Jump to content

Ο γκρινιάρης ξανά χτυπά.


Χρήστος

Recommended Posts

Ωραία η παιδική χαρά και χρειάζεται στην ζωή μας όπως και το καφεδάκι και ο χαβαλές, αλλά όλο το ίδιο γεύμα το βαρέθηκα δεν βλέπω ποιοτικά θέματα και ενδιαφέρων συζητήσεις στο φόρουμ, δεν έχει το ΑΖ το κάτι τις που είχε στο παρελθόν, η νεκραναστάσεις λίγο πριν και λίγο μετά από κάποια εκδήλωση δεν μου λένε τίποτα, όπως και η ανακοινώσεις του ΘΑ.

 

Αποθύμησα τα ποιοτικά θέματα, αποθύμησα την εκ βάθους αναλύσεις διάφορων θεμάτων, αποθύμησα το ΑΖ όπως το ήξερα και όχι όπως είναι τώρα με το όμορφο theme και τα  ‘’gadget’’ που παρέχει αλλά φτωχό σε όλα τα άλλα.

Ίσος ζητώ πολλά ίσος άλλαξαν η αντιλήψεις των χομπίστων, ίσος να έμμηνα πίσω στον ρομαντισμό, μπορεί επειδή γερνώ να τα βλέπω αλλιώς, πάντως το ΑΖ δεν είναι το ΑΖ οι παλιοί πιστεύω πως θα με νιώθουν.

Και μην που πείτε πως κόλλησα στο παρελθόν όπως αυτή που έχουν άνοια, σίγουρα θα πρέπει να αφήνουμε το παρελθών και να πηγαίνουμε μπροστά αλλά αν αυτό το λέτε εσείς μπροστά τότε προτιμώ το πίσω.

 

Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο αυτή που με νιώθουν με κατάλαβαν και αυτή που δεν με νιώθουν όσο και αναλυτικός να γίνω δεν θα με καταλάβουν.

 

Ότι έγραψα δεν το έγραψα για να αφήσω χολή αλλά για να αφυπνίσω ηγεσία, συντονιστές και μέλη.

Καλημέρα και εις το επανιδείν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χριστακο μεγαλη πικρα διακρηνω στα λογια σου αλλα απο την αλλη και καποιες μεγαλες αληθειες επισης!!

Καποτε ειμασταν καλα οικονομικα και αυτο εφερνε πολυ κοσμο στο χωρο μας, πραγμα το οποιο οσο και να μην θελουμε να το παραδεχτουμε συμβαλει στο αγαπημενο μας χομπυ,και  περαν του οικονομικου συμβαλει και στην διαθεση του καθενος μας.

Απο την αλλη υπαρχουν πολλοι αρχαριοι και καποιοι που ξερουν και πεντε πραγματα περνανε στο ντουκου σοβαρα ζητηματα, οπως πχ στο να εχουμε σε αστρωτα ενυδρεια ψαρια και δεν πειραζει δεν τρεχει και τιποτα θα στρωσει και δεν βαριεσε ολα θα πανε καλα και ο θεος βοηθος....αξιες που για μενα δεν εχουν αλλαξει αλλα δεν επιμενω ποια κιολας γιατι στο τελος θα χαρακτηριστω και αρχαιος.

Ειχα και εγω απομακρυνθει απο το φορουμ για αρκετο καιρο, οχι γιατι μου εφταιγαν καποια παιδια αλλα γιατι καπου ασχοληθηκα και με αλλα πραγματα αλλα παντα στο πισω μερος του μυαλου μου υπαρχει παντα και το υδατινο στοιχειο. Η αληθεια ειναι πως λοιπουν και καποια χαρακτηριστικα ατομα στην παρεα οπου εδειναν τροφη σε διαφορα ζητηματα και πλακονομασταν συμβαλοντας στο φορουμ, το αλατοπιπερο της ζωης,  η ομορφια της γνωσης και στο ανακαλυψουμε νεους οριζοντες στο χομπυ μας.

