Jump to content

Iron Maiden – The Number Of The Beast: Η ιστορία πίσω από κάθε κομμάτι


Recommended Posts

Σαν σήμερα το 1982, οι  Iron Maiden κυκλοφορούν έναν πολύτιμο λίθο της heavy metal, το εμβληματικό 'The Number Of The Beast'!
Σκαλίζουμε ξανά τις ιστορίες πίσω από κάθε ένα κομμάτι του, γιατί τέτοιοι δίσκοι βγαίνουν μόνο μια φορά...

 

Iron Maiden – The Number Of The Beast: Η ιστορία πίσω από κάθε κομμάτι

 

Αν κανείς καλείτο να φτιάξει μια πεντάδα με τους δίσκους που πιστεύει πως επηρέασαν διαχρονικά περισσότερο τη μέταλ μουσική, θα ήταν πέρα για πέρα άδικο να μη συμπεριλάβει σε αυτή το ‘The Number Of The Beast’. Χωρίς να είναι απαραίτητα ο καλύτερος ή ο πιο μεστός δίσκος των Iron Maiden, αποτέλεσε το βήμα παραπάνω, αυτό που τους μετέτρεψε σε συγκρότημα παγκόσμιας κλάσης, ενσωματώνοντας το νέο τους τραγουδιστή -παιδί θαύμα- Bruce Dickinson στην μπάντα, σαν να βρισκόταν εκεί από τη μέρα της γέννησής της και που τους έκανε γνωστούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Είναι ο δίσκος που σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts και στις δύο όχθες του Ατλαντικού και παράλληλα, διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις τον έκαιγαν σε πυρές μαζικά, καθώς πίστευαν πως περιέχει σατανιστικό περιεχόμενο. Άλλοι, ακόμα πιο σκληροπυρηνικοί, τον έσπαγαν δημοσίως με σφυριά, από φόβο μήπως εισπνεύσουν σατανιστικές αναθυμιάσεις από τις φωτιές. Οι κραυγές και τα ουρλιαχτά των φανατικών βέβαια, δεν μπόρεσαν ποτέ, ευτυχώς, να σπιλώσουν αυτό το τραχύ και ακατέργαστο αριστούργημα που μας έδωσαν οι Iron Maiden μια μέρα σαν αυτή, τον Μάρτιο του 1982. Και έναν δίσκο μπορούν να τον καταστήσουν αριστούργημα μόνο τα τραγούδια του, οπότε ας κάνουμε μια αναδρομή παρέα στα έπη που απαρτίζουν το ‘The Number Of The Beast’.

 

read more

http://straightonmusic.com/2017/03/iron-maiden-the-number-of-the-beast-h-istoria-pisw-apo-kathe-kommati/

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Δυνατο αλμπουμ κι οπως λεει η περιγραφη τραχυ! Με την εννοια οτι ο ηχος τους ηταν ακατεργαστος κι οχι οτι ηταν σκληρος. Ειδικα αν συγκριθει με τα παλιοτερα αλμπουν επι DiAnno οπου εκει ο ηχος ειναι σαφως σκληροτερος! Αγαπημενα κομματια το Hallowed be Thy name και το Run to the hills.
Σιγουρα ομως οχι στην 5αδα μου των μεταλ δισκων.

Greetings from the dark side!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπημένο κομμάτι,αγαπημένη εκτέλεση,αγαπημένο Live....

Κάθε φορά που το ακούω κυριολεκτικά ανατριχιάζω .....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...