment
Share on other sites

Την διευκρίνηση που ζήτησα πιο πάνω είναι ότι με αυτό που ειπώθηκε μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι το φυτεμένο ενυδρείο αποκλείει για κάποιο λόγο την χρήση αεραντλίας και το αντίστροφο.

Το αν τώρα η χρήση της ίσως είναι περιττή, αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Έχουμε κάποια ένδειξη πόσο μπορεί να μεταβάλει η χρήση της το ph ?

Θα ήταν ενδιαφέρον νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Η έντονη ανατάραξη του νερού που δημιουργεί η αεραντλία διώχνει σημαντικές ποσότητες CO2 που είναι απαραίτητο για τα φυτά. Μείωση του CO2 προκαλεί παράλληλα και αυξηση του pH.

Γιαυτό λέμε ότι δεν πάνε μαζί φυτά και αεραντλία. Όταν έχεις πολλά φυτά, η έλειψη CO2 γίνεται έντονη με αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων στα φυτά όπως πχ καποιες άλγες αρχικά και αργότερα κάποιες τροφοπενίες καθώς η φωτοσύνθεση είναι περιορισμένη.

Αντίθετα τη νύχτα τα φυτά απελευθερώνουν CO2 με αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου οπότε η αεραντλία ίσως έχει νόημα. Αν όμως υπάρχει καλή ανατάραξη της επιφάνειας από το φίλτρο, είναι μάλλον περιτή, όταν βέβαια η ιχθυοφόρτιση είναι φυσιολογική.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...