Μπορρω να γραφω ωρες αλλα εχω και μια μακαροναδα να ετοιμασω,,,,,,,,,,,,,,, :)

Τα χαιρετησματα μου!!!

Έγινε επεξεργασία - Rik
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Χρηστο μου εδω ειμαστε,μπορει να περναμε δυσκολιες αλλα ειμαστε ολοι εδω!

Οχι οπως πρην και ισως οχι οπως "αυριο".

Καθε εποχη ειναι καλυτερη ή χειροτερη απο την αλλη.Η ζωη εχει τα πανω της και τα κατω της.Σημασια ομως εχει να ειμαστε εδω και να το παλευουμε.Δεν θεωρω οτι το az δεν ειναι οπως ηταν για αλλο λογο περαν του οικονομικου και της διαθεσης.Εξαλου οσες σελιδες παρακολουθω,σε οσα ενυδρειακα μαγαζια και αν πηγαινω για βολτα ή να ψωνισω και γενικα οτι αφορα το ενυδρειο,εχει πεσει.

 

Οπως πολυ σωστα ειπε και ο @Rik τα οικονομικα ειναι μεγαλο προβλημμα,οχι μονο για το ενυδρειο αλλα γενικα για την ζωη μας.Θελεις να κανεις πραγματα αλλα μαγκωνεσαι ακομα αν εχεις ολο τον εξοπλισμο και σε κραταει κατι απλο που ισως στοιχιζει 20-30 ευρω,και λες αστο μωρε,οταν ειμαι καλυτερα θα το κανω.Μενουμε στασιμοι στο χομπυ συντηρωντας μονο τα ενυδρεια που μπορουμε,χωρις σημαντικη εξελιξη,αναπτυξη ή προσθηκη νεων οργανισμων για την μελετη και την παρατηρηση ωστε να αυξηθει και παλι το ενδιαφερον μας.Πολλες φορες ασχολουμαστε περιστασιακα και με κατι αλλο που ισως μας γεμιζει.

Μιλαω για την πλειοψηφια των ανθρωπων που γνωριζω και φυσικα για εμενα.

 

Αυτο δεν σημαινει οτι το az δεν ειναι εδω.Σιγουρα δεν ειναι οπως ηταν παλια αλλα ειναι ζωντανο και ισως να ειναι πολυ καλυτερο αυριο και μεθαυριο.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Χρήστο καλημερα!:) 

Εχω διαβάσει και παλιότερο θεμα σου οπου αναπτυσσεις τους προβληματισμούς σου!

Παρακολουθω το φορουμ απο το 2008 και ειμαι μέλος απο τις αρχές του 2009! Κάποια χρονια (αρκετα) απείχα, αλλα οποτε μπορούσα παρακολουθούσα χωρις να ειμαι ενεργός! 

 Σε σχέση με παλιά παρατηρώ πολυ καλύτερο επίπεδο και μεγαλύτερη κίνηση, στα θαλασσινά θέματα και οχι τόσο μεγαλη στου γλυκού! Πολλα παιδια με γνώσεις έχουν σταματήσει το χόμπι ή δεν ειναι ενεργοι πλέον στο φορουμ, ο καθένας για τους λόγους του.

Παλιότερα με το που έγραφες κατι σε ενα θεμα μπορει να ειχες και 10 απαντήσεις απο κατω κατευθείαν! Υπήρχαν πολλοί περισσότερα ατομα ενεργά και με πολλές γνώσεις! Πλέον δεν ειναι ετσι! Για μενα ειναι λογικό ομως!

