Jump to content

Ενυδρειο για μονομαχο


fishlover

Recommended Posts

Καλησπερα σας και παλι,

θα ηθελα να ρωτησω τι ενταση πρεπει να ειναι το φιλτρο και η λαμπα που θα βαλω στο ενυδρειο;

Ειναι 20 λιτρα και εχει ενα φιλτρο,θερμοστατη και μια λαμπα μαζι αλλα δεν ξερω τι μαρκας και τι εντασης ειναι.

Μπορει καποιος να μου πει ποια μαρκα ειναι καλυτερη και σε τι ενταση πρεπει να ειναι;

Διαβασα οτι οι μονομαχοι θελουν γενικα σκοταδι,πως μπορω να το πετυχω αυτο;

επιπλεον διαβασα οτι πρεπει να στρωσω το ενυδρειο και να κανω μετρησεις και οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης; 

1)εχω ηδη λεπτο σχετικα χαλικι στο ενυδρειο,μαυρου χρωματος.Κανει για ενα ενυδρειο με μονομαχο; μου προτειναν να βαλω και ενα ξυλο η πετρα μεσα ομως διαβασα οτι χρωματιζουν σκουρο το νερο.Αυτο ειναι καλο η κακο; τα φυτα πρεπει να τα βαλω κατευθειαν η να περιμενω να στρωσει το ενυδρειο γτ θα μου πεθανουν.

2)διαβασα οτι μπορω να παρω μπολι απο καποιον αλλο που εχει ετοιμο ενυδρειο.Δυστυχως δεν εχω φιλο που ασχολειται με αυτο και μενω αλεξανδρουπολη οποτε δεν μπορω να ερθω στις συναντησεις για να ζητησω,ουτε φυτα ουτε μπολι.Αν παρω ετοιμα βακτηρια απο το εμποριο θα γινει στρωσιμο; αν ναι μετα απο ποσο καιρο βαζω το ψαρι; το ταιζω κατευθειαν η περιμενω καποιες μερες;

3)τι τροφες πρεπει να δινω στον μονομαχο και καθε ποτε;Καθε ποτε πρεπει να κανω αλλαγες νερου;

4)στις μετρησεις που θα κανω ποσο ειναι το ιδανικο για εναν μονομαχο.

Ελπιζω να μπορεσετε να με βοηθησετε γτ ειμαι αρχαρια και οσο πιο πολυ διαβαζω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.Δεν εμπιστευομαι τα πετ σοπ και δεν θελω να αφησω αλλο το ψαρι στην γυαλα.Ευχαριστω πολυυυυ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου, σου εστειλα και προσωπικα θα σε βοηθησω και εδω οσο μπορω. Μην ανησυχεις για την ενταση της λαμπας του ενυδρειου σου, λογικα ειναι η καταλληλη για τα λιτρα σου ιδανικα υποθετω μεχρι 20 watt εισαι μια χαρα. Οι μονομαχοι δεν θελουν πολυ σκοταδι αλλα ουτε και πολυ δυνατο και εντονο φως. Ενας μετριος φωτισμος θα ηταν μια χαρα.

1) Το χαλικι σου ειναι μια χαρα Θα ηταν πολυ καλο να βγαλεις τα ψευτικα πλαστικα φυτα και οτιδηποτε πλαστικο και να βρεις αληθινα φυτα και ξυλο απο μαγαζι pet shop. Αυτο που χρωματιζει το νερο ειναι το ξυλο απο την τανινη και δεν ειναι καθολου κακο για τους μονομαχους, ισα ισα που μιμειται το νερο στο φυσικο τους περιβαλλον γιατι θελουν το νερο τους να ειναι μαλακο και ελαφρα οξινο. Τα φυτα μπορεις να τα βαλεις απευθειας χωρις να περιμενεις να στρωσει το ενυδρειο. 

2) Σε περιπτωση που δεν μπορει να βρεις μπολι για το στρωσιμο τα ετοιμα βακτηρια ειναι μια safe εναλλακτικη. Εαν μπορεις βρες το Tetra Safe Start σου λεει ακριβως πως πρεπει να το χρησιμοποιησεις και ποτε να βαλεις το ψαρι μεσα. Σιγουρα 20 λιτρα ειναι καλυτερα απο μια γυαλα. Οποτε οσο πιο συντομα τον μεταφερεις τοσο το καλυτερο. Απο την στιγμη που θα βαλεις το ψαρι μεσα το ταιζεις κανονικα απλα προσεχεις να μην παραταιζεις και να μην αφηνεις τροφες στην επιφανεια αφαγωτες.

3) Τις τροφες στις εστειλα προσωπικα οπως και την δοσολογια. Αλλαγη νερου μια φορα την εβδομαδα 20%, καλο θα ηταν απο την προηγουμενη μερα να το εχεις προετοιμασει με αντιχλωριο και να το αφησεις για κανα 24 ωρο και την επομενη που θα κανεις την αλλαγη προσεχεις η θερμοκρασια του νερου να ταιριαζει με αυτη του ενυδρειου. Ενα σωληνακι κοντα στο 1,5 μετρο μπορει να σε βοηθησει στο να βγαζεις το νερο ειτε να προσθετεις ενω παραλληλα μπορεις να καθαριζεις ελαφρα τον βυθο για τυχον ακαθαρσιες.

4) Το νερο τους θελουν να ειναι μαλακο και ελαφρως οξινο. Με τα ξυλα και εαν μπορεις να βρεις και φυλλα catappa μπορεις να κανεις ενα ιδανικο σπιτακι γι αυτον. Απλα το νερο σου θα ειναι ελαφρως κιτρινο αλλα μην σε ανησυχει ουτε τα φυτα παθαινουν κατι ουτε το ψαρακι σου. Ισα ισα θα το λατρεψει. Ιδανικη θερμοκρασια απο 26 εως 28 βαθμους γιατι ειναι τροπικο ψαρακι.

Οποιαδηποτε αλλη απορια θα χαρω να σε βοηθησω!

Link to comment
Share on other sites

Ειδα επισης οτι το φιλτρο σου εχει μονο μεσα σφουγγαρακι. Εαν το ανοιξεις και εχει χωρο βαλε μεσα οπωσδηποτε mini siporax που μπορεις να τα βρεις σε οποιοδηποτε pet shop. Εαν δεν εχει χωρο τοτε κοψε μισο απο το σφουγγαρι σου για να βαλεις μεσα τα mini siporax. Το ενυδρειο σου εχει καπακι; Εαν ναι φροντισε να μπορει να παιρνει καθαρο αερα αφου οι μονομαχοι παιρνουν οξυγονο και απο την επιφανεια του νερου. Προσοχη ομως γιατι ειναι εξαιρετικοι αλτες και πηδανε. Αν και ειμαι σιγουρος οτι σε 20 λιτρα με τα παραπανω βηματα δεν θα εχεις κανενα προβλημα και ο μονομαχος σου θα το λατρεψει. Κρυψωνες, αληθινα ανθεκτικα φυτα, λειο ξυλο και καλη φροντιδα ειναι αυτα ακριβως που χρειαζονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...