Εχεις δίκιο ως προς το οτι δεν ειναι το επίπεδο οπως ήταν παλιά, αλλά θεωρώ οτι έχουν αλλάξει παρα μα παρα πολλα πράγματα στην κοινωνία μας και αυτο εχει αντίκτυπο και στο χόμπι μας. Οι καιροί πολυ δύσκολοι, το χόμπι μας οχι και τόσο "φτηνό"! Οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν πλέον και δεν θα κάτσουν να φτιάξουν ή να ψαχτούν για το ενυδρείο! Ο χρόνος όσων έχουν δουλεια ειναι πολυ περιορισμένος για να έχουν χρονο για το φορουμ και όσοι δεν έχουν δουλεια δεν μπορούν να κρατήσουν ενυδρείο για οικονομικούς λόγους! Δυστυχώς ετσι ειναι και πιστευω γι αυτο παραμένουν τα πράγματα καπως στάσιμα! Παλιότερα, ειδικά για όλους εμας που ειμαστε στην επαρχία, δεν ήταν τιποτα να παμε στην Αθήνα σε μια συνάντηση. Πλέον αυτο δεν γινεται τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να μην υπαρχει και η φυσική επαφή με τα αλλα μέλη του φορουμ. Αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να χάνεται και το παρεΐστικο κλίμα. Ολα αυτα και αλλα πολλα βοηθανε στο να μην υπαρχει πολυ όρεξη λοιπόν για το χόμπι αλλα και για το φορουμ. Μπορω να γράψω παρα πολλές σκέψεις μου, αλλα θα μας πάρει η νύχτα!

Οπως και να εχει πρεπει οσο μπορούμε και με οτι γνώσεις εχει ο καθένας μας να κρατάμε ενα Α επίπεδο, να συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε και οπως μπορει ο καθένας να γράφει τις σκέψεις του, τις εμπειρίες του για να πηγαίνουμε ενα βήμα πιο μπροστά το φορουμ μας και το χόμπι μας.:)

 

ΥΓ. @Χρήστος Για την ιστορία να πω πως με τα θέματα σου και τις γνωσεις σου, εχεις βοηθήσει παρα πολλα ατομα εδω μεσα και ακομα μετα απο 10 χρονια ασχολίας μου με το χόμπι, με την πρωτη ευκαιρία, ανατρέχω και τα διαβάζω, γι αυτο θα σου ελεγα μην ξενερώνεις και συνέχισε αυτο που κανεις καλα γιατι βοηθάς πολυ κοσμο!!!:bigemo_harabe_net-117:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω οτι όλα έχουν τα πανω και τα κάτω τους. Είναι ο κύκλος της ζωής, δεν μπορείς να είσαι συνέχεια στην τσιτα, πρωτοπόρος και μοναδικος. Μπορεί να ειναι η στιγμη της "κοιλιάς " :mellow:

Και λοιπόν;

Θα γυρίσει η "φαση"....

Έγινε επεξεργασία - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα του φορουμ..

Κοιταζοντας στα κλεφτα και τα υπολοιπα φορουμ τον τελευταιο καιρο καθως και τις σελιδες στο fb βλεπω ακριβως το ιδιο πραγμα..

Δεν ξεκιναει η κριση απο το χομπι κατα την γνωμη μου αλλα απο την ιδια την κοινωνια που περναει δυσκολα...

Βλεπω παιδια με αγαπη για το χομπι να απομακρυνονται ή να τα παρατανε γιατι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν οικονομικα κατα βαση χανοντας και την διαθεση τους μετεπειτα...

Ειναι φυσιολογικο μερικα θεματα να μην ανοιγονται για να μην "αναμασουνται" μιας και δεν ειμαστε στην αρχη της δημιουργιας ενυδρειων και ποια οι πληροφοριες ειναι πιο προσβασιμες απο οτι παλια..

Ολοι πιανουμε πιστευω τους εαυτους να περναμε διαστηματα που δεν εχουμε ορεξη να συμετασχουμε(ακομα και σε πραγματα που αγαπαμε) οπως ειπε και ο Παρασκευας με τον δικο του τροπο..

Και ολοι εχουμε μια ζωη που τρεχει ξεχωριστα απο το χομπι και πολλες φορες δεν μας αφηνει περιθωρια...

 

@Χρήστος ευχομαι να αλλαξουν τα πραγματα και να μην περασει στην ψυχοσυνθεση μας αυτο που βιωνουμε τελευταια σαν κοινωνια γιατι μετα το φυσιολογικο θα ειναι η "αδιαφορια" και εσυ οντως θα θεωρεισαι ενα περιεργος και γκρινιαρης...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ που απαντήσατε και κατανοώ αυτά που λέτε, δεν είναι όλοι μας η ζωή τα ενυδρεία. Έχω και εγώ και άλλα χόμπι και ενδιαφέροντα δεν είναι ότι όλο το χρόνο μου τον διαθέτω στα ενυδρεία.

Γνωρίζω πως η οικονομική κρίση μας έχει λίγο πολύ γονατίσει, αυτό όμως που εγώ δεν βρίσκω στο φόρουμ είναι όλα τα παραπάνω που ανέφερα στο αρχικό ποστ. Η νέα γενιά χομπιστων (εκτός εξευρέσεων) πλέον βλέπει τα φόρουμ ως μια βοήθεια στο πρόβλημα τους και τίποτα παραπάνω, δεν διψούν για γνώσεις, για συζητήσεις για προσφορά κτλ.

 

Προφανώς αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο του ΑΖ αλλά γενικά. Είναι κρίμα τώρα που έχουμε οικονομική κρίση να έχουμε και πνευματική. Η μετάδοση, η μάθηση, η συζήτηση, η πλάκα, ο χαβαλές δεν θα έπρεπε να επηρεάζονται από την κρίση γιατί αυτά δεν κοστίζουν τίποτα και μπορεί ο κάθε ένας να τα πράξει, θα έλεγα μας κρατούν ποιο κοντά και ουσιαστικά στο χόμπι, και μας αλλάζουν λίγο την γκρίζα καθημερινότητα.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος χρήματα ή 139 ενυδρεία για να προσφέρει γνώσεις η να συμμετέχει σε όμορφες συζητήσεις. θέλω όταν μπαίνω στο φόρουμ να βρίσκω όμορφες και ενδιαφέρων συζητήσεις και να μπορώ να ξεδώσω, να ξεφύγω,να μοιραστώ της γνώσεις, τους προβληματισμούς μου  της απορίες μου να δώσω και να πάρω.

 

Δεν ξέρω αν τρελάθηκα  δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεται και δεν ξέρω τη παίζει στο θαλασσινό αλλά στο γλυκό τα πράγματα είναι λίγο ξερά, τυπικά και καμιά φορά ξερά.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@Χρήστος να πω και εγω σαν νεος την αποψη μου οσο μπορω. Καθαρα προσωπικα :) Η αληθεια ειναι οτι το χομπι των ενυδρειων θεωρείται ενα "ακριβό" χομπι. Δεν το ηξερα πριν ασχοληθω στην πορεια το καταλαβα ομως. Οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν βοηθουν γενικοτερα στο να κινηθεις ελευθερα απο οικονομικη πλευρα. Κομματι-κομματι, βδομαδα ανα βδομαδα και αυτο με το ζορι. Ενα πραγμα που κατεληξα ειναι οτι ασχετως λιτρων, διαστασεων κτλ οτι γινεται με μερακι δινει ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα. Συνηθως και εχει αποδειχτει μεσα απο την ιστορια αυτο μετα απο μια μεγαλη πτωση ακολουθει μια μεγαλη άνθιση. Ειναι αυτο που λενε "εχει ο καιρος γυρισματα". Δεν ξερω πως λειτουργουν ολοι οι νεοι παντως εγω ψαχνομαι πολυ, διαβαζω, ξαναδιαβαζω, κοιταω θεματολογιες στο forum κτλ. Τετοιο διαβασμα δεν εχω ριξει ουτε καν πριν απο 10 χρονια που εδινα για πανελληνιες! :bigemo_harabe_net-134: Σημαντικο ρολο επισης παιζει και η υποδοχη ενος νεου στο χομπι και κατα συνεπεια στο forum. Η πρωτη μου εμπειρια (οχι εδω) ηταν απαραδεκτη και εαν ημουν αλλος χαρακτηρας θα τα ειχα παρατησει, ελα ομως που εχω πεισμα. Ασχετως της πρωτης εμπειριας, εδω πηρα την "αγκαλια" στο χομπι και συνεχιζω ακαθεκτος. Το να μπει καποιος στην λογικη να γνωρισει απο κοντα τα ατομα που θα συμβουλεψουν εμας τους νεους δεν ειναι και λιγο πραγμα. :) Οπως και να εχει χρειαζομαστε την συμβουλη και την γνωση σας οποτε keep it up!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλησπερα. Ως νεος στο χώρο ψαχνόμαι πολύ μέσα στο portal και με τη βοήθεια και των πιο έμπειρων  βρίσκω καθημερινα λύσεις αλλα και ιδεες σε προβλήματα που ήδη έχετε αντιμετώπισει, χωρίς να χρειαστεί  να ανακαλύπτω κάθε φορά τον τροχό. Ανάτρέχω σε παλιά άρθρα σας και βρίσκω γνώση σε διάφορα θέματα που με απασχολουν. Αυτό που λες παιδική χαρά εγω το εισπράττω ως μια ευχάριστη παρέα που πραγματικά ο ένας βοηθάει τον άλλον, ανιδιοτελως και με μόνο οφελος να μοιραστούμε όλη μαζί τη χαρά ενός νέου ενυδρείου.  Αντιλαμβανομαι όμως ότι όταν είσαι σε ποιο advanced επιπεδο δεν ενθουσιαζεσαι εύκολα και αναζητάς πιο εξειδικευμενη θεματολογία. Δυστυχώς προσωπικά δεν είμαι ακόμα σε θέση να κεντρίσω την προσοχή σου με κάποιο θέμα/γνώση που δεν έχεις ερθει σε επαφη, άλλα ευχομαι σύντομα να το κάνω και να ανταλλάξουμε απόψεις! Δεν γράφω άλλα γιατί από τότε που έμπλεξα με τους θαλασσινους, οι γλυκοι μου λένε ότι γράφω πολλά. ..καλό βραδυ

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Χρήστος αποφάσισα και εγώ σαν νέος στο χόμπι να σου απαντήσω σε αυτό που λες. καταρχήν σε όλα με κάλυψε ο @Constantinos_S. Να τα πάρω από την αρχή λοιπόν. Όσον αφορά τους νέους πιστεύω ότι σήμερα διαβάζουν περισσότερο. Βλέποντας και τον προλαλήσαντα, θεωρώ ότι οι αρχάριοι πλέον διαβάζουν για δύο λόγους, πρώτον επειδή η οικονομική δυνατότητα δεν είναι η ίδια με πιο παλιά, θέλουν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και σωστό, ώστε να μην τρέχουν αργότερα και ξοδεύουν παραπάνω λεφτά για αρχικά λάθη. Δεύτερον ότι απορία και να υπάρχει έχουν χιλιοειπωθεί εδώ και μπορεί κάποιος να λύσει τις απορίες του απευθείας, το βλέπω και απο μένα που το έχω ξαναναφέρει ότι τόσο διάβασμα ούτε στο μεταπτυχιακό μου δεν έχω ριξει.

επιπλέον κακά τα ψέμματα ο κοινωνικός αντίκτυπος έχει επηρεάσει όλα τα χόμπυ, συνήθειες και οτιδήποτε ευχαριστούσε τον καθένα στον ελεύθερό του χρόνο. Πλέον επειδή αυτός ο χρόνος είναι λίγος, αποφασίζει να το περάσει είτε με οικογένεια, είτε με φίλους, είτε ακόμα και να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπυ, τα ενυδρεία, αλλά χωρίς να ψαχτεί για το κάτι παραπάνω.

θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μπορούμε όλοι μαζί να πάμε το χόμπυ και το φόρουμ πιο μπροστά από ότι είναι τώρα. Διαπιστώνω πολλές φορές, ότι οι πιο παλιοί είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, να ψαχτείς, να καταφέρεις οτιδήποτε σε έχει προβληματίσει και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις. Είσαι και εσύ ένας απο αυτούς και το έχω δει άλλωστε. 

 

Έγινε επεξεργασία - gifil
